• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna inleder samarbete med Verifone för att förbättra shoppingupplevelsen i fysiska butiker globalt

December 15, 2020

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Verifone Device Klarna SE 1

Integrationen med Verifones molnplattform ger konsumenter möjlighet att använda Klarnas betalningslösningar direkt i butik. Genom samarbetet gör Klarna och Verifone det möjligt för butiker att skapa en personlig och smidigare upplevelse för sina kunder, vilket i slutändan skapar tillväxt, lojalitet och mer nöjda kunder. 

Den pågående pandemin har förändrat shoppingbeteendet över hela världen. Konsumenternas strävan efter att hålla sig friska och undvika fysisk kontakt har inneburit en mycket snabb ökning av kontaktlösa betalningar i butiker enligt en rapport från McKinsey. Att använda Klarna i butik är enkelt och konsumenten kan genomföra ett köp snabbt och smidigt i sin telefon. I kassan väljer konsumenten Klarna som betalmetod på Verifoneterminalen, skannar en QR-kod och bekräftar sedan köpet.

Joakim Lundberg, Sverigechef, Klarna: “De senaste månaderna har varit en enorm utmaning för fysiska butiker. Vi tror att den fysiska butiken har en viktig roll inom den framtida detaljhandeln samtidigt som konsumenter mer än någonsin vill ha flexibilitet, transparens och en mer bekväm shoppingupplevelse. Vi är glada att samarbeta med Verifone, som är en av de största och mest inflytelserika aktörerna för att betala i butik, och samtidigt vara första “köp nu, betala senare”-aktören på miljontals enheter. Tillsammans kommer vi att hjälpa butiker globalt att skapa en överlägsen och smidigare shopping för konsumenter.

Jeremy Belostock, chef för alternativa betalningar, Verifone: “Att möjliggöra alternativa betalningsmetoder för köp i butik är verkligen spännande, och att göra det på ett så smidigt sätt är endast möjligt genom Verifones molnplattform som vi har skapat de senaste åren. Klarna är särskilt intressant och unikt genom att handlarna kommer att ha tillgång till nya, större tillväxtmöjligheter genom deras flexibla betalningsalternativ. Vi har tagit bort komplexiteten för säljare. Återförsäljare i alla storlekar har sett enorma framgångar med Klarna online, och med Verifone kommer de att se samma framgång i butik.

För mer information:
Niklas Gillström
Press- och publicaffairs chef Klarna
niklas.gillstrom@klarna.com 
0730-81 73 91

Om Klarna:
Klarna är en av världens ledande betalningsleverantörer och en fullt licensierad bank, som vill revolutionera betalningar och banktjänster, och skapa smidigast möjliga shoppingupplevelse för både konsumenter och handlare. Företaget grundades i Stockholm 2005, och är med en nuvarande värdering på drygt 90 miljarder kronor Europas högst värderade privata fintechbolag, och ett av de högst värderade privata fintechbolagen i världen. Klarna erbjuder konsumenter möjligheten att betala nu, betala senare eller dela upp betalningen över tid, vilket ger en enkel, säker och smidig köpupplevelse överallt. Klarna har idag 200 000 anslutna handlare, 3 500 anställda och är verksamt i 17 länder. Bland Klarnas handlare finns varumärken som H&M, IKEA, Expedia Group, ASOS, Michael Kors, Nike, Superdry, Sephora, Samsung, Zara, Boozt, Sonos och Daniel Wellington, som genom Klarnas innovativa shoppingupplevelse erbjuder tjänster som sträcker sig bortom betalningar, och ger konsumenterna möjlighet att ta kontroll över sina personliga ekonomi. För mer information, besök klarna.com.

Om Verifone:
Verifone förvandlar vardagliga transaktioner till nya och engagerande möjligheter för handlare och konsumenter. Våra medarbetare drivs av ett växande fotavtryck av mer än 35 miljoner enheter i mer än 150 länder och arbetar med världens mest kända detaljhandelsvarumärken, finansinstitut och betalningsleverantörer. Verifone ansluter fler produkter till en integrerad lösningsplattform för att bättre möta våra kunders och partners utvecklingsbehov. Byggd på en 39-årig historia av kompromisslös säkerhet är vi engagerade i att lösa de mest komplexa betalningsutmaningarna. Mer information finns på www.verifone.com.