Jun 22, 2022

Suomalaiset omistavat eniten kanta-asiakaskortteja maailmassa – nyt Klarna kokoaa kaikki kortit sovellukseensa

  • Klarna julkaisee sovelluksessaan uuden kanta-asiakaskortit yhteen paikkaan kokoavan ominaisuuden. Loyalty Card -toiminnolla käyttäjät voivat tallentaa ja hyödyntää kaikkia fyysisiä kanta-asiakaskorttejaan suoraan Klarna-sovelluksessa, poistaen tarpeen kantaa niitä mukana erikseen ostoksia tehdessä. 
  • Uudistuksen taustalla on Klarnan viime vuonna hankkima Stocard -mobiilisovellus, jolla on jo 48 miljoonaa käyttäjää. Uusi toiminto integroituu Klarnan all-in-one sovellukseen tarjoten kuluttajille entistä kitkattomamman ostokokemuksen, niin kivijalassa kuin verkossakin

Maksupalveluiden ja shoppailun markkinajohtaja Klarna julkaisi tänään uuden Loyalty Card -toiminnon sovelluksessaan. Ominaisuuden avulla käyttäjät voivat tallentaa ja hyödyntää kaikkia heidän fyysisiä kanta-asiakaskorttejaan digitaalisesti. Klarnan viime vuonna toteuttaman Stocard -hankinnan mahdollistama toiminto tukee yli 8 000 erilaista kanta-asiakasohjelmaa maailmanlaajuisesti aina muodista ja kauneustuotteista teknologiaan ja elintarvikkeisiin.

Uudistukselle on erityisesti tarvetta Suomessa, sillä Klarnan tutkimuksen mukaan suomalaiset omistavat kansainvälisessä vertailussa eniten kanta-asiakaskortteja. Samaan aikaan monet ilmoittavat kuitenkin olevansa turhautuneita kanta-asiakasohjelmien määrään ja fyysisten korttien säilyttämiseen lompakossaan. 

Tutkimuksessa 80 prosenttia suomalaisista kertoi omistavansa useita kanta-asiakaskortteja, joka on eniten kansainvälisessä vertailussa. Vastaavasti ruotsalaisista 60 prosenttia, norjalaisista 64 prosenttia ja tanskalaisista 46 prosenttia ilmoitti omistavansa useamman kanta-asiakaskortin. Suomalaiset ovat myös kärkikolmikossa korttien käytön suhteen: 65 prosenttia suomalaisista sanoi käyttävänsä niitä vähintään kerran viikossa. Vuoden aikana suomalaiset käyttävät kanta-asiakaskortteja keskimäärin 135 päivää vuodessa, joka on kansainvälisessä vertailussa toiseksi eniten heti Kanadan jälkeen. 

Samaan aikaan 28 prosenttia suomalaisista kertoi kieltäytyvänsä uusista kanta-asiakasohjelmista, koska ei halunnut lisätä lompakkoonsa yhtään uutta korttia. 32 prosenttia ilmoitti menettäneensä heille kuuluvia etuja tästä syystä. 77 prosenttia suomalaisista sanoi haluavansa saada kaikki kanta-asiakaskortit digitaaliseen muotoon ja tähän tarpeeseen Klarnan uusi Loyalty Card -toiminto pyrkii vastaamaan. Kun kuluttajilla on mahdollisuus tallentaa fyysiset kanta-asiakaskorttinsa digitaalisina versioina yhteen paikkaan, he pääsevät jatkossa helposti niihin käsiksi eivätkä enää koskaan menetä heille kuuluvia etuja. 

- Fyysiset kanta-asiakaskortit ovat haitaksi nykypäivän digitaalisessa maailmassa, ja siksi ne jätetään usein kotiin. Tämä taas johtaa siihen, että kuluttajat menettävät heille kuuluvia etuja ja tarjouksia, kun taas kauppiaat menettävät erinomaisen mahdollisuuden vahvistaa brändiuskollisuutta. Lisäämällä Loyalty Card -toiminnon Klarnan sovellukseen, annamme kuluttajille mahdollisuuden nauttia eduista paljon käytännöllisemmällä tavalla, sanoo Klarnan tuotejohtaja ja Stocardin perustaja Björn Goss.

- Haluamme Klarnalla tarjota kuluttajille maailman parhaimman ostokokemuksen riippumatta siitä, shoppailevatko he verkossa vai kivijalassa. Sukellamme jatkuvasti syvemmälle verkosta kivijalkaan auttaen kuluttajia säästämään aikaa sekä rahaa kaikkialla, missä he shoppailevat. Kokoamalla kanta-asiakaskortit digitaalisesti yhteen paikkaan, nostamme kuluttajien ostokokemuksen kivijalassa uudelle tasolle, Klarnan Chief Product Officer David Fock jatkaa. 

Miten Klarnan uusi Loyalty Card -toiminto toimii?

  • Vaihe 1: Klikkaa Klarna-sovelluksen kotisivulla kanta-asiakaskorttikuvaketta ja valitse “lisää kortti” nähdäksesi luettelon tuetuista kauppiasta ja ohjelmista. Samassa paikassa voit joko etsiä tiettyä kanta-asiakasohjelmaa tai, jos sitä ei vielä löydy, lisätä kortin tiedot manuaalisesti. 
  • Vaihe 2: Kun olet löytänyt oman kanta-asiakasohjelmasi, voit lisätä uuden kortin skannaamalla kortin viivakoodin puhelimen kameralla. Sovellus luo kortista digitaalisen kopion ja tallentaa sen Klarna-sovellukseen. Jos kortilla ei ole viivakoodia, voit lisätä sen manuaalisesti jäsennumerosi avulla. 
  • Vaihe 3: Nyt voit käyttää korttiasi kerätäksesi jäsenetuja myymälöissä. Kivijalassa shoppaillessa voit näyttää ja skannata korttisi suoraan Klarna-sovelluksesta. Avaa vain haluamasi kortti, skannaa se kassalla ja kerää asiakaspisteitä tai hyödynnä etuja aivan kuten fyysisellä kortilla. 

Klarnan Loyalty Card -toiminto on saatavilla Klarna-sovelluksessa 18 eri markkinalla, mukaan lukien Itävalta, Belgia, Kanada, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Tarjota laajenee uusille markkinoille kuluvan vuoden aikana. 

Tietoa tutkimuksesta:

Klarna selvitti kuluttajien asenteita kanta-asiakaskortteihin yhteistyössä tutkimustoimisto Dynatan kanssa toukokuussa 2022 yhteensä 19 maassa (Yhdysvallat, Kanada, Irlanti, Australia, Uusi-Seelanti, Saksa, Itävalta, Puola, Alankomaat, Belgia, Ranska, Ruotsi, Norja, Suomi, Tanska, Italia, Espanja ja Portugali). Jokaisessa maassa kyselyyn vastasi vähintään 1000 kuluttajaa. Yhteensä kyselyyn vastasi 20 413 18-75 vuotiasta kuluttajaa. Tutkimus löytyy täältä.