• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna i ny satsning för att bli universell tillväxtmotor för sina handlare – instiftar Klarna Growth Awards

May 11, 2022

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Klarna Growth Awards

Samtidigt som Klarna storsatsar på att leda förändringen mot mer hållbara betalningar, har Klarna investerat för att kunna erbjuda utökade marknadsföringstjänster för anslutna handlare. Genom sina optimerade marknadsföringstjänster är Klarnas ambition att fungera som en universell tillväxtmotor för e-handlare som marknadsför sig mot konsumenter – och därmed bli ett konkurrenskraftigt alternativ till de amerikanska annonsjättarna. Lanseringen av Klarna Growth Awards ska samtidigt stötta e-handlare att ta nästa kliv på sin tillväxtresa.

Under 2021 ökade trafiken från Klarna till e-handlare med 160% - med hela 301 miljoner genererade klick från Klarnas kanaler vidare till e-handlares plattformar. Resultaten visar effekten av Klarnas strategiska roll som tillväxtpartner, där handlare kopplas ihop med ett nätverk av 147 miljoner konsumenter världen över. 

Under det senaste året har Klarna annonserat förvärv på löpande band, som exempelvis APPRL, Hero och Pricerunner. Målet är att erbjuda ett bättre alternativ för handlare som vill marknadsföra sig mot konsumenter, och samtidigt möta handlares nuvarande och framtida behov för att kunna driva trafik och öka konvertering. 

- E-handlare tvingas ofta betala orimligt mycket pengar för annonsering - något som vi vill utmana eftersom vi vet att vi kan erbjuda ett bättre alternativ. Vi är en partner som går hand i hand med handlaren hela vägen. Vårt mål är att fungera som en one-stop-shop för e-handlare och erbjuda både hållbara och de mest användarvänliga betaltjänsterna kombinerat med ett starkt tillväxterbjudande som möjliggör expansion, ökad konvertering och tillväxt, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

Klarna Growth Awards - skapar nya möjligheter för e-handlare att ta nästa kliv på sin tillväxtresa
Klarna lanserar nu det nordiska initiativet Klarna Growth Awards – ett initiativ där handlare i Sverige, Norge, Danmark och Finland kan ansöka om skräddarsydda tillväxtpaket, till ett värde av totalt 18 miljoner kronor. I paketen ingår bland annat årsprenumerationer av influencer marketing-plattformen APPRL, Klarnas jämförelsetjänst Klarna Comparison Service (CSS), annonsering i Klarnas app samt en unik möjlighet att använda Virtual Shopping (tidigare Hero). Ansökningsprocessen öppnar den 18 maj.

Vinnarna kommer utses av juryn bestående av Sverigechef Jesper Eriksson, CMO David Sandström, Fashion Director Emilia de Poret samt Head of Social Shopping Adam Levene, under en gala i november. Handlare kan ansöka om priser i fyra olika kategorier: Sustainability, Rising Star, Innovation och Small Business.

- Med Klarna Growth Awards hoppas vi inspirera, engagera och informera - och ge handlare optimala verktyg för att växa. Det blir vår version av ett nordiskt mästerskap vad gäller kreativitet och innovation inom e-handel, säger Jesper Eriksson.

Läs mer om Klarna Growth Awards och Klarnas tillväxterbjudande här.

Faktaruta - Exempel på implementerade och kommande marknadsföringtjänster för Klarnas anslutna handlare

 • Klarnas Shopping-app lanserades i november 2021 på 18 marknader. Appen har nu över 45 miljoner nedladdningar och möjliggör för konsumenter att handla och betala med Klarna i vilken nätbutik som helst med hjälp av virtuella engångskort. Klarna-appen är fylld med smarta funktioner som hjälper konsumenterna under hela shoppingresan, från initial inspiration till efterköpsupplevelsen. Ytterligare användbara funktioner planeras lanseras i år.
   
 • Även om shopping via mobiltelefon fortsätter att öka, görs fortfarande 44% av alla online-ordrar via webbläsare. Genom integrationen av webbläsartillägget som Klarna lanserade under hösten 2021, ger det konsumenter samma end-to-end shoppingupplevelse via dator som de redan har via Klarna-appen. Implementeringen möjliggörs genom förvärvet av Piggy.
   
 • Under 2021 förvärvades även Hero, en social shoppingplattform utformad för att ge konsumenter inspiration, råd och köpbart innehåll producerat direkt från återförsäljarnas fysiska butiker. Som ett första steg kommer virtuella shoppingverktyg att bli tillgängliga för återförsäljare över hela världen för att göra det möjligt för varumärken att koppla samman sina butiksexperter med konsumenter via chatt och videosamtal. 
   
 • Inom kort kommer Klarnas “konsumentplånbok” lanseras i Klarna-appen, driven av förvärvet av Stocard. Som ett första steg kommer plånboken att tillåta användare att komma åt sina fysiska lojalitets- och klubbkort digitalt genom Klarna-appen, vilket tar bort behovet av att bära med sig flera fysiska kort när man handlar. Integrationen kommer att stödja 8 000 lojalitetsprogram över hela världen.
   
 • Klarna ger sig också in på nya vertikaler, genom förvärvet av  Inspirock. Inspirock är en onlinereseplanerare som gör det möjligt för konsumenter att snabbt och enkelt utforska en destinations erbjudanden och skapa personliga resplaner med hjälp av lokal expertis och artificiell intelligens. Under året kommer Klarna att integrera Inspirocks funktioner för att möjliggöra för Klarnas 147 miljoner användare att planera och handla för en resa och dela kostnaden på mindre betalningar - allt genom Klarna-appen. 
   
 • APPRL kommer att ytterligare förbättra Klarnas marknadsföringstjänster genom att möjliggöra för återförsäljare att ansluta direkt till relevanta innehållsskapare (såsom influencers) för att skapa socialt shoppinginnehåll samt spåra kampanjresultat, direkt genom Klarna.
   
 • I år kommer Klarnas sömlösa shoppingupplevelse att optimeras ytterligare med hjälp av dagliga prisuppdateringar, jämförelse och produktrecensioner - med hjälp av Klarnas förvärv av PriceRunner. Detta kommer att hjälpa konsumenter att fatta mer välgrundade beslut om sin shopping och spara tid och pengar varje dag - medan Klarnas detaljhandelspartners kommer att dra nytta av förbättrad beteendeinsikt, ökad webbplatstrafik från konsumenter samt  optimerade marknadsföringsmöjligheter för att ytterligare driva tillväxt.