• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna öppnar produktutvecklings-hub i Göteborg - skapar över 500 nya jobbtillfällen

December 6, 2021

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Klarna_techhub_gbg

Göteborg, 6 December, 2021 - Det står nu klart att den globalt ledande bank- och shoppingtjänsten Klarna öppnar en produktutvecklings-hub i Göteborg. Genom etableringen skapas omkring 500 nya jobbtillfällen inom mjukvaruutveckling, data och ingenjörsexpertis. Klarnas målsättning med den nya huben är att samla kompetens, utöka arbetsstyrkan och därigenom accelerera företagets tekniska produktutveckling.

Klarna befinner sig i en expansiv fas där man under de senaste åren skördat stora framgångar genom global tillväxt på nya marknader. Nu väljer företaget att även storsatsa på hemmaplan, genom att öppna ett helt nytt kontor på västkusten. Öppnandet av Klarnas nya produktutvecklings-hub kommer inledningsvis att skapa cirka 500 nya jobbtillfällen där talanger med utveckling- och ingenjörsexpertis eftersökes. Ett av Klarnas mål är att ständigt främja teknisk produktutveckling, vilket man nu hoppas kunna accelerera och realisera genom att samla kompetens och utöka arbetsstyrkan i Göteborg.

"Klarna har utvecklats snabbt de senaste åren och gått från att vara en svensk betalningsleverantör till att bli ett omfattande globalt shoppingekosystem, som i grunden förändrar hur konsumenter betalar, shoppar och sköter sina bankärenden. Detta har varit möjligt eftersom att vi samlar världens bästa talanger inom bland annat ingenjörsskap och produktutveckling. Vi är nu oerhört glada över att kunna starta upp en ny hub i Göteborg, det kommer att spela en viktig roll för att kunna skala upp och nå våra ambitiösa mål", säger Koen Köppen, Klarnas Chief Technology Officer.

Klarna har sedan tidigare tech-hubbar i Stockholm, Berlin, Giessen, Milano, Madrid och Mannheim, där företagets anställda löser problem för Klarnas 90 miljoner konsumenter och samtidigt hjälper 250 000 globala återförsäljare att optimera sin verksamhet. Hubbarna genererar jobbtillfällen över hela Europa och möjliggör för människor från alla bakgrunder en karriär inom ingenjörsbranschen på ett av världens mest spännande företag. Klarna har idag fler än 5000 anställda globalt, varav cirka 1800 på ett eller annat sätt ägnar sig åt ingenjörskap. Cirka 800 av dessa arbetar för närvarande i Stockholm.

Det är ännu inte fastställt var i Göteborg det nya kontoret kommer att ligga eller när det öppnar, ytterligare information meddelas närmare själva öppningen. Rekryteringen har påbörjats och ytterligare information om de utannonserade tjänsterna och Klarnas ansökningsprocess finns här.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Press@klarna.com