• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna lanceert Virtual Shopping, waardoor shoppers online een fysieke winkelervaring kunnen beleven

May 12, 2022

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

UPDATED HERO IMAGE ASSET 1
 • Virtual Shopping van Klarna brengt online shoppers rechtstreeks in contact met experts in fysieke winkels via live video en messaging, om zo een ​​zeer persoonlijke ervaring te bieden die consumenten helpt om met vertrouwen online te winkelen.
   
 • Door menselijke interactie centraal te stellen in de online shopbeleving, stelt Virtual Shopping retailers in staat om meeslepende ervaringen te creëren waarvan is bewezen dat ze de klantbetrokkenheid vergroten, retours verminderen en loyaliteit stimuleren.
   
 • Virtual Shopping was al live bij 300 merken, waaronder Hugo Boss, Woolrich en Longchamp, en is vanaf nu als aanbod wereldwijd beschikbaar bij de meer dan 400.000 aangesloten retailpartners.

Amsterdam/Brussel, 12 mei 2022 - Klarna, de wereldwijd toonaangevende dienstverlener op het gebied van bankieren, betalingen en shoppingdiensten, kondigt vandaag de lancering van Virtual Shopping aan. Hiermee wordt het beste van in-store winkelen naar een online ervaring gebracht. Met Virtual Shopping van Klarna kunnen consumenten met vertrouwen online browsen en kopen door hen rechtstreeks in contact te brengen met experts in de winkel. Via livechats en videogesprekken kan productadvies worden gegeven en inspiratie worden gedeeld. Retailers kunnen via Virtual Shopping hun teams in de winkel in staat stellen om hun expertise buiten de muren van fysieke winkels naar miljoenen shoppers online te brengen. Door de nieuwe, op retailers gerichte Klarna Store-app te gebruiken, kunnen winkelteams foto's en video's van artikelen delen en producten live demonstreren. Of dit nu rechtstreeks vanaf de winkelvloer is, vanuit huis of zelfs vanuit opkomende dark store winkelconcepten. Dit stimuleert de betrokkenheid bij en loyaliteit van het merk en verlaagt het aantal retours. De lancering bouwt voort op de succesvolle acquisitie van Hero vorig jaar, een sociaal winkelplatform en leider in virtuele winkeldiensten.

Hoewel de populariteit van online winkelen in de afgelopen jaren naar nieuwe hoogten is gestegen, blijft winkelen in fysieke winkels het dominante kanaal. Deze verkopen zijn goed voor bijna 80% van de wereldwijde detailhandelsverkopen in 2021. Klarna's Shopping Pulse Report onthulde dat consumenten de voorkeur geven aan winkelen in fysieke winkels vanwege de sociale interactie en het niveau van de klantenservice. Online kunnen consumenten nog niet altijd producten van dichtbij bekijken, aanraken of passen, waardoor het moeilijk is om te bepalen of producten de juiste maat, pasvorm of kleur hebben. Consumenten willen tegenwoordig online hetzelfde niveau van service bij het online winkelen. Meer dan driekwart (77%) van de Nederlandse shoppers en 74% van de Belgische shoppers vindt dat detailhandelaren moeten investeren in nieuwe technologie, terwijl bijna een derde van hen denkt dat het aanbieden van meer gepersonaliseerde diensten (29% in Nederland, 35% in België) en productaanbevelingen (38% in Nederland en 42% in België) een prioriteit hoort te zijn voor retailers.

Klarna's Virtual Shopping-tool is vandaag al live met meer dan 300 merken, waaronder Hugo Boss, Woolrich en Longchamp. Met de tool kunnen online winkels hun winkelbeleving transformeren in een echte omnichannel-ervaring. Consumenten kunnen alles kopen, van sneakers tot sofa's, met de deskundige begeleiding van het team in de fysieke winkel, zonder zelf de deur uit te hoeven. Via live video en berichten kunnen consumenten foto's en video's van artikelen van dichtbij bekijken en live productdemo's rechtstreeks vanuit de winkelvloer meevolgen - van de pasvorm van een kledingstuk uit het rek tot de kleur van een cosmetisch product of de afmetingen van een meubelstuk.

Klarna maakt Virtual Shopping nu beschikbaar voor samenwerkende retailers over de hele wereld. Virtual Shopping zorgt ervoor dat Klarna de ultieme online winkelpartner voor consumenten is en versterkt Klarna's positie als wereldwijde groeipartner voor retailers. Door consumenten meer vertrouwen te geven in hun aankoopbeslissing, verbetert de service de prestaties voor verkopers aanzienlijk. Consumenten zijn tot 21x meer geneigd om een ​​aankoop te doen nadat ze online met een winkelexpert hebben gesproken in vergelijking met wanneer ze niet worden geholpen*, terwijl ook de klantentevredenheid wordt verhoogd .

David Sandström, Chief Marketing Officer bij Klarna: “Bij Klarna willen we de beste winkelervaring ter wereld bieden - of dat nu online of in de winkel is. In het verleden miste online winkelen een belangrijk element: menselijke interactie. Met Virtual Shopping brengen we de fysieke ervaring van het ontvangen van persoonlijk advies van een winkelexpert en naar het online domein. Dit stelt onze partners over de hele wereld in staat om hun online winkels tot leven te brengen en duurzame klantrelaties op te bouwen.

Hoe werkt virtueel winkelen?

 • Voor shoppers: shoppers komen in contact met een winkelexpert wanneer ze op het Virtual Shopping-icoon op de website van aangesloten winkels klikken. Eenmaal verbonden, kunnen ze chatten, foto's en video's ontvangen, productaanbevelingen volgen en zelfs een videochat hebben met een medewerker. Hierdoor komt de online ervaring dicht in de buurt van de ervaring die ze in de winkel zouden krijgen.
   
 • Voor retailers: retailers die met Klarna zijn geïntegreerd, kunnen eenvoudig Virtual Shopping aan hun online winkels toevoegen om een ​​echte omnichannel-ervaring te bieden. Eenmaal ingeschakeld, kunnen ze duidelijk inzicht krijgen in klantinteracties en verkopen, waardoor ze de algehele prestaties kunnen verbeteren. Om met online shoppers in contact gebracht te worden, kunnen experts in de winkel nu de nieuwe Klarna Store App, ontwikkeld voor retailers, gebruiken op iOS of Android. Als ze eenmaal verbonden zijn, kunnen ze via sms, chat en video contact opnemen met consumenten, waardoor het gemakkelijk wordt om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen, afspraken in de winkel te plannen en contact te houden.

Virtual Shopping van Klarna is vanaf vandaag beschikbaar in 18 markten, waaronder de VS, Canada, het VK, Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Polen, Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal, Italië en Zweden. Het aanbod wordt in 2022 uitgebreid naar andere markten.

* Conversie bij shoppers die gebruik maakten van virtuele winkeldiensten via Hero was tot 21x hoger dan degenen die dat niet deden in 2020.

Bekijk de presentatie over het Virtual Shopping-aanbod door David Sandström, CMO van Klarna, en Adam Levene, Head of Social Shopping bij Klarna, via deze link

Bekijk hier de korte video over het nieuwe Virtual Shopping-aanbod.