• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

31. maalisk. 2022

Klarnan palvelu-uudistukset tehoavat: säästöä yli 6,3 MEUR suomalaisille

Kansainvälinen maksupalveluiden ja verkkoshoppailun markkinajohtaja Klarna uudisti palveluitaan merkittävästi viime syksynä mm. kaksinkertaistamalla ilmaisen laskun maksuajan, poistamalla kaikki aloitus- ja käsittelykulut, lisäämällä ilmaisia muistutuksia sekä lopettamalla joustavan luoton tarjoamisen. Jo kolmessa kuukaudessa muutokset toivat yli 6,3 miljoonan euron säästöt suomalaisille. Kokonaisuudessaan uudistukset ovat säästäneet Klarnan asiakkaille Pohjoismaissa 45 miljoonaa euroa ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Seuraavaksi Maksa Heti -maksuvaihtoehto lanseerataan globaalisti.

Klarna teki syksyllä 2021 mittavia uudistuksia palveluihinsa tavoitteenaan parantaa kuluttajille suunnattuja maksuehtoja ja lisätä pankki- ja luottoalan läpinäkyvyyttä. Klarna kattaa noin puolet koko Pohjoismaiden verkkokaupasta, yhtiöllä on 147 miljoonaa kuluttaja-asiakasta ja sen kautta tehdään 2 miljoonaa ostoa päivässä. Uudistusten myötä Klarna luopui joustavasta erämaksusta ja poisti kaikki kaikki aloitus- ja käsittelymaksut maksutavoistaan. Klarna myös kaksinkertaisti kuluttoman laskun maksuajan ja lisäsi ilmaisten muistutusviestien määrää useissa eri kanavissa. 

Uudistukset säästivät loppuvuonna 2021 Klarnan asiakkaille Suomessa 6,3 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 viimeisellä kvartaalilla muistutusmaksuja saaneiden Klarna-laskujen osuus putosi Suomessa 43 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon edellisvuonna, ja perintään menneiden Klarna-laskujen osuus väheni 37 prosenttia.

“Verkkokauppa ja sen laskut sekä erämaksut muodostavat vain pienen osan suomalaisten velkaongelmasta, mutta tunnistamme markkinajohtajana suuren vastuumme toimia. Nämä uudistukset olivat meille merkittävä investointi ja on hienoa nähdä kuinka suuria ja nopeita tuloksia ne ovat tuottaneet. Toivon, että alan toimijat seuraavat esimerkkiämme”, Klarnan Suomen maajohtaja Jacob Segercrantz sanoo. 

Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa palvelu-uudistukset tuottivat asiakkaille yhteensä yli 45 miljoonan euron säästöt loka-joulukuun 2021 aikavälillä. Klarna lanseerasi hiljattain uusia, kuluttajaystävällisiä muutoksia palveluunsa Saksassa ja Itävallassa.

“Tavoitteenamme ei ole kasvaa kuluttajien kustannuksella lyhytaikaisten voittojen maksimoimiseksi. Sen sijaan haluamme olla kuluttajille mahdollisimman läpinäkyvä ja sujuva maksupalveluiden tarjoaja, ja kauppiaille aito kasvukumppani”, Segercrantz jatkaa. 

‘Maksa heti’ lanseerataan globaalisti  

Klarna lanseeraa vuoden 2022 aikana lisää palvelu-uudistuksia, joiden tavoitteena on auttaa kuluttajia ostamaan verkossa entistä sujuvammin ja taloudellisesti kestävämmin. Esimerkiksi ‘Maksa heti’ -maksuvaihtoehto lanseerataan kaikilla Klarna-markkinoilla vuoden 2022 loppuun mennessä, jotta kuluttajilla on useammilla markkinoilla mahdollisuus maksaa ostoksensa heti, kuluttoman ja korottoman laskun lisäksi. Suomessa ‘Maksa heti’ maksutapa on erittäin suosittu ja ollut maksuvaihtoehtona vuodesta 2019 lähtien. 

Klarna jatkaa pohjoismaalaisten ja suomalaisten kuluttajien rahankäyttötapojen ja henkilökohtaisen talouden trendien selvittämistä vastatakseen muuttuviin odotuksiin myös jatkossa, tavoitteenaan viedä koko pankki- ja luottoalaa vastuullisempaan ja kuluttajaystävällisempään suuntaan.

Yhteydenotot:
Klarna Press Office, press@klarna.com
 
Lisätietoa palvelu-uudistuksista
https://www.klarna.com/fi/wikipink/ 

Muutos perintään menevien Klarna-laskujen sekä muistutusmaksujen osuudessa on laskettu vertailemalla vuoden 2021 ja vuoden 2020 viimeisiä kvartaaleja. Lukuihin voi tulla pieniä muutoksia, sillä joulukuun 2021 luvut eivät ole vielä täysin valmistuneet.
 
Klarnasta
Klarna tekee shoppailusta smooothia. Klarnan avulla maksat heti tai vasta tuotteen saavuttua. Yli 250 000 kauppiasta tarjoaa Klarnan innovatiivisen shoppailukokemuksen asiakkailleen verkossa ja myymälässä. Näiden joukossa ovat esimerkiksi H&M, IKEA, Expedia Group, Samsung, ASOS, Peloton, Abercrombie & Fitch, Nike ja AliExpress. Yrityksen arvoksi on tällä hetkellä arvioitu yli 45 miljardia dollaria, mikä tekee Klarnasta Euroopan arvokkaimman Fintech-yrityksen ja yhden maailman suurimmista yksityisistä fintech-yrityksistä. Klarna on perustettu vuonna 2005, sillä on yli 5000 työntekijää ja se toimii 45 markkinalla.