• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna bereikt 1 op 3 Belgen in drie jaar

July 3, 2023

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

hero-prod-imagery-phone-pocket-mobile-1x

Brussel, 3 juli 2023 - Klarna, de toonaangevende wereldwijde retailbank-, betalings- en winkeldienst, wordt nu door één derde van de volwassen bevolking van België gebruikt terwijl het de derde verjaardag in het land viert. Tegelijkertijd werkt het bedrijf in België samen met meer dan 45.000 internationale en nationale merken, zoals Decathlon, H&M, Hunkemöller, Booking en lokale helden als LolaLiza, Smartphoto en De Gele Flamingo.

Steeds meer detailhandelaars gebruiken Klarna nu voor veel meer dan betalingsdiensten, waaronder het groeiende pakket aan marketingdiensten. In de afgelopen 12 maanden heeft Klarna alleen al via de Klarna app meer dan 3,1 miljoen leads naar retailpartners gestuurd. Dit bevestigt de strategische rol van Klarna als volwaardige groeipartner voor detailhandelaars, die in contact kunnen komen met trouwe consumenten die ervoor kiezen om via Klarna te winkelen in plaats van tussen verschillende apps te schakelen.

Evy Van Herck, Country Lead België, benadrukt: "48% van de Belgische consumenten kent Klarna, en gemiddeld betalen Belgische consumenten zes keer per jaar met Klarna, wat wijst op hoge betrokkenheid en loyaliteit. Dankzij de Klarna-app besparen consumenten niet alleen geld, maar ook tijd door hun bestellingen met enkele klikken te beheren."

Klarna zet zich in om de winkelervaringen van consumenten te verbeteren en retailers te helpen groeien. Bovendien versterkt Klarna de duurzaamheidsinitiatieven verder, zoals het faciliteren van CO2-compensatie voor klanten via de app en het bevorderen van bewuste consumptie door het aanbieden van hulpmiddelen voor het nemen van geïnformeerde aankoopbeslissingen.

Met deze toekomstgerichte strategieën en samenwerkingen blijft Klarna een pioniersrol spelen bij het transformeren van de winkel- en betalingservaring voor Belgische consumenten en detailhandelaars.