• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna breidt betaalmogelijkheden in België verder uit om consumenten meer flexibiliteit en controle te bieden

January 11, 2022

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

9619e2351586d00a org
  • Belgische consumenten hebben nu meer tijd om te betalen voor de producten waarvan ze houden. 
  • Betaal later in 21 dagen wordt verlengd naar 30 dagen zodat de betaaltermijn een volledige maand bevat. 
  • Deze aanpassing biedt consumenten de nodige flexibiliteit en controle over online aankopen.

Brussel, 11 januari 2022 - Klarna, de wereldwijd toonaangevende dienstverlener op het gebied van bankieren, betalingen en shoppingdiensten, kondigt vandaag de uitrol aan van een verbeterde betaalmogelijkheid voor Belgische consumenten en retailers. Klarna is sinds 2020 actief op de Belgische markt, waar het betaalmogelijkheden aanbiedt als onmiddellijk bij checkout afrekenen of achteraf betalen na 21 dagen. Belgische consumenten hebben vanaf vandaag tot 30 dagen om hun aankopen achteraf te betalen (voorheen dus 21 dagen), zonder aanvullende kosten of rente. 

Deze verbetering geeft consumenten de nodige flexibiliteit en controle om te bepalen hoe ze online aankopen willen afrekenen - bij de checkout of na 30 dagen - , op een manier die het beste bij ze past. In een recente enquête* gaf 66% van de Belgische consumenten aan dat ze tijdens het online shoppen op zoek zijn naar rentevrije flexibele betaalmogelijkheden die het toelaten om de kosten over langere tijd te spreiden. Door de betaaltermijn te verlengen van 21 naar 30 dagen, hebben consumenten nu een volledige inkomsten-cyclus tussen het moment van aankoop en van de betaling van de factuur. 

Voor retailers betekent deze uitbreiding een optie om nog passendere betaalmogelijkheden aan hun klanten te bieden, wat leidt tot meer tevreden en loyale klanten. 

Wilko Klaassen, General Manager van Klarna België, Nederland en Frankrijk: ‘Belgische consumenten willen vrijheid wanneer ze online shoppen en kiezen daarbij de betaaloptie die het beste bij ze past. Of dit nu bij aankoop of achteraf na dertig dagen zonder rente is. Bij Klarna investeren wij volop in het beschikbaar stellen van de beste shoppingervaring voor consumenten door betaalmogelijkheden aan te bieden die het beste passen bij hun persoonlijke behoeften, transparant zijn en eenvoudig te overzien zijn in onze Klarna app. Voor retailers helpt deze uitbreiding om hun klanten van meer mogelijke betaalopties te voorzien, wat de klanttevredenheid verbetert en tot hogere conversies leidt.’

De uitbreiding van Betaal later 30 dagen en de recente lancering van de alles-in-één shopping app onderstreept het sterke momentum van Klarna in België. Dit gaat gepaard met een toenemende consumentenvraag naar meer transparante, gemakkelijke en klantvriendelijke betaalopties. Hierdoor verkiezen retailers Klarna vaker als voorkeurspartner, zowel online als in-store. Afgelopen jaar heeft Klarna haar leidende marktpositie nog versterkt door haar retail partner bestand in België verder uit te breiden met succesvolle merken als Krëfel, Bellerose, AO76, AS Adventure en Juttu. 

In 2021 heeft Klarna soortgelijke productaanpassingen in Zweden, Finland en Noorwegen doorgevoerd met de ambitie om een nieuwe, duurzamere standaard in de kredietindustrie neer te zetten. Eerste resultaten laten zien dat het aantal facturen met herinneringskosten met meer dan 61% zijn gedaald bij Zweedse consumenten. 

***

*Enquête onder 1.000 Belgische consumenten tussen 18 en 66 jaar uitgevoerd door onderzoeksbureau Dynata