Jun 22, 2022

Klarna-appen forbedres med digital pung for nem adgang til medlemskort

  • Klarna lancerer en ny funktion til medlemskort i Klarna-appen, der giver brugerne mulighed for at gemme og få adgang til alle deres fysiske medlemskort som digitale versioner, så det ikke længere er nødvendigt for dem at medbringe fysiske kort, når de er ude at handle i butikken.

  • Funktionen integreres i Klarna-appen, som følge af Klarnas succesfulde opkøb i 2021 af den digitale pung Stocard, som har samlet over 48 millioner brugere. Den nye funktion er med til at styrke den overordnede brugeroplevelse og værdi for forbrugernes indkøb – både i fysiske butikker og online.  

Klarna, en førende global detailbank, betalings- og shoppingservice annoncerede i dag lanceringen af deres nye funktion til medlemskort i Klarna-appen. Med den nye funktion får app-brugere mulighed for at gemme og tilgå deres fysiske loyalitetskort i digitale versioner. De kan derefter opnå point og fordele hos enhver forretning uden at skulle medbringe plastikkort, når de er ude at handle i butikken. Med afsæt i opkøbet af den digitale pung, Stocard, integreres det primært forbrugerorienterede tilbud nu i Klarna-appen og bidrager yderligere til at etablere en helhedsoplevelse, der skaber bekvemmelighed og værdi for forbrugernes indkøb. Funktionen understøtter over 8.000 loyalitetsprogrammer verden over, der spænder over alt fra tøj og skønhed til teknologi og dagligvarer, for at sikre at forbrugerne aldrig går glip af værdifulde point - uanset hvor de handler.

Medlemskaber er populære blandt forbrugere. En nylig Klarna-undersøgelse, foretaget blandt danske forbrugere, viser at næsten halvdelen (46%) ejer flere medlemskort. Blandt de adspurgte svarer over en tredjedel (48%), at de anvender et medlemskort minimum én gang om ugen og i gennemsnittet anvender de et af deres medlemskort 86 dage om året. Samtidig tilkendegiver knap halvdelen (47%) at de er overvældet af de mange medlemsskaber de tilbydes af forretninger, lidt under en tredjedel (29%) har afvist et medlemskab, fordi de ikke ønsker at have endnu et kort og lidt over halvdelen (53%) har ikke alle deres medlemskort med sig, når de handler. Det betyder at forbrugerne jævnligt går glip af belønninger, når de handler i butikker uden at have deres medlemskort ved hånden, fordi de ikke er villige til at bære på endnu et kort.   

Den nye funktion til medlemskort i Klarna-appen løser dette ved at give brugere mulighed for at opbevare deres fysiske loyalitetskort i digitale versioner samlet på ét sted. Når de er ude at shoppe, kan brugere nemt tilgå alle deres kort direkte i Klarna-appen og aldrig gå glip af loyalitetspoint- eller fordele igen. 

Björn Goss, Product Director hos Klarna og grundlægger af Stocard: ”Fysiske loyalitetskort er en ulempe i dagens digitale verden og ligger derfor ofte derhjemme, hvilket betyder at forbrugere går glip af tilbud, og forhandlere går glip af en oplagt mulighed for at styrke brandloyaliteten. Vi kender alle situationen: Du bliver tilbudt at tilmelde dig et attraktivt loyalitetsprogram, men ønsker ikke at have endnu et plastikkort med dig hele tiden. Ved at udstyre Klarna-app-brugere med et digitalt sted til at samle deres loyalitetskort, giver vi dem mulighed for at høste belønningerne for deres køb i butikken på en mere praktisk måde og hjælper med at sikre, at enhver øre tæller mod at få noget retur”. 

David Fock, Chief Product Officer hos Klarna: “Hos Klarna ønsker vi at give forbrugere verdens bedste shoppingoplevelse, uanset om det er online eller i fysiske butikker. Efter lanceringen af vores revolutionære virtuelle shoppingværktøj dykker Klarna dybere ned i fysiske butikker og hjælper forbrugere med at spare tid og penge, hvor end de shopper. Ved at udstyre brugere med et digitalt sted til at samle deres loyalitetskort, hæver vi den fysiske shopping-oplevelse til et nyt niveau af bekvemmelighed og fleksibilitet.”

Hvordan virker Klarnas medlemskort?

  • Step 1: Klik på ikonet for medlemskort på forsiden af Klarna-appen og vælg ”tilføj kort” for at se en liste af understøttede forretninger og loyalitetsprogrammer. Her kan man gennemse eller søge på specifikke loyalitetsprogrammer. Alternativt, hvis loyalitetsprogrammet ikke er understøttet endnu, kan man vælge at tilføje ”andet kort” og indtaste forretningens navn manuelt. 
  • Step 2: Tilføj kort. Efter at have fundet loyalitetsprogrammet kan man scanne stregkoden på et fysiske kort med kameraet på telefonen. Appen skaber derefter en digital kopi og gemmer den under belønninger i Klarna-appen. For kort der ikke har en stregkode, kan man manuelt taste et medlemsnummer ind for at tilføje kortet. 
  • Step 3: Anvend kortet til at samle point i butikken. Når man som bruger handler i fysiske butikker, kan man vise og scanne sine loyalitetskort fra Klarna-appen. Åbn blot kortet fra appen, scan kortet ved kassen og saml point eller opkræv en rabat, præcis som man ville gøre med et fysisk kort.

Klarnas digitale loyalitetskort er live i dag i Klarna-appen i 18 markeder, inklusive Østrig, Belgien, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien og USA. Funktionen udvides til flere markeder gennem 2022.