• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna lanserar plugin med ChatGPT – ska förnya shoppingupplevelsen

March 23, 2023

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

ChatGPT x Klarna

Som ett av de första varumärkena i världen ingår Klarna i ett samarbete med Open AI och deras omåttligt populära AI-verktyg ChatGPT. Samarbetet ska ge ännu smartare shoppingtips och mer kurerad inspiration.

Stockholm, 23 mars, 2023 - Klarna har tillsammans med OpenAI använt OpenAIs plugin-protokoll för att samskapa en personlig och intuitiv shoppingupplevelse på ChatGPT. Klarnas plugin gör det möjligt för ChatGPT-användare att be om shoppingtips, få inspiration och personliga rekommendationer. Användarna kommer också att få länkar till rekommenderade produkter från Klarnas egen prisjämförelsetjänst, för att hitta de föreslagna produkterna till bästa möjliga pris.

Osäker på vad du ska ge din systerdotter i födelsedagspresent? Nu kan du fråga Klarna som via ChatGPT presenterar ett urval av de bästa presentidéerna. Är du inte nöjd med förslagen kan du skicka din feedback direkt till ChatGPT och få nya rekommendationer. 

Genom samarbetet fortsätter Klarna att ligga i framkant när det gäller att definiera framtidens shoppingupplevelse online. Nyligen lanserade Klarna även sitt prisjämförelseverktyg som låter användare söka och jämföra priser mellan tusentals återförsäljare och filtrera efter färg, storlek, kundbetyg och mer. 

Den nya funktionen skapar värde för både konsumenter och Klarnas 500 000 detaljhandelspartners genom att ge miljontals användare ett nytt, intuitivt och engagerande sätt att upptäcka produkter och samtidigt skapa fler möjligheter för återförsäljare att nå ut till en bredare publik och fler kunder.  

“Jag är väldigt glad över vår plugin med ChatGPT som är ett exempel på en produkt som klarar mitt ‘mamma-test’, alltså om min mamma skulle förstå och ha nytta av detta. Och det gör den eftersom att den är lätt att använda och löser massor av problem – den skapar ett enormt värde för alla. Klarna befinner sig i en unik position att nyttja den bästa tekniken och datan för att hjälpa människor att upptäcka produkter och lösa problem i varje skede av shoppingresan, och vi kommer att fortsätta vara innovativa för att ta dessa tjänster till våra 150 miljoner konsumenter,” säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och VD på Klarna.  

Hur det fungerar:

 • Konsumenter kan installera Klarnas plugin från ChatGPTs plugin-butik. 
 • När den är installerad, kan konsumenterna fråga ChatGPT om shoppingidéer för att få ett kurerat urval av relevanta produkter baserat på förfrågan. ChatGPT väljer automatiskt när pluginen ska användas baserat på konversationen.
 • Konsumenter har möjlighet att ge ytterligare uppmaningar eller begära fler produktrekommendationer.
 • Genom att klicka på produktlänken kan konsumenter enkelt navigera till Klarnas prisjämförelseverktyg för att jämföra priser mellan olika varumärken.

Klarna stöder Open AI:s engagemang och åtagande att utveckla AI på ett säkert och sunt sätt. Klarnas plugin kommer därför först att gradvis aktiveras för ChatGPT Plus-prenumeranter i USA och Kanada. Därefter kommer det med tiden att göras tillgängligt för fler ChatGPT-användare i fler regioner. Detta kommer att ske först efter en period av säkerhetstester, utveckling och förfining.