• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Apple Pay nu tillgängligt för Klarnas användare

December 11, 2018

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

ApplePay Klarna

Stockholm, December 11, 2018 - Klarna, en ledande global betalningsleverantör, erbjuder nu alla sina kortinnehavare i Sverige tjänsten Apple Pay som möjliggör mobila betalningar med ett enkelt, säkert och privat sätt att betala som också är snabbt och bekvämt.

Svenska konsumenter kan omedelbart registrera sig för Klarna-kortet, lägga till det i Apple Pay och använda det direkt. Klarnas kortinnehavare ansluter sitt Klarna-kort till ett bankkonto hos någon av de andra svenska bankerna.

Säkerhet och skydd av personuppgifter är av central betydelse för Apple Pay och Klarna. När Klarnas korthållare använder Klarna-kortet med Apple Pay sparas inte det faktiska kortnumret på mobilen eller på Apples servrar. Istället skapas ett enhetsspecifikt nummer, som krypteras och lagras säkert i enhetens säkerhetselement. Varje transaktion säkras med en unik transaktionskod.

David Fock, Chief Product Officer på Klarna, säger: "Vi är glada över att kunna erbjuda våra användare möjligheten att använda Apple Pay. Apple Pay vill tillsammans med Klarna erbjuda ett enkelt, säkert och privat sätt att betala, och därigenom skapa bästa möjliga shoppingupplevelse som förenklar konsumenters vardag. Att köpa med din iPhone eller Apple Watch innebär att du inte längre behöver bekymra dig om du råkar glömma din plånbok eller PIN-kod. På Klarna letar vi ständigt efter nya sätt att kunna erbjuda vår smidiga shoppingupplevelse till konsumenter och möjliggöra att använda Klarna överallt och detta var ett naturligt nästa steg."

Apple Pay är enkelt att installera och användarna kommer även i fortsättningen att få alla de fördelar och belöningar som Klarna erbjuder. I butik fungerar Apple Pay med iPhone SE, iPhone 6 eller senare och Apple Watch.

Onlineshopping i appar och på webbplatser som stödjer Apple Pay är enkelt med Touch ID, eller genom att dubbelklicka på sidoknappen och använda Face ID på iPhone X. Med Apple Pay slipper konsumenter fylla i långa kontonummer eller leverans- och faktureringsinformation upprepade gånger. Vid betalningar för varor och tjänster i appar eller på webben i Safari stödjer Apple Pay iPhone 6 eller senare, iPhone SE, iPad Pro, iPad (femte generationen), iPad Air 2 och iPad mini 3 eller senare. Du kan även använda Apple Pay i Safari på en Mac från 2012 eller senare som använder macOS Sierra och bekräfta betalningen med iPhone 6 eller senare, med Apple Watch eller med Touch ID på nya MacBook Pro eller MacBook Air.

**********

För att ansöka om Klarna-kortet, vänligen besök: https://www.klarna.com/se/kort/

För mer information om Apple Pay, vänligen  besök: https://www.apple.com/se/apple-pay/

För mer information
Johanna Nyman, Senior Communications Manager
press@klarna.com
+46 (0) 72 855 83 29

Om Klarna
Klarna är en av Europas ledande betalningsleverantörer, och en nyligen licensierad bank, som vill revolutionera betalningar för både konsumenter och handlare. Företaget grundades i Stockholm 2005. Klarna erbjuder konsumenter möjligheten att betala nu, betala senare eller dela upp betalningen över tid, vilket ger en enkel, säker och smidig köpupplevelse. Klarna har idag 100 000 anslutna handlare. Klarna har 2 000 anställda och är verksamt i 14 länder.