• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna breidt betaalmogelijkheden in Nederland verder uit om consumenten meer flexibiliteit en controle te bieden

January 11, 2022

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

3200x1800 NL Pi3
  • Nederlandse consumenten kunnen aankopen nu ook in drie rentevrije delen verspreid over zestig dagen betalen.
  • Betaal later in 14 dagen wordt verlengd naar 30 dagen, zodat de betaaltermijn een volledige maand bevat. 
  • Door uitbreiding betaalmogelijkheden krijgen consumenten meer flexibiliteit en controle over online aankopen.

Amsterdam, 11 januari 2022 - Klarna, de wereldwijd toonaangevende dienstverlener op het gebied van bankieren, betalingen en shoppingdiensten, kondigt vandaag de uitrol van nieuwe en verbeterde betaalmogelijkheden voor Nederlandse consumenten en retailers aan. Consumenten kunnen er voortaan voor kiezen om in drie rentevrije delen of achteraf binnen 30 dagen (voorheen 14 dagen) te betalen, zonder aanvullende kosten of rente. De mogelijkheid om onmiddellijk via Klarna af te rekenen blijft uiteraard ook bestaan.

Deze verbeteringen geven consumenten de nodige flexibiliteit en controle om te bepalen hoe ze hun online aankopen willen afrekenen - bij de checkout, na 30 dagen of in drie delen - , op een manier die het beste bij ze past. In een enquête* gaf 63% van de Nederlandse consumenten aan dat ze tijdens het online shoppen op zoek zijn naar rentevrije flexibele betaalmogelijkheden die het toelaten om de kosten over verschillende maanden te spreiden. Retailers kunnen dankzij deze uitbreiding nog meer passende betaalmogelijkheden aan hun klanten aanbieden, wat leidt tot meer tevreden en loyale klanten. Door de betaaltermijn te verdubbelen van 14 naar 30 dagen, hebben consumenten nu een volledige inkomsten-cyclus tussen het moment van aankoop en van de betaling van de factuur. 

Wilko Klaassen, General Manager van Klarna Nederland, België en Frankrijk: ‘Nederlandse consumenten willen vrijheid wanneer ze online shoppen en kiezen daarbij de betaaloptie die het beste bij ze past. Of dit nou bij aankoop, achteraf na dertig dagen of in drie delen zonder rente is. Bij Klarna investeren wij volop in het beschikbaar stellen van de beste shoppingervaring voor consumenten door betaalmogelijkheden aan te bieden die het beste passen bij hun persoonlijke behoeften, transparant en eenvoudig te overzien zijn in onze Klarna app. Voor retailers helpt deze uitbreiding om hun klanten van meer mogelijke betaalopties te voorzien, wat de klanttevredenheid verbetert en tot hogere conversies leidt.’

Samsung is één van de retailers die Klarna’s betaaloplossingen gebruikt en klanten in Nederland al de mogelijkheid biedt om te betalen in drie rentevrije delen of achteraf betalen in 30 dagen. June Park, President bij Samsung Benelux, vertelt: ‘De ervaring van onze klanten is voor ons belangrijk en ons doel is om dit te versterken door naar hun feedback te luisteren en de juiste oplossingen aan te bieden die bij hun behoeften aansluiten. Wij zien een duidelijke verschuiving in onze bestellingen van creditcard betalingen naar Klarna betalingen. Klanten willen een zorgeloze ervaring en wij geloven dat onze samenwerking met Klarna de reis van onze klanten naar een hoger niveau van vrijheid tilt’.

Als een van de snelst groeiende betalingsverwerkers binnen Europa, biedt Mollie aan haar klanten de betaalmogelijkheden van Klarna aan. Hierbij zijn nu ook betaal in drie delen toegevoegd, en achteraf betalen verlengd naar 30 dagen. Ken Serdons, Chief Commercial Officer bij Mollie: 'Wij hebben betaal in drie delen bij verschillende retailers getest en op basis van de positieve reacties besloten om het nu beschikbaar te stellen aan al onze klanten. De bedrijven met wie wij werken zijn op zoek naar betaalopties die eenvoudig te integreren zijn en waardevol zijn voor hun klanten. Het bieden van flexibele en rentevrije betaaloplossingen, zoals het achteraf betalen of betalen in drie delen van Klarna zorgt voor een betere klantervaring - en we zien de vraag van retailers voor dergelijke opties snel toenemen.'

De uitrol van Betaal in 3 delen, de uitbreiding van Betaal later 30 dagen en de recente lancering van de alles-in-één shopping app onderstreept het sterke momentum van Klarna in Nederland. Dit gaat gepaard met een toenemende consumentenvraag naar meer transparante, gemakkelijke en klantvriendelijke betaalopties, en met het feit dat retailers Klarna steeds vaker verkiezen als voorkeurspartner zowel online als in-store. Afgelopen jaar alleen heeft Klarna haar leidende marktpositie versterkt door haar partner bestand van meer dan 40 duizend retailers verder uit te breiden met succesvolle merken als Hunkemöller, Scotch & Soda, Booking.com, HelloFresh, VidaXL, van Haren en Bever.

Vorig jaar heeft Klarna soortgelijke productaanpassingen in Zweden, Finland en Noorwegen doorgevoerd met de ambitie om een nieuwe, duurzamere standaard in de kredietindustrie neer te zetten. Eerste resultaten laten zien dat het aantal facturen met herinneringskosten met meer dan 61% zijn gedaald bij Zweedse consumenten. 

***

*Enquête onder 1.000 Nederlandse consumenten tussen 18 en 66 jaar uitgevoerd door onderzoeksbureau Dynata.