• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

1 op 2 Belgische consumenten laat kredietkaarten links liggen tijdens eindejaarsinkopen

November 25, 2021

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Valentines Klarna

Brussel, 25 November 2021 - De helft van Belgische consumenten (51%) laat kredietkaarten links liggen tijdens de aankoop van kerstcadeaus. Belgen hebben een duidelijk idee van wat ze willen kopen én hoeveel ze willen spenderen dit seizoen. 

Black Friday is nabij. Een wereldwijd shopping momentum dat evolueerde van een vaste koopjesdag naar een volledige soldenweek. Hoewel Klarna data aantoont dat Belgische consumenten al sinds september hun kerstkoopjes doen, blijft Black Friday in november hét ultieme moment om het perfecte cadeau te scoren aan een prijsje. Maar shoppers zijn helemaal niet van plan om de controle over hun financiën te laten vieren: twee vijfde doet hun eindejaarsinkopen met een vooropgesteld budget en duidelijk betaalschema in gedachten.

Mindful winkelen tijdens de eindejaarsperiode
1 op 2 Belgische shoppers (51%) gebruikt liever geen kredietkaarten deze kerstperiode.  3 op 4 houders van kredietkaarten geeft aan kredietkaart interesten te willen vermijden.

“Onze research toont aan dat Belgische consumenten zich meer en meer bewust zijn van hun aankopen, dus het is niet ongebruikelijk dat ze vaker traditioneel krediet en kredietkaarten, die hoge kosten met zich meebrengen, links laten liggen. Shoppers slimmer helpen budgetteren, op voorhand plannen en controle hebben over hun geld zijn de hoekstenen van onze achteraf betaaldiensten,” zegt Wilko Klaassen, Klarna Directeur België & Nederland.

Belgen kopen hun kerstcadeaus en masse tijdens Black Friday
Gemiddeld probeert 30% van de Belgische consumenten hun eindejaarsinkopen te doen tijdens Black Friday. Los van koopjes is Black Friday ook populair bij consumenten om al hun eindejaarsinkopen in één keer te doen. Meer dan twee derde (72%) zocht op voorhand naar de beste Black Friday deals. Efficiëntie boven alles!

En wat kopen we tijdens Black Friday? Belgen prioriteren kledij & schoenen (81%) en electronica (81%), gevolgd door vrije tijd, sport & hobby (74%), schoonheidsproducten (73%), huis & tuin spullen (73%) en entertainment (72%) tijdens Black Friday solden.

Online shoppers weten exact welke deals ze willen scoren tijdens Black Friday
Op voorhand plannen en je budget bepalen zijn ontzettend belangrijk tijdens het kerstshoppen dit jaar. Al is het belangrijk om in gedachten te houden dat online en offline winkelen twee verschillende zaken zijn. Meticuleus plannen, budget beheer en prijsbewustzijn zijn diep verweven met online winkelen. Mensen die online winkelen hebben een duidelijker idee van wat ze willen kopen en hoeveel ze willen spenderen (52%), terwijl mensen die in-store winkelen meer spontane aankopen doen (slechts 31% stelt een budget op). En Belgische consumenten zijn ook niet van plan om hun onzichtbare budgetlijn te overschrijden: 72% is vastberaden zich aan dat budget te houden en 46% is niet van plan om te veel uit te geven tijdens Black Friday. Van de mensen die online winkelen, weet 3 op 5 (59%) exact welke items ze willen op de kop tikken tijdens Black Friday (vooral Gen Z 67% en Millennials 59%).

Lees alle inzichten over Black Friday hier.