• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna lanserar ny funktion med Tradera – gör det möjligt att sälja vidare sina tidigare köp

January 17, 2023

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

PressImage Resell SE

Idag lanserar Klarna en ny funktion som gör det möjligt för användare att sälja vidare sina tidigare köp direkt via Klarna-appen. Funktionen lanseras i samarbete med Tradera och hjälper användare att snabbt och enkelt hitta nya hem till saker som de inte längre behöver, genom smidigt förifyllda- och Klarna-verifierade annonser som görs tillgängliga för 3,4 miljoner användare på Tradera. 

Stockholm, 17 januari, 2023Klarna, en ledande global bank, betalnings- och shoppingtjänst lanserar idag en ny funktion i sin app som gör det lättare för användare att snabbt och enkelt sälja vidare sina tidigare Klarnaköp. Funktionen lanseras tillsammans med Tradera, Sveriges ledande marknadsplats för  second hand och begagnat. Genom att annonsen fylls i automatiskt på Tradera med bilder och produktbeskrivning, gör funktionen att användare sparar både tid och energi och i förlängningen förenklar för konsumenter att bidra till den cirkulära ekonomin och tjäna pengar på kuppen. Funktionen kommer fortsätta utvecklas och snart kommer det även vara möjligt att få förslag på rekommenderat pris på produkten man vill sälja. 

Andrahandsmarknaden har vuxit avsevärt de senaste åren med onlinebaserade marknadsplatser som gör det enklare för konsumenter att köpa och sälja second hand. Tradera har sett en tillväxt i säljvolym på 37% från 2019 till 2021. I ekonomiskt tuffare tider är fler öppna för shoppingalternativ som gör det möjligt att både spara och tjäna pengar. Trots detta visar nya siffror från en YouGov-undersökning* att nästan var tredje svensk aldrig sålt vidare en produkt online – framförallt därför att det tar för lång tid att skapa en annons (39%) samt att man inte vet hur man ska prissätta produkten (19%). Samtidigt uppger de som köper second hand online att de oroar sig för såväl kvalitén (23%) som äktheten (17%) på de produkter som säljs. 

Klarnas nya funktion svarar upp mot dessa problem genom att den gör det enklare för säljare att lägga upp annonser, samt ökar tilliten hos potentiella köpare. En Klarna-verifierad annons visar potentiella köpare att säljaren betalat för produkten genom Klarna vid ett tidigare tillfälle och att säljaren genomgått Klarnas identifikationsprocess.  

När en användare vill sälja vidare en produkt så väljer de produkten ifråga från sin köphistorik i Klarnas app för att sedan automatiskt bli omdirigerad till Tradera. Användare kan ladda upp flertalet produkter från en och samma beställning samtidigt och få både produktbeskrivning och bilder förifyllda i annonsen. Funktionen kommer inom kort även föreslå rekommenderade priser baserade på data från Tradera. 

Klarnas betalningslösningar finns tillgängliga på Traderas plattform

Tidigare i höstas inledde Klarna och Tradera ett samarbete som gjort det möjligt för konsumenter att använda Klarnas flexibla betalningslösningar på Traderas plattform. Det innebär att det är möjligt för Traderas användare att först motta och inspektera produkterna innan de betalar för dom. När man använder Klarnas betalningsmetoder, täcks man dessutom av Klarnas köparskydd som innebär att Klarna tar på sig risken om produkterna inte skulle komma fram eller vara felaktiga – något som adderar ytterligare ett lager av säkerhet till shoppingupplevelsen. 

– Klarnas app erbjuder redan konsumenter “the smoothest way to shop”. Tillsammans med Tradera erbjuder vi numera även det enklaste sättet att sälja vidare sina produkter och gör det lätt för konsumenter att förlänga livet på sina prylar och tjäna pengar på samma gång. Den nya funktionen tajmar mångas årliga utrensning och svarar upp mot efterfrågan av cirkulära shoppingtjänster hos våra användare som vi kunde se när vi lanserade våra hållbara kollektioner förra året, säger David Fock, Produktchef på Klarna. 

– Att sälja vidare sina ägodelar är ett av de bästa sätten man som konsument kan vara med och bidra till den cirkulära ekonomin. Onlinemarknaden för second hand och begagnat har haft en anmärkningsvärd tillväxt under de senaste åren och speglar ett större skifte mot fler köp av begagnat. Skiftet är tydligt på Tradera där begagnade saker får nya ägare var tredje sekund. I samarbete med Klarna gör Tradera det nu enkelt för miljoner svenskar att sälja vidare sina tidigare köp, tjäna lite pengar, samtidigt som de gör något bra för planeten, säger Stefan Öberg, VD på Tradera.

Den nya funktionen är tillgänglig i Klarnas app för användare i Sverige. När man skapar en annons på Tradera gäller deras vanliga priser.
 

Läs mer om funktionen här
Ladda ner pressbilder och produktfilm här

*Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 5-9 januari 2023 har sammanlagt 1123 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige.

Kommentar till redaktörer
Funktionen bygger på ett flertal andra initiativ som Klarna tidigare lanserat som uppmanat till cirkulär shopping, inklusive Klarnas “Cirkulära Shopping”-alternativ som lyfter fram handlare som erbjuder cirkulära tjänster som begagnade produkter, reparations- eller återvinningstjänster. I tillägg har Klarna samarbeten med andra varumärken som främjar cirkulär shopping i olika kategorier såsom mode och elektronik. 

Shoppingdata och köptrender på Tradera (januari 2023) 

 • 4,9 miljoner begagnade saker finns på Tradera i Januari 2023
 • 1 000 nya annonser läggs upp  varje timme 
 • Var tredje sekund byter saker ägare via Tradera 
 • Topp fem sparade sökord - Rodebjer, Mini Rodini, Acne, Fjällräven, Odd Molly
 • Top tio mest sålda produktkategorier (rankade utifrån säljvolym) - damkläder, barnkläder, herrkläder vinylskivor, samlarbilder, Lego, svenskt porslin och keramik, frimärken, DVD-skivor, CD-skivor. 
 • Topp fem mest populära klädmärken - Fjällräven, Polarn & Pyret, Rodebjer, Totême, Mini Rodini   

Hur funktionen fungerar: 

 1. När en användare vill sälja vidare en produkt de köpt med Klarna, väljer de “Sälj vidare” som alternativ bredvid produkten i köphistoriken i Klarnas app.  
 2. Efter att de valt vilken produkt de vill sälja vidare, blir användaren automatiskt omdirigerad till “ny annons”-sidan i Traderas app. 
 3. På sidan för “ny annons” kommer produktbeskrivningen och bilder fyllas i automatiskt.
 4. Innan man publicerar annonsen kan man lägga till eller ändra produktbeskrivningen manuellt samt ladda upp fler bilder. 
 5. När man är färdig med annonsen kan man publicera den på Tradera.
 6. Väl publicerad kommer annonsen få en Klarna-verifiering som visar potentiella köpare att säljaren betalat för produkten genom Klarna vid ett tidigare tillfälle och att säljaren genomgått Klarnas identifikationsprocess.