Stop Request – Veelgestelde vragen.

Waarom heeft Klarna ons gevraagd de order te stoppen?

Elke order ondergaat een automatische kredietcheck. Een aantal orders wordt in eerste instantie goedgekeurd maar wordt kort daarna toch als frauduleus beoordeeld. Vervolgens wordt de order handmatig beoordeeld door onze veiligheidsafdeling. Als we dan besluiten dat de order een risico vormt, nemen we contact met jullie op om de order te stoppen. We willen hierbij benadrukken dat het risico gekoppeld is aan de order en niet aan de naam die bij de bestelling is opgegeven. Vanwege privacyredenen kunnen we specifieke informatie alleen geven aan de persoon die is vernoemd tijdens het plaatsen van de order. Als een klant contact opneemt met jullie en vragen heeft over de order, verwijs de klant dan naar onze klantenservice. Onze klantenservice kan vaststellen of ze met de juiste persoon spreken. De contactgegevens staan onderaan deze pagina.

We streven ernaar onze beoordelingen zo nauwkeurig en betrouwbaar mogelijk te maken. Als we twijfelen over over een beoordeling, nemen we contact op met de klant voor aanvullende informatie en verificatie. Hierna sturen we jullie een verzoek tot het stoppen van de order.

Nemen jullie contact op met de klant als een order is gestopt?

Ja, ervan uitgaande dat jullie in het formulier hebben bevestigd dat het gelukt is om de order te stoppen, zullen we de klant daarvan op de hoogte brengen. In bepaalde omstandigheden kunnen we er echter voor kiezen om geen contact op te nemen. Dit gebeurt alleen als we de persoon niet kunnen identificeren.

De order waarop het verzoek betrekking heeft is een dienst en niet een fysiek product. Hoe kunnen we het formulier dan invullen?

We sturen dergelijke verzoeken zodat jullie ervoor kunnen zorgen dat er geen facturen meer gestuurd worden naar de gebruiker. Als jullie de mogelijkheid hebben om de dienst te annuleren en de factuur te verwijderen, kunnen jullie in het formulier aangeven dat de order is gestopt. Mochten jullie de dienst niet kunnen annuleren, zullen wij een eventuele betwisting afwachten van de klant.

Het is ons gelukt om de levering te stoppen. Wat kunnen we nu doen?

Als de order is gestopt, crediteer dan de aangemaakte factuur. Bevestig de gestopte levering ook in ons formulier.

We hebben de order al verstuurd. Wat gebeurt er nu?

Gebruik het formulier om ons te laten weten welke leverancier en Track & Trace (zendingsnummer) zijn gebruikt, ongeacht of de klant de bestelling heeft opgehaald of niet. Het is jullie verantwoordelijkheid om de order te herroepen na het verzoek van Klarna.

Zolang de voorwaarden in onze shipping policy/fraudepolicy zijn gevolgd, nemen wij van Klarna het risico over. In jullie contract met ons staat of de shipping policy of de fraudepolicy toegepast moet worden. Het verzenden van orders zonder Track & Trace is niet in overeenstemming met deze policies, wat betekent dat wij het risico in dat geval niet over kunnen nemen. We kunnen een onderzoek starten als de klant de factuur zelf betwist of als de factuur na een lange tijd nog onbetaald is.

Wat gebeurt er zodra we jullie op de hoogte hebben gebracht over de status van de levering?

Als de klant contact met ons opneemt om de order te betwisten zullen we de informatie die jullie verstuurd hebben via het formulier gebruiken om de situatie te onderzoeken. Bovendien nemen we via e-mail contact met jullie op voor aanvullende informatie. Tijdens het onderzoek zullen we de klant helpen en de politie bijstaan in het geval van een aangifte.

Als de klant geen contact met ons opneemt om de factuur te betwisten, zal de facturering normaal verlopen.

Het pakket is teruggestuurd naar ons. Wat doen we nu?

Verwerk de retour in Klarna Online of in jullie eigen shopsysteem.

Op onze afrekeningsnota staat een rubriek met de titel ‘Retour (fraude)’ die een frauduleuze order betreft. Waarom is dit?

Hiervoor zijn twee mogelijke verklaringen: Als jullie de voorwaarden in onze shipping policy of fraudepolicy hebben gevolgd, brengen we het bedrag eerst in mindering. Dit wordt getoond onder ‘Retour (fraude)’ op de afrekeningsnota. Vervolgens betalen we hetzelfde bedrag uit exclusief btw. Dit is terug te zien onder ‘Fraudepolicy’ op de afrekeningsnota.

Als de voorwaarden in onze policies daarentegen niet zijn gevolgd, wordt de vordering aan jullie overgedragen. In dit geval staat alleen Retour op de afrekeningsnota.

Waarom sturen jullie ons een link naar een formulier in plaats van een gewone e-mail?

We hebben gekozen voor het formulier omdat we de informatie op die manier efficiënt kunnen verwerken. Het geeft ons een beter overzicht en het helpt ons om prioriteiten te stellen zodat we zo veel mogelijk fraudulente orders kunnen stoppen.

We hebben nieuwe informatie gekregen over een order – met wie kunnen we contact opnemen?

Neem contact op met onze webwinkelsupport. Zij zullen ervoor zorgen dat de informatie bij de juiste afdeling terechtkomt.

Customer Service

Sweden
Norway
Denmark
Finland
Germany
The Netherlands
Austria

Merchant Support

Sweden
Norway
Denmark
Finland
Germany
The Netherlands
Austria