• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

26. feb. 2019

En av tre blakke før lønning: Fest og moro det siste det blir spart på

– Som en stor aktør innenfor norsk netthandel jobber vi daglig for å gi kundene våre bedre oversikt over eget forbruk, slik at de ikke skal bruke mer enn det de kan betjene, sier markedsdirektør i Klarna, Thomas Elvestad.

Undersøkelsen, som er utført blant mer enn 1000 nordmenn, viser at hver tiende spurte har tom lønnskonto en uke før ny innbetaling kommer. Ytterligere 16 prosent har tom konto de siste dagene før ny utbetaling av lønn, pensjon eller annen utbetaling, mens fire prosent har tømt kontoen etter bare to uker.

- Med dagens betalingsmåter har vi ikke samme kontroll på hva vi bruker som da vi hadde penger i lommeboken. Da blir det ekstra viktig å benytte moderne teknologi for å få totaloversikt over hva du kjøper. Med appen vår får brukerne oversikt over alle kjøp som er foretatt gjennom mer enn 4500 Klarna-tilknyttede butikker. Det gjør kunden bedre i stand til å få kontroll over sin egen økonomi, sier Elvestad.

Flere kutter i matbudsjett enn festing

  • Hele 30 prosent av de spurte oppgir at shopping er det første de kutter ned på dersom lønnen ikke strekker til.

  • Hver femte spurte (21 %) avstår fra å dra på cafe, bar eller restaurant, mens 15 prosent kutter i mat- og drikkebudsjettet.

  • Bare 14 prosent kutter i festing. Mens hele 21 prosent av mennene først ville kuttet festing, er andelen blant kvinner helt nede på syv prosent.

- Det er helt forståelig at de som sliter med å få lønnen til å strekke til først og fremst kutter ned på fornøyelser. Det som kanskje overrasker mer er at man kutter raskere i matbudsjettet enn i pengene som går til fest og moro, sier Klarnas markedsdirektør.

Fleksible betalingsløsninger kan være økonomisk

Med Klarnas fleksible betalingstjenester har du mulighet til å handle varer og produkter på tilbud og betale når lønnen kommer inn på konto.

- Dette er en smidig løsning dersom det er tilbud på noe du har behov for, og du samtidig vet at lønnen snart er på vei. Det viktige er at du har oversikt over hvor mye du kan bruke i forhold til det som kommer inn av lønn, sier Elvestad.

Store endringer i kontoutskriften

Som en av de ledende globale fintech-selskapene, jobber Klarna hele tiden med å gi kundene sine best mulig oversikt og kontroll over egen økonomi.

- Jeg tror vi får en kraftig økning i verktøy som samler alt du forbruker og alt du tjener i en enkel oversikt. Forventningene fra kundene øker i takt med den tekniske utviklingen, og kravene til å få en betydelig bedre oversikt enn de lineære pluss- og minuspostene som mange banker tilbyr i dag, kommer til å øke kraftig fremover, mener Elvestad.

**************

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Klarna:

Thomas Elvestad, Markedsdirektør, Norge

thomas.elvestad@klarna.com

+47 932 51 163

Om Klarna
Klarna er en av Europas ledende betalingsleverandører og en lisensiert bank som ønsker å revolusjonere betalingsløsningene for forbrukere og virksomheter. Klarna ble etablert i Stockholm i 2005, og gir forbrukerne muligheten til å betale nå, senere eller over tid. Klarna tilbyr en enkel, trygg og fleksibel handleopplevelse. Over 100 000 handelssteder er tilknyttet Klarna, og selskapet har 2 000 ansatte i 14 land.