• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarnas lanserar längre räntefri fakturaperiod på 60 dagar - ska bidra till en mer hållbar standard i kreditbranschen

July 5, 2023

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

image1

Stockholm, 5 juli, 2023 - Lanseringen av den nya betalprodukten är en del av Klarnas arbete att sätta en ny, mer hållbar standard i kreditbranschen. 2021 påbörjade Klarna arbetet med att synliggöra kreditbranschens utmaningar genom att kartlägga den nordiska kreditmarknaden och syna rådande konsumentvillkor, samtidigt som man såg över den egna produktportföljen. Granskningen resulterade i att Klarna valde att genomföra fyra stora produktförändringar med det övergripande syftet att stärka konsumentskyddet och erbjuda mer hållbara betalsätt och krediter. Med en förlängd räntefri fakturaperiod på 60 dagar har Klarna utvecklat ännu en produkt för att göra branschen mer konsumentvänlig.


- Vårt fokus är att tillhandahålla schyssta produkter som hjälper våra konsumenter i vardagen.  Därför valde vi 2021 att ta bort flera produkter som förvisso var lönsamma för Klarna, men som inte var bra för konsumenten. Jag tänker framförallt på revolverande  krediter där konsumenten betalar minsta möjliga belopp i evigheter, något som våra konkurrenter fortfarande har kvar. Klarna valde istället att förlänga fakturaperioden från 14 till 30 dagar, vilket gjorde att andelen betalningspåminnelser halverades. Vi vill alltid förbättra oss och att nu kunna erbjuda en längre, räntefri fakturaperiod på 60 dagar är ett utmärkt exempel på hur vi utgår från konsumentens behov och samtidigt bidrar till en mer hållbar standard i branschen, säger Jesper Eriksson, Sverigechef för Klarna.

Enligt en ny undersökning av Nepa ser många konsumenter fördelar med en förlängd räntefri fakturaperiod istället för att göra avbetalningar under en längre tid med tillkommande ränta.  Bland annat visade undersökningen att: 

 • En majoritet av konsumenterna (54%) ser positivt på en förlängd fakturaperiod och av dem skulle 9 av 10 föredra en faktura med längre återbetalningsperiod, istället för att göra avbetalningar med tillkommande ränta under en längre tid.
   
 • 60% av konsumenterna som önskar nyttja en förlängd fakturaperiod anser att det kommer hjälpa dem att lättare hantera sina utgifter och vara mer fördelaktigt för deras ekonomi, istället för att göra avbetalningar med tillkommande under en längre tid.
   
 • Konsumenter ser behov av en längre, räntefri fakturaperiod när det gäller dyrare inköp såsom exempelvis vitvaror (68%), under perioder på året där det förekommer fler utgifter (41%) samt vid tillfällen då löneutbetalningarna är oregelbundna, såsom vid frilansarbete (54%). 


Med en räntefri fakturaperiod på 60 dagar kan Klarna nu erbjuda ett flexibelt och bekvämt betalalternativ som bättre svarar upp mot de olika behov och livssituationer som konsumenterna har.
Den nya betalprodukten lanseras idag och kommer finnas tillgängligt hos alla Klarna-handlare i Sverige under året. 


För mer information, kontakta gärna:
press@klarna.se