• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

13. syysk. 2021

Klarna pidentää 14 päivän laskun maksuajan 30 päivään vähentääkseen muistutusmaksuja

Klarna kaksinkertaistaa suosituimman maksutapansa eli ilmaisen 14 päivän laskun  maksuajan 30 päivään. Tavoitteena on muun muassa pienentää muistutusmaksujen osuutta. Uudistus on osa Klarnan tavoitetta luoda uusi, parempi standardi luottoalalle ja tuoda vastuullisempi maksaminen verkkokauppaan. 

YouGov:n Klarnalle teettämä kysely osoittaa, että monille lyhyet maksuajat vaikuttavat siihen miksi he eivät maksa laskua ajoissa. Kyselystä selviää, että:

  • 9 % vastaajista päätti olla maksamatta laskuaan ajallaan, koska he eivät olleet vielä vastaanottaneet tilaamansa tuotetta.
  • 6 % haluaa maksaa kaikki erääntyneet laskunsa samanaikaisesti, ja siksi he maksoivat laskun myöhässä.
  • 63 % heistä, jotka olivat joskus maksaneet myöhässä, olivat unohtanut maksaa ajoissa. 

- Muistutusmaksujen osuus Klarnan palvelussa on laskenut jo useana peräkkäisenä vuotena - viimeisen kolmen vuoden aikana Klarna-laskujen muistutusmaksujen osuus on laskenut lähes 30 prosenttia. Tämän uudistuksen myötä toivomme osuuden pienenevän entisestään. Meille muistutusmaksut ovat negatiivisia tuloja, joita emme halua, sanoo Jacob Segercrantz, Suomen maajohtaja.

Klarnan tekemä pilotti osoitti, että pidennetty 30 päivän maksuaika pienensi muistutusmaksujen osuutta kolmanneksella (33 %). Lisäksi pilotti osoitti perintätapausten vähentyneen.

Monille kuluttajille tämä uudistus tarkoittaa, että pidennetty maksuaika istuu nyt  heidän normaaliin palkanmaksukauteen. 30 päivän maksuaikaa on testattu valittujen jälleenmyyjien kanssa, ja se on saanut erittäin myönteisen vastaanoton kuluttajilta kaikkialla Pohjoismaissa.

- Asiakkaamme ovat meille kaikki kaikessa. Tunnistamme kuluttajatrendit varhain ollaksemme kestävän kehityksen eturintamassa. Otamme ilolla vastaan Klarnan aloitteen vastuullisista maksuista, sillä se edistää verkkokaupan positiivista kehitystä, sanoo Klarnan kauppiaskumppani NA-KD:n toimitusjohtaja Jarno Vanhatapio.

Klarna on viimeisen vuoden aikana pyrkinyt tuomaan luottoalan haasteet näkyviin. Klarna toteutti laajan analyysin Pohjoismaiden luottomarkkinoista. Analyysi keskittyi erityisesti Klarnan ja sen kilpailijoiden kautta verkko-ostoksia tekevien kuluttajien maksuehtoihin. 

Kaksinkertainen maksuaika on yksi useista uudistuksista, joita Klarna toteuttaa tavoitteenaan asettaa uusi, vastuullisempi standardi luottoalalle. Ensin keskityttiin tuotantoon, sitten logistiikkaan, ja nyt  vastuullisista maksuista tulee yhä tärkeämpiä sekä kuluttajille että kauppiaille. Klarna haluaa johtaa tätä muutosta omalla esimerkillään. Herättääkseen ja ylläpitääkseen läpinäkyvää ja faktapohjaista keskustelua kulutusluotoista Klarna julkaisee tällä viikolla Suomessa myös Wikipink-nimisen verkkosivuston. 

Yhteydenotot:
Klarna Press Office, press@klarna.com