• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna ja OpenAI yhteistyöhön - shoppailu on jatkossa entistä helpompaa ChatGPT:n avulla

March 23, 2023

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

ChatGPT x Klarna

Helsinki 23. maaliskuuta 2023 - Maksupalveluiden ja verkkokaupan markkinajohtaja Klarna ja OpenAI julkaisevat tänään uuden shoppailukokemuksen mullistavan yhteistyön. Klarnan ja OpenAI:n tiimit ovat työskennelleet yhdessä tehdäkseen shoppailusta entistä helpompaa ChatGPT:n avulla. Klarna on hyödyntänyt OpenAI:n protokollaa kehittääkseen laajennuksen, jonka avulla ChatGPT:n käyttäjät voivat saada kuratoituja ja personoituja tuotesuosituksia pyytäessään shoppailuun liittyvää inspiraatiota ja neuvoja työkalulta. Samalla ChatGPT luo suosituksista suorat linkit, joiden avulla käyttäjät voivat shoppailla kyseisiä tuotteita Klarnan etsi- ja vertaile -työkalulla. Klarna on yksi ensimmäisistä brändeistä, joiden kanssa OpenAI tekee yhteistyötä tekoälylaajennuksensa (AIP) kanssa. 

Jos käyttäjä esimerkiksi haluaa ostaa yksisarvisia rakastavalle lapselle jotain syntymäpäivälahjaksi, hänen täytyy vain kysyä inspiraatiota ChatGPT:ltä, jolloin hän saa välittömästi kuratoituja ehdotuksia yksisarvisiin liittyvistä lahjoista. Jos vaihtoehdot eivät tyydytä, käyttäjä voi antaa ChatGPT:lle palautetta, ja työkalu tuottaa välittömästi listan uusia tuote-ehdotuksia. 

Tämän yhteistyön ja muiden innovatiivisten työkalujensa ansiosta Klarna on eturintamassa määrittämässä tulevaisuuden shoppailukokemusta. Esimerkiksi aikaisemmin julkistetun Klarnan etsi-työkalun avulla käyttäjät voivat vertailla hintoja tuhansien kauppiaiden valikoimista ja etsiä uusia tuotteita esimerkiksi värin, koon tai arvioiden perusteella puolueettoman datan avulla. 

Klarnan ChatGPT-laajennus tuo lisäarvoa Klarnan 500 000:lle kauppiaalle ja uniikin shoppailukokemuksen kuluttajille ympäri maailman. Klarnan tavoitteena on tarjota miljoonille kuluttajille uusia, intuitiivisia ja sitouttavia tapoja löytää tuotteita ja samalla luoda kauppiaille mahdollisuuksia tavoittaa uusia asiakkaita ja kohderyhmiä. 

“Olen todella innoissani uudesta ChatGPT-työkalustamme, sillä se täyttää minun “north star” -kriteerini, joka on käytännössä se, ymmärtääkö äitini idean ja osaisiko hän hyödyntää työkalua. Klarnalla on ainutlaatuinen mahdollisuus hyödyntää kehittyneintä teknologiaa ja dataa auttaakseen kuluttajia löytämään uusia tuotteita ja ratkaisemaan heidän ongelmiaan osana ostopolkua. Jatkamme innovointia tuodaksemme näitä palveluita 150 miljoonalle kuluttajallemme”, Klarnan toimitusjohtaja ja perustaja Sebastian Siemiatkowski sanoo. 

Näin uusi työkalu toimii käytännössä:

 • Kuluttaja voi asentaa Klarnan laajennuksen ChatGPT:n omasta kaupasta
 • Kun laajennus on asennettu, kuluttaja yksinkertaisesti kysyy ChatGPT:ltä shoppailuun liittyviä ideoita ja saa välittömästi kuratoidun listan relevantteja tuotteita. ChatGPT valitsee keskustelun perusteella automaattisesti, milloin se hyödyntää laajennusta.
 • Jos ensimmäiset valinnat eivät miellytä, kuluttajalla on mahdollisuus kuvailla tarpeitaan lisää tai kysyä uusia tuote-ehdotuksia
 • Klikattuaan ChatGPT:n tarjoamaa linkkiä kuluttaja ohjataan Klarnan etsi-työkaluun, jonka avulla hän voi vertailla tuotteiden hintoja useiden eri brändien välillä. 

Klarna on sitoutunut OpenAI:n periaatteeseen kehittää tekoälyä turvallisesti ja vastuullisesti. Siksi Klarnan laajennus esitellään asteittain ChatGPT:n käyttäjille alkaen ChatGPT Plus - tilaajista Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Työkalu tulee myöhemmin saataville entistä useammalle kuluttajalle turvallisuuteen liittyvien testien, kehitysten ja parannusten jälkeen. 

###