• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna lanserar global plattform för kundautentisering

April 4, 2019

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Customer authentication flow

Genom en egenutvecklad plattform för kundautentisering har Klarna gjort det möjligt för miljontals kunder globalt att handla säkert utan att göra avkall på deras helhetsupplevelse. Den här plattformen görs nu tillgänglig även för andra företag. Dessa företag kommer att kunna dra nytta av en enkel integration som ger dem omedelbar tillgång till ett brett utbud av globala och lokala autentiseringsmetoder att välja mellan. Dessa inkluderar engångslösenord via sms eller e-post, lokala alternativ som BankID i Sverige och Klarnas egenutvecklade globala lösningar som bankinloggning.

Plattformen gör det möjligt för företag att välja autentiseringsmetoder som passar bäst för deras kunder. Plattformen kommer också att säkerställa att kundernas data hålls säker, att företagen uppfyller regulatoriska krav, utan att addera onödig friktion i användarupplevelsen. Efter att företagen har integrerat med autentiseringsplattformen kommer den alltid att hållas uppdaterad och nya autentiseringsmetoder kommer att läggas till automatiskt utan att det kommer att krävas något extra arbete från företagets utvecklare. Klarna kontrollerar och optimerar kontinuerligt användarupplevelsen, så att företagen kan fokusera på att fortsätta utveckla sin kärnverksamhet.

Nir Aravot, produktansvarig för kundautentiseringsplattformen på Klarna, säger: "På Klarna har vi ett obevekligt fokus på kundupplevelsen. Säkerhet är inte en ursäkt för en dålig upplevelse, och vi vet att kunderna inte kommer att acceptera det. Att erbjuda en autentiseringsplattform som minimerar friktion, erbjuder en personlig upplevelse och inte gör avkall på användarflödet, kommer inte bara att gynna kunder på alla marknader, utan också ge en konkurrensfördel för företagen."

Klarnas plattform för kundautentisering gör det möjligt för företag på nätet att:

 • Använd många olika kundautentiseringsmetoder globalt genom en enkel integration

 • Anpassa autentiseringsupplevelsen till varje användare

 • Följa PSD2 (EU:s andra betaltjänstdirektiv) och KYC ('Know Your Customer') utan att göra avkall på användarens upplevelse

 • Öka engagemang och minska kostnaderna för att få nya användare

 • Enkelt anpassa upplevelsen till företagets varumärke

 • Få sina kunder att känna sig trygga och säkra på företagets webbplats

Leah Farmer, Vice President produkt, på Klarna, säger: "Att upprätta förtroende online mellan företag och kunder är en viktig nyckel för att onlinehandeln ska nå sin fulla potential. Att uppnå detta förtroende, utan att göra avkall på den övergripande kundupplevelsen är en utmaning för de flesta företag. Med vår plattform för kundautentisering gör vi det enkelt för företag att etablera detta förtroende, uppfylla regulatoriska krav samt skräddarsy upplevelsen för att erbjuda sina kunder ett snabbt och säkert sätt att identifiera sig."

***

För mer information, vänligen besök: https://www.klarna.com/uk/business/products/customer-authentication/

För mer information
Johanna Nyman, Senior Communications Manager
press@klarna.com
+46 (0) 72 855 83 29

Om Klarna
Klarna är en av Europas ledande betalningsleverantörer, och en nyligen licensierad bank, som vill revolutionera betalningar för både konsumenter och handlare. Företaget grundades i Stockholm 2005. Klarna erbjuder konsumenter möjligheten att betala nu, betala senare eller dela upp betalningen över tid, vilket ger en enkel, säker och smidig köpupplevelse. Klarna har idag 100 000 anslutna handlare.  Klarna har 2 000 anställda och är verksamt i 14 länder.