• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

11. toukok. 2022

Klarna lanseeraa työkaluja henkilökohtaisen talouden hallintaan – uutena budjetointityökalu ja tekstiviestimuistutukset

Helsinki 10.5. – Klarnan kvartaaleittain julkaiseman Money Management Pulse -tutkimuksen* mukaan suomalaiset budjetoivat rahankäyttöään vähiten kansainvälisessä 11 maan vertailussa. Esimerkiksi 43 prosenttia suomalaisista ei kategorisoi rahankäyttöään kuukausittain  ja vain 52 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista kertoo olevansa järjestelmällisiä rahankäyttäjiä. Vaikka pankkiasioiden hoitaminen puhelimella on kasvanut voimakkaasti, suomalaiset kuluttajat eivät hyödynnä puhelimen mahdollisuuksia kulujensa tarkempaan kategorisointiin. Esimerkiksi viime kuussa 79 prosenttia suomalaisista ilmoitti käyttävänsä puhelinta pankkitilinsä saldon tarkistamiseen, mutta vain 34 prosenttia hyödynsi puhelintaan menojen tarkempaan suunnitteluun. 

Helpottaakseen kuluttajien henkilökohtaisen talouden seuraamista, Klarna lanseeraa sovelluksessaan uuden budjetointityökalun, jonka avulla käyttäjät voivat asettaa itselleen käyttörajoja, kategorisoida kulutustaan ja tarkastella menojaan visualisoidun datan avulla. 

"Haluamme kannustaa suunnitelmalliseen rahankäyttöön ja tarjota työkaluja, joiden avulla kuluttajat pysyvät omassa budjetissaan ja voivat seurata kulutustottumuksiaan. Klarnan sovelluksen uusi budjetointinäkymä tukee tätä missiota ja mahdollistaa käyttäjille helpon ja havainnollistavan näkyvyyden omaan talouteensa“, kertoo Suomen maajohtaja Jacob Segercrantz.

Uuden työkalun avulla käyttäjät saavat avukseen Klarnan sovelluksessa muun muassa:

 • Budjetointityökalu:
  Talous-osiossa voi asettaa itselleen kuukausittaisen käyttörajan, jonka avulla pystyy hallitsemaan kuinka paljon rahaa voi käyttää Klarnalla. Sovelluksen grafiikka auttaa budjetoinnissa, sillä se näyttää kuinka paljon kuluja on kertynyt  suhteessa käyttörajaan. Tämä koskee kaikkia Klarnan kautta tehtyjä ostoksia, tehtiinpä maksu sitten sovelluksella tai virtuaalikortilla.   

   
 • Kulukategoriat:
  Kaikki Klarnan kautta tehdyt ostokset järjestetään automaattisesti kulutuskategorioihin kuten vaateostoksiin, kodin hankintoihin ja ruokaostoksiin. Kuluttaja näkee selkeästi, mihin rahaa kuuluu ja voi siten tehdä harkitumpia kulutuspäätöksiä. Ostosten kategorioita voi myös muuttaa halutessaan, jotta oman talouden hallinta on mahdollisimman yksilöllistä ja tarkkaa.
   
 • Kuukausittainen menojen koonti:
  Kuluttaja näkee yksinkertaisesta ja interaktiivisesta taulukosta omat menonsa kuukausitasolla ja voi vertailla lukuja keskimääräiseen kulutukseensa. Kuukausittaisten tietojen merkintäväreistä näkee, kuinka paljon kuhunkin kategoriaan on käytetty rahaa. Ominaisuus helpottaa menojen seuraamista. 

Budjetointityökalun lisäksi Klarna lähettää jatkossa myös tekstiviestin eräpäivän jälkeen. Jo syksyllä 2021 Klarnan toteutti tuoteuudistuksen, jossa muun muassa luovuttiin aloitus- ja käsittelymaksuista, tuplattiin laskujen ilmainen maksuaika ja lisättiin muistutuksia tulevista eräpäivistä. Tekstiviestien lisääminen on jatkoa Klarnan pyrkimyksille ehkäistä turhia muistutusmaksuja. 

“Syksyllä toteuttamamme uudistukset toivat pelkästään ensimmäisen kolmen kuukauden aikana 6,3 miljoonan euron säästöt suomalaisille kuluttajille ja 43 prosenttia vähemmän muistutusmaksuja Suomessa. Muistutusmaksut ovat meille negatiivista tuloa ja siksi haluamme jatkuvasti lisätä kuluttajien edellytyksiä maksaa laskunsa ajoissa”, Segercrantz jatkaa. 

Klarnan ja YouGovin toteuttaman kyselytutkimuksen** mukaan suurin osa (63 %) niistä ketkä olivat joskus maksaneet myöhässä, olivat yksinkertaisesti unohtaneet maksaa laskun ajoissa. Samassa kyselyssä lähes joka neljäs (23 %) toivoi, että eräpäivästä muistutettaisiin useamman kanavan kautta.Jatkossa Klarnan tekstiviestimuistutus lähetetään kuusi päivää viimeisen eräpäivän jälkeen, jotta kuluttajalla on mahdollisuus maksaa lasku ennen sen siirtymistä perintään.

Tietoa tutkimuksesta:

* Tiedot perustuvat verkkomaksamisen markkinajohtaja Klarnan kvartaaleittain päivittyvään Money Management Pulse -raporttiin. Yhteistyössä tutkimustoimisto Nepan kanssa toteutettavaan kyselytutkimukseen vastaa kvartaaleittain vähintään 1000 kuluttajaa per maa ja se on kansallista otosta edustava kyselytutkimus. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kyselyyn vastasi  yli 11 740 kansainvälistä kuluttajaa

**

Klarnan ja YouGovin kyselytutkimus (18.-23.8.2021, Suomessa n=1009)