Goedendag!

Bij Klarna willen we op een eenvoudige en verantwoordelijke manier krediet aanbieden, en dat natuurlijk in overeenstemming met financiële richtlijnen. In overeenstemming met een EU-richtlijn zijn we verplicht om onze klanten regelmatig te vragen naar actuele contactgegevens, staatsburgerschap en inkomstenbron. Dit is een onderdeel van het Know-Your-Customer-proces (KYC). Het doel van dit proces is voor ons om krediet te mogen verlenen. Hier kunt u meer lezen over de EU-richtlijn.

De gevraagde informatie helpt ons om verdachte activiteiten te detecteren die een teken kunnen zijn van witwassen, omkoping en terrorismefinanciering. Door antwoord te geven op deze vragen, helpt u ons bij het voorkomen van financiële criminaliteit. Kiest u ervoor om niet te reageren, dan mogen we u onze diensten niet aanbieden.

U kunt meer informatie vinden op de website van de Zweedse bankenfederatie (Swedish Banker’s Association)

Swedish Banker’s Association – Why the bank has to ask (in het Engels).

Alvast bedankt voor uw medewerking!


Hoe kan ik reageren?

We hebben u een e-mail gestuurd met de vragen. Het enige wat u hoeft te doen is de antwoorden invullen onder de vragen en de e-mail terugsturen. Zorg ervoor dat u antwoordt naar het e-mailadres van de afzender en dat u het onderwerp niet verandert, zodat de gegevens correct gekoppeld kunnen worden.

Het is voor ons niet mogelijk om te reageren op eventuele vragen via e-mail. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze pagina, neem dan contact op met de medewerkers van onze klantenservice via 020 – 80 82 852. Zij helpen u graag verder.

Kan ik de informatie via chat of telefoon indienen?

Omdat de gevraagde informatie gevoelig en vertrouwelijk is, is privacy van groots belang. Door op de e-mail te reageren, worden de gegevens direct aan uw klantprofiel gekoppeld en kan niemand zonder toestemming toegang krijgen tot de gegevens.

Wat gebeurt er met de gegevens die ik doorgeef?

De informatie die u aan ons verstrekt, wordt gedekt door bankgeheim en de Wet bescherming persoonsgegevens, en wordt daarom vertrouwelijk verwerkt. Alle gegevens worden opgeslagen op veilige, interne afdelingen, waardoor personen zonder toestemming of derde partijen geen toegang hebben tot uw gegevens. Hier kunt u meer lezen over gegevensbescherming.

Waarom kan ik niet kiezen voor achteraf betalen met Klarna?

We hebben de informatie die we van u vragen nodig om een zakelijke relatie met u te mogen onderhouden. Het is pas toegestaan om u onze diensten aan te bieden als we de bijgewerkte informatie hebben ontvangen. Zodra de gegevens bij ons binnen zijn, kunt u als het goed is binnen twee werkdagen weer bestellen.

Waarom ben ik de enige in mijn familie/kennissenkring die deze e-mail heeft ontvangen?

We zullen al onze klanten deze vragen stellen, maar niet tegelijkertijd. Uw familie/kennissenkring heeft misschien in eerste instantie geen e-mail ontvangen, maar uiteindelijk zal iedereen de vragen ontvangen.

Ik heb geen e-mail ontvangen.

Het kan zijn dat het bericht in uw ongewenste e-mail terecht is gekomen. Zo nee, dan bent u waarschijnlijk geen onderdeel van de eerste groep en zult u de vragen later ontvangen.

Ik heb julie e-mail ontvangen, maar per ongeluk verwijderd. Kan ik de e-mail nogmaals ontvangen?

Natuurlijk. Neem contact op met de medewerkers van onze klantenservice via 020 – 80 82 852. Zij helpen u graag verder.

Wat gebeurt er nadat ik de informatie heb ingestuurd?

Over het algemeen hoort u niets van ons als u de vragen heeft ingestuurd. U zou binnen twee dagen weer moeten kunnen bestellen met Klarna.

In sommige gevallen nemen we contact op voor aanvullende informatie of om gegevens te verifiëren.

Wat gebeurt er als ik niet antwoord?

Als we de gevraagde informatie niet ontvangen, mogen we u onze diensten niet aanbieden. Totdat we uw reactie hebben ontvangen, is het niet mogelijk om achteraf te betalen met Klarna.

Ik ben al lang klant bij jullie. Waarom moet ik deze vragen nu pas beantwoorden?

We zijn verplicht om de geldigheid en de actualiteit van klantgegevens continu te waarborgen.