• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna uudisti palveluaan ja muistutusmaksun saaneiden laskujen osuus laski 59% syyskuusta

December 2, 2021

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Klarna Entrance 001

Klarna on verkkomaksamisen markkinajohtaja, jonka kumppaneihin lukeutuu maailman suurimpia verkkokauppoja ja sen maksupalvelut kattavat 40 prosenttia Pohjoismaiden verkkokauppasta. Syyskuun alussa yhtiö ilmoitti toteuttavansa neljä suurta palvelu-uudistusta tavoitteenaan luoda uusi, vastuullisempi standardi pankki-ja luottoalalle. Tänään julkaistiin uudistusten ensimmäiset tulokset, jotka osoittavat että jo parin kuukauden jälkeen maksumuistutuksia saavien laskujen osuus oli laskenut 59 prosenttia. Lisäksi ensimmäisten tulosten valossa näyttäisi siltä, että erämaksuostosten takaisinmaksuajat nopeutuivat 15 prosentilla, kun Klarna poisti kassoiltaan mahdollisuuden valita joustava erämaksu maksutavaksi. 

Helsinki, 2. joulukuuta 2021 – Vuoden alusta alkaen yhtiö on panostanut luottoalan ongelmien tunnistamiseen toteuttamalla muun muassa laajan sisäisen analyysin Pohjoismaiden luottomarkkinasta sekä verkkokaupan kuluttajien maksuehdoista. Analyysin pohjalta Klarna teki syyskuun alussa neljä merkittävää palvelu-uudistusta, joiden tavoitteena oli vahvistaa kuluttajansuojaa ja tarjota kuluttajille vastuullisempia maksujatapoja. Klarna luopui joustavista erämaksuista kassoillaan, poisti kaikki turhat kulut, kuten aloitus- ja käsittelymaksut, kaksinkertaisti ilmaisen laskun maksuajan 30 päivään ja lisäsi ilmaisia muistutuksia tulevista eräpäivistä useissa eri kanavissa. 

Jo parin kuukauden jälkeen uudistusten käyttöönotosta, tulokset ovat olleet positiivisia niin kuluttajien kuin kauppiaiden kannalta. Pelkästään Suomessa muistutusmaksun saaneiden laskujen osuus on laskenut peräti 59 prosenttia.

"Alkusyksystä YouGovin kanssa teettämämme tutkimus osoitti, että suomalaisten yleisin syy jättää lasku maksamatta oli unohdus. Tästä johtuen kaksinkertaistimme ilmaisen laskun maksuajan ja otimme käyttöön lisää ilmaisia muistutuksia. Näiden uudistusten tavoitteena oli asettaa luottoalalle uusi, vastuullisempi standardi ja jo ensimmäisien kuukausien tulokset todistavat", että suunta on oikea, sanoo Jacob Segercrantz, Klarnan Suomen maajohtaja.

Maksuaika nopeutui 15%, kun Klarna luopui joustavista erämaksuista

Positiivisia tuloksia ei ole vauhdittanut vain ilmaisen maksuajan kaksinkertaistaminen ja ilmaisten muistutuksien lisääminen, vaan myös se että yhtiö poisti kassoiltaan mahdollisuuden valita joustavan erämaksun maksutavaksi. Syyskuusta alkaen jokaiselle Klarnan kassan kautta annetulle luotolle asetettiin kiinteä päättymispäivä, tavoitteena selkeyttää sekä lyhentää takaisinmaksuehtoja ja aikaa 

Ensimmäisten tulosten valossa näyttäisi siltä, että uudistusten johdosta erämaksuostosten takaisinmaksuajat nopeutuivat 15 prosentilla. 

"Se että poistimme turhat kulut sekä mahdollisuuden valita maksutavaksi joustavan erämaksun, erottaa meidät monista muista toimijoista markkinalla. Emme halua, että asiakkaat joutuvat ottamaan kalliita lainoja, joilla on epäselvät maksuehdot ja joiden maksuajat karkaavat helposti käsistä erilaisten korkojen ja maksujen seurauksena. Olenkin erittäin ylpeä näistä kuluttajia aidosti palvelevista uudistuksista. Toivon muiden alan toimijoiden seuraavan pian perässä", Segercrantz jatkaa.

Kuluttajat ja kauppiaat tyytyväisiä uudistuksiin 

Klarnan tuore asiakaskysely osoittaa, että uudistukset ovat myös vahvistaneet asiakkaiden luottamusta yritystä kohtaan. Klarna koetaan vastuullisempana, avoimempana ja asiakkaan edun mukaisesti toimivana yrityksenä. 

Myös Klarnan kauppiaat ovat ottaneet tuoteuudistukset positiivisesti vastaan: pohjoismaisille kauppiaille suunnatussa kyselyssä lähes 300 kauppiasta kertoi, että tuoteuudistukset ovat olleet asiakkaiden kannalta hyviä (vastauskeskiarvo oli 4,4, asteikolla 1-5).

"Me Reimalla haluamme omalta osaltamme olla mukana edistämässä suomalaisten taloudellista hyvinvointia. Klarnan syksyllä tekemät tuoteuudistukset ovat olleet selkeä askel kohti vastuullisempaa maksamista ja parempaa verkkokauppakokemusta. Asiakas on liiketoimintamme keskiössä, joten näiden uudistusten tulokset ilahduttavat meitä kovasti", kommentoi Kristina Lagerroos, Reiman E-commerce Director Europe.

Herättääkseen ja ylläpitääkseen läpinäkyvää sekä faktapohjaista keskustelua kuluttajaluotoista ja luottoalasta, Klarna on julkaissut Wikipink-nimisen verkkosivuston, jossa yritys avaa avoimesti myös omia lukujaan.

Yhteydenotot:
Klarna Press Office, press@klarna.com