On Private / Go to Business
 Webwinkel-Login

Sofort online-bankoverschrijving – nu in een nieuw Klarna-jasje

Sofort.
Betaal nu
met een
online overschrijving..

Smoooth shoppen met je vertrouwde gegevens voor internetbankieren. Onmiddellijke betalingen die gewoon veilig zijn.

Smoooth shoppen met je vertrouwde gegevens voor internetbankieren. Onmiddellijke betalingen die gewoon veilig zijn.

Hoe werkt het?

De smoooth online-shopervaring.

Gebruik gewoon je vertrouwde gegevens voor internetbankieren om een aankoop te doen. Je hebt geen nieuwe accounts nodig.

Dankzij een onmiddellijke transactiebevestiging wordt je bestelling meteen verwerkt.

Simpel en veilig. Klik en klaar.

 

Kies 'Betaal nu met online bankoverschrijving'.

Kies je land en selecteer jouw bank. De volgende keer dat je “Betaal nu” gebruikt is jouw bank automatisch voorgeselecteerd.

Inloggen en aankoop bevestigen

Je bevindt je nu in het loginmenu voor de beveiligde betaling. Dit is een directe en beveiligde verbinding met jouw bank.
1: Meld je aan met je vertrouwde inloggegevens voor internetbankieren.
2: Selecteer jouw bankrekening waarmee je wil betalen.
3: Vervolgens vul je de bevestigingscode in en klik je op volgende. Elke bevestigingscode kan slechts één keer worden gebruikt, en om veiligheidsredenen kun je de code geen tweede keer invoeren.

Je bent klaar!

Je krijgt nu een overzicht van je ‘Betaal nu’-transactie of een bevestiging van je bestelling in de webshop. Daar kun je alle informatie over je aankoop terugvinden.

Ontdek het zelf.

Ontdek zelf met onze live demo hoe smoooth een online betaling is.

Beveiliging
Een volledig veilige manier om online te shoppen.

Veiligheid staat voorop bij alle online betalingen.
Je gebruikt je vertrouwde beveiligde gegevens voor internetbankieren. Je voert je gegevens voor internetbankieren in op de beveiligde betaalpagina van Sofort GmbH. De webshop heeft geen toegang tot de beveiligde betaalpagina. Gevoelige informatie zoals vertrouwelijke inloggegevens en de bevestigingscode worden niet bewaard en zijn op geen enkel moment toegankelijk voor de webshop of Klarna of Sofort GmbH.

 

Veelgestelde vragen

 • Ik was op zoek naar Sofort. Hoe ben ik op deze pagina van Klarna.com terechtgekomen?

  In 2014 werd Sofort overgenomen door Klarna en werd de Klarna Group opgericht. Na een grootse rebranding in augustus 2017 werd de betaalmethode Sofort optisch geïntegreerd in het productaanbod van Klarna. De naam 'SOFORT Überweisung' werd gewijzigd in 'Sofort', met vertalingen voor elk land (bv. 'Betaal nu' in Nederland en België)
  Het in München (Duitsland) gevestigde Sofort GmbH werd oorspronkelijk opgericht in 2005 onder de naam Payment Network en levert producten en diensten voor een veilige aankoop van fysieke en digitale producten op internet. Ook de betaalmethode Sofort maakt hier deel van uit.

 • Wie of wat is Sofort GmbH?

  Sofort GmbH is een aanbieder van betaaldiensten die in 2014 werd overgenomen door Klarna, waarna de Klarna Group werd opgericht. Sofort (ook bekend als de betaalmethode 'Betaal nu' in Nederland en België) is een populaire dienst van Sofort GmbH waarmee je snel en eenvoudig betalingen kunt uitvoeren voor je online-aankopen met behulp van je gegevens voor internetbankieren. De webshop ontvangt onmiddellijk een bevestiging van de overschrijvingsopdracht en kan de producten meteen verzenden of het downloaden ervan toestaan.

 • Hoe veilig is de betaalmethode 'Betaal nu' en hoe betrouwbaar is deze dienst?

  Veiligheid staat bij alle geldzaken voorop. Daarom hebben we met 'Betaal nu.' een van de veiligste online-betalingssystemen ontwikkeld. Om de online-overschrijving uit te voeren, doorloop je het inlogproces voor internetbankieren en voer je een bevestigingscode (TAN-code) in die een hoge bescherming tegen misbruik biedt, aangezien de code slechts één keer kan worden gebruikt en daarna onmiddellijk ongeldig wordt. Je voert je inloggegevens voor internetbankieren, zoals je PIN- en TAN-code, uitsluitend in op de beveiligde betaalpagina van Sofort GmbH en niet op de website van de webshop. Op die manier krijgt de webshop geen toegang tot gevoelige informatie (zoals PIN- en TAN-codes). De gegevensoverdracht vindt enkel plaats via beveiligde verbindingen met een encryptie tot 256-bit. Sofort GmbH bewaart zelf geen gevoelige informatie (zoals PIN- en TAN-codes) maar voert de transactie uitsluitend uit als technisch dienstverlener. De vertrouwelijke gegevens (zoals PIN- en TAN-codes) zijn op geen enkel moment toegankelijk voor derden, zoals Klarna of medewerkers van Sofort GmbH.

 • Zijn er gevallen bekend van fraude met de betaalmethode 'Betaal nu.'?

  Sinds deze betaalmethode in 2005 voor het eerst werd gebruikt, werden al meer dan 50 miljoen transacties uitgevoerd. Sindsdien heeft zich nog geen enkel geval van PIN-/TAN-fraude voorgedaan bij klanten die hun vertrouwelijke inloggegevens voor internetbankieren (zoals de PIN-code) en hun bevestigingscodes (zoals de TAN-code) hebben gebruikt in het systeem van Sofort GmbH.
  Sofort GmbH is zo overtuigd van de beveiliging van zijn betaalmethode dat het zich ertoe verbindt om schadevergoeding te geven aan eindklanten die financieel verlies lijden na misbruik van hun vertrouwelijke inloggegevens voor internetbankieren en de TAN-code die ze in het systeem hebben ingevoerd. Sofort GmbH zal het bedrag dan terugbetalen op voorwaarde dat de eindklant afstand doet van alle vorderingen tegen derden. Bovendien moet de eindgebruiker SOFORT GmbH alle noodzakelijke informatie over de kwestie verstrekken en een officiële klacht indienen. De vordering wordt niet beperkt tot een bepaald bedrag, maar het bedrag kan niet hoger zijn dan de schade die werd opgelopen door misbruik van de gestolen vertrouwelijke inloggegevens voor internetbankieren en TAN-codes.

 • Worden mijn vertrouwelijke inloggegevens voor internetbankieren, zoals PIN- en TAN-codes, door Sofort GmbH bewaard?

  Nee! De PIN- en TAN-codes worden niet bewaard en zijn op geen enkel moment toegankelijk voor de webshop, Klarna of Sofort GmbH. Sofort GmbH ziet er strikt op toe dat de regelgeving inzake gegevensprivacy wordt nageleefd.

 • Heeft de webshop toegang tot mijn rekening of gevoelige informatie?

  Absoluut niet! De webshop heeft op geen enkel moment toegang tot de vertrouwelijke gegevens voor internetbankieren (zoals PIN- en TAN-codes) die je invoert op de beveiligde betaalpagina. De webshop heeft in geen geval toegang tot je rekening.

 • Heeft Sofort GmbH toegang tot mijn rekening of gevoelige informatie?

  Om de transactie te kunnen uitvoeren, heeft Sofort GmbH eenmalig toegang nodig tot je rekening. Sofort GmbH treedt hierbij op als technisch dienstverlener die de informatie die je invoert op de beveiligde betaalpagina doorstuurt naar je bank via een beveiligde verbinding. Het systeem voor online-bankoverschrijvingen is een bancaire softwaretool die door banken wordt gebruikt om internetbankieren mogelijk te maken.

 • Hoe kan ik zien dat ik een beveiligde betaalpagina gebruik en dat er geen sprake is van een poging tot phishing?

  Bij 'phishing' proberen derden vertrouwelijke persoonsgegevens van de ontvangers van bv. 'phishing-e-mails' te bemachtigen en te misbruiken (bv. rekeningnummer, PIN-code, TAN-code, kredietkaartnummer). Die e-mails lijken van betrouwbare bronnen afkomstig te zijn. Via een link in de e-mail proberen ze de ontvanger naar een frauduleuze website te leiden. Op die website (die opnieuw van een betrouwbaar bedrijf lijkt te zijn) wordt het slachtoffer gevraagd om persoonlijke informatie te verstrekken.
  Met behulp van de onderstaande 2 kenmerken kun je controleren of de betaalpagina echt is:
  1) Het internetadres (URL) moet beginnen met https://www.sofort.com/ (dit wil zeggen dat je een beveiligde betaalpagina gebruikt. Deze URL bevat 'sofort' aangezien dit de oorspronkelijke naam is van de betaalmethode.)
  2) Door op het beveiligingscertificaat te klikken – in het groen aan het begin van de URL – zie je dat Sofort GmbH (Sofort GmbH maakt deel uit van de Klarna Group) de eigenaar is van het certificaat. Het vergrendelsymbool bevestigt dat de verbinding beveiligd is. Gegevens worden overgedragen via beveiligde SSL-verbindingen.

 • Is het waar dat uit hoofde van de algemene voorwaarden van banken inloggegevens voor internetbankieren en TAN-codes niet mogen worden bekendgemaakt?

  De bewering over een inbreuk op de algemene voorwaarden (verbod op het bekendmaken van PIN- en TAN-codes aan derden) is niet juist. De Duitse mededingingsautoriteit (Bundeskartellamt) heeft in februari 2011 een duidelijk standpunt ingenomen. De autoriteit was van oordeel dat de algemene voorwaarden van Duitse banken, of de interpretatie ervan, die het gebruik van rechtstreekse betalingen via internetbankieren verbieden, ingaan tegen de mededingingswetgeving en verzocht banken om een niet-discriminerende toegang voor onafhankelijke online betalingssystemen zoals Sofort (toen nog onder de naam SOFORT Überweisung) mogelijk te maken. De banken stemden ermee in om niet algemeen te beweren dat gebruikers van betaalmethoden zoals 'Betaal nu' een inbreuk pleegden op de algemene voorwaarden van banken.

 • Worden mijn aankopen gedekt door de aankoopbescherming van Klarna?

  Ja. De aankoopbescherming van Klarna dekt alle online aankopen die je als consument uitvoert wanneer je Klarna gebruikt. Dit wordt eveneens uitdrukkelijk vermeld op de pagina van de webshop waarop je de betaalmethode kiest.
  In het onwaarschijnlijke geval dat er een probleem is met je aankoop zorgt het beleid voor aankoopbescherming van Klarna ('Beleid') ervoor dat je niet hoeft te betalen - of dat je je geld terugkrijgt. Het doel is dat je je als consument veilig voelt wanneer je winkelt bij een webshop die samenwerkt met Klarna. Als de producten niet worden geleverd of er is iets mis met de producten, dan zal Klarna je helpen om het probleem op te lossen. Wanneer je met Klarna betaalt, kun je er zeker van zijn dat Klarna je persoonsgegevens met het hoogst mogelijke beveiligingsniveau verwerkt (lees meer in het hoofdstuk 'Gegevensbescherming').