• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

A$AP Rocky investerar i Klarna – och blir VD för en dag

June 1, 2021

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Stockholm, 1 juni, 2021 – Klarna, den ledande globala betalningstjänsten, bank- och shoppingservicen, kan nu berätta att Rakim Mayers, mer känd som A$AP Rocky, har gått in som investerare i Klarna och kommer samtidigt att bli företagets VD för en dag.

Sebastian Siemiatkowski, VD och medgrundare till Klarna kommenterar:
“A$AP Rocky går inte att sätta i ett fack; en musiker, skådespelare, filantrop, en opinionsbildare när det kommer till stil, en person som fundamentalt och från så många utgångspunkter förstår vad publiken vill ha. Han utmanar status quo varje dag. Nu när konsumentupplevelsen i detaljhandeln kräver nya upptäckter, personlig anpassning och hållbarhet har vi från Klarna mycket att lära av honom. Dessutom, 16 år efter att jag grundade Klarna tycker jag att jag gjort mig förtjänt av en ledig dag.”

Den hyllade artisten, skådespelaren och filantropen, är som gjord för att ta över tyglarna då han delar Klarnas passion för innovation och konsumentmakt. A$AP Rockys status som disruptiv kraft i konstant förändring och med stilbildande smak gör honom till den perfekta partnern vilken kan hjälpa Klarna utvecklas som den ultimata upplevelsen för den moderna shopparen.

Klarna är ett företag som ser framåt och utmanar status quo, vilket gör ett partnerskap med dem så tilltalande för mig”, säger A$AP Rocky. ”Jag är glad över att börja arbeta med Klarna på flera sätt, inklusive att gemensamt skapa en möjlighet för människor att återupptäcka stil när vi kommer ut ur det global mode-viloläget”.

När Rocky tillträder som Klarnas VD den första juni kommer han först och främst hjälpa företaget inom mode och hållbarhet. En av hans viktigaste åtgärder blir att bryta det globala dödläge som rått för mode det senaste året, och han bjuder in alla att återupptäcka glädjen i att klä upp sig. Rocky kommer också att skapa exklusivt innehåll för Klarnas shoppingapp, fokuserat på kreativt återanvändande och vintagemode. Sist men inte minst kommer han ansluta sig till Klarnas nyligen introducerade hållbarhetsinitiativ GiveOne genom att donera 1% av sin investering för att stödja globala hållbarhetsprojekt med fokus på klimat och biologisk mångfald. Rockys har valt att stödja Miti Alliance i Kenya and dess grundare Michael Waiyaki, som kämpar för att bromsa effekterna av klimatförändringar på grund av avskogning.

Effekten av hans bidrag kommer att spåras för hans räkning under de kommande månaderna och åren. Rocky kommer att dela med sig av detta och andra av sina framåtblickande idéer till Klarnas globala team. 

Klarna och A$AP Rocky kommer inom kort berätta om nästa steg i det gemensamma samarbetet.