Nov 3, 2022

Suomalaiset voivat jatkossa maksaa Klarnan sovelluksella myös kivijalassa

Helsinki, 3. marraskuuta 2022 -  Maailman johtava vähittäispankki-, maksu- ja ostopalvelu Klarna julkisti tänään sovelluksessaan uuden maksupalvelun kivijalkakauppoihin. Suomalaiset kuluttajat voivat jatkossa hyödyntää Klarnan sovellusta ja maksaa heti, myöhemmin tai erissä missä tahansa Klarnan jälleenmyyjän kivijalkaliikkeessä mahdollistaen kuluttajille saman joustavan ja käytännöllisen ostokokemuksen kuin mihin he ovat tottuneet käyttäessään Klarnaa verkossa. Mukana yhteistyössä on Suomen johtavia brändejä kuten XXL, Lindex ja Gina Tricot. Uusi palvelu julkaistaan samanaikaisesti myös Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa. 

“Haluamme Klarnalla antaa kuluttajille maailman parhaimman ostokokemuksen riippumatta siitä, ostavatko he verkossa vai kivijalassa. Julkaisimme juuri uuden kanta-asiakaskortit Klarnan sovellukseen kokoavan ominaisuuden ja nyt panostamme entistä voimakkaammin ostokokemukseen myös kivijalassa antamalla kuluttajille mahdollisuuden nauttia maksupalveluidemme joustavuudesta ja käytännöllisyydestä suosikkimyymälöissään. Klarnan palvelut auttavat kuluttajia säästämään aikaa ja rahaa missä ikinä he shoppailevatkaan, ja samalla vahvistamme asemaamme jälleenmyyjiemme kasvukumppanina - juuri oikeaan aikaan ennen kiireistä juhlasesonkia”, Björn Goss, Klarnan In-Store ratkaisuista vastaava johtaja sanoo. 

Verkko-ostamisesta on tullut keskeinen osa suomalaisten shoppailua eikä ihme. Klarnan tekemän kansainvälisen Shopping Pulse- tutkimuksen mukaan 82 prosenttia suomalaisista kokee verkkokaupan tarjoavan laajemman tuotevalikoiman, 76 prosenttia edullisemmat hinnat ja 80 prosenttia laajemmat vaihtoehdot maksamiseen verrattuna kivijalkakauppoihin. Silti 63 prosenttia suomalaisista kuluttajista arvioi kuluttavansa vuoden päästä edelleen enemmän kivijalkakauppoihin kuin verkkoon. Keskeisiksi syiksi tälle suomalaiset kertovat sosiaalisen kanssakäymisen (88 %) ja asiakaspalvelun (83 %) merkityksen. Jälleenmyyjien menestyminen pidemmällä aikavälillä onkin kiinni saumattoman, monikanavaisen ostokokemuksen luomisesta, joka sitouttaa kuluttajat niin verkkoon kuin kivijalkaan.

Klarnan sovelluksessa julkaistava uusi Myymälät-sivu näyttää jatkossa kuluttajille ne kivijalkamyymälät, joissa he voivat maksaa käyttäen Klarnan sovellusta. Kuluttaja skannaa tai näyttää QR-koodinsa kassalla, valitsee mieluisensa maksutavan ja vahvistaa ostoksensa. Riippuen jälleenmyyjästä, kuluttaja voi valita maksavansa koko summan heti, myöhemmin 30 päivän kuluessa korottamasti ja kuluttomasti Klarnan laskulla, tai erissä. Maksusuunnitelma esitetään kuluttajalle suoraan Klarna-sovelluksessa, jonka lisäksi kuluttaja pysyy aina kartalla tulevista maksuistaan muistutusviestien avulla. Klarnan sovelluksella tehtäviin maksuihin kivijalassa sisältyvät myös kaikki Klarnan tutut hyödyt aina ostajan turvasta tilausten ja oman hiilijalanjäljen seurantaan. 

Uutta palvelua täydennetään pian muilla fiksuilla työkaluilla, joiden avulla kuluttajille luodaan todellinen monikanavainen ostokokemus. Näihin sisältyy muun muassa interaktiivinen kartta, joka näyttää kuluttajille lähellä olevat, Klarnan palveluita tarjoavat myymälät. Lisäksi uuden viivakoodinlukijan avulla kuluttajat voivat tallentaa tuotteita omiin kokoelmiinsa Klarnan sovelluksessa tai jopa tilata tuotteen tietyssä koossa ja värissä sen ollessa esimerkiksi loppu varastosta. Nämä työkalut eivät vain tue kuluttajien ostokokemusta vaan tarjoavat myös jälleenmyyjille uusia tapoja sitouttaa kuluttajia, lisätä asiakasmääriä myymälöissään, kasvattaa konversioita sekä ymmärtää asiakkaidensa ostokäyttäytymistä eri kanavissa. 

“Verkkokauppamme on meille tärkeä kasvukanava ja Klarnan kitkattomat maksupalvelut ovat olleet keskeinen osa asiakkaidemme tehokasta ostokokemusta. Samalla meidän urheiluhullulle asiakaskunnallemme kivijalkamyymälöiden loistava asiakaspalvelu ja syvällinen asiantuntemus ovat myös iso vetonaula - erityisesti isommissa ostoksissa kuten pyörissä ja suksissa. Siksi olemme todella innoissamme saadessamme tarjota Klarnan joustavat ja käytännölliset maksupalvelut asiakkaille myös suoraan myymälöissämme. XXL:n palveluista ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Are Knutsen sanoo.