• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarnas nya köpupplevelse ska öka konverteringen för handlare i Sverige

June 19, 2023

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

One Klarna

Klarna lanserar ett uppdaterat köpflöde som innebär att konsumenten nu möts av samma Klarna-upplevelse oavsett var de handlar ifrån. Det nya köpflödet ger konsumenten en smidigare och  säkrare shoppingupplevelse, standardiserar utbudet av Klarnas betalningsalternativ och skapar ökade konverteringsmöjligheter för handlare.

Stockholm, den 19 juni 2023 -  Under våren har Klarna introducerat ett uppdaterat köpflöde för alla Klarna-anslutna handlare i Sverige. Nu tas ytterligare ett kliv då Klarna Klarnas utbud av betalalternativ standardiseras hos samtliga Klarna-anslutna handlare, vilket gör att kunderna får en förutsägbar och konsekvent upplevelse där de alltid kan hitta sitt favoritsätt att betala, oavsett om de väljer att shoppa med Klarna online eller i butik.

Med denna satsning tar Klarna ytterligare ett steg fram i sitt arbete för att vara en tillväxtpartner för sina handlare. Det nya köpflödet har redan lanserats på ett flertal marknader med goda resultat, däribland Storbritannien där handlare i genomsnitt har sett en ökning på 4% i konvertering sedan köpflödet lanserades 2021.

Det nya köpflödet innebär:

 

 • Snabbare köp. Genom att alltid mötas av samma köpflöde oavsett vilken nätbutik man handlar ifrån förkortas kundresan och konsumenten får en konsekvent och personlig shoppingupplevelse. När kunden väljer att betala med Klarna finns nu den föredragna betalmetoden sparad och den återkommande konsumenten kan slutföra köpet med bara ett klick.
   
 • Flexibla betalmetoder. Klarnas handlare kommer framöver att erbjuda Klarnas fullständiga utbud av flexibla betalmetoder  – Betala Nu, Betala Senare och Delbetalning – som ett standardiserat erbjudande. Detta ger konsumenterna en smidigare och mer enhetlig upplevelse där deras favoritbetalmetod alltid finns tillgänglig oavsett vilken webbutik de handlar ifrån.
   
 • Säker shopping. I samband med det nya köpflödet introduceras även Klarnas nya inloggningstjänst för att ge kunden en ännu smidigare och tryggare upplevelse. Konsumentens shoppingpreferenser sparas samtidigt som säkerheten förbättras och risken för bedrägerier minskar.
   

“Det här möjliggör för våra handlare att erbjuda en exceptionell köpupplevelse varje gång en kund väljer Klarna i kassan. Med ett snabbt, smidigt och säkert köpflöde där Klarnas fulla utbud av betalningsalternativ finns tillgängligt säkerställer vi att konsumenten alltid kan hitta sitt föredragna sätt att betala, både på nätet och i butik. Det är en win-win-situation som kommer att skapa enormt värde både för handlare och konsumenter”, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

Den nya köpupplevelsen med Klarnas fullständiga erbjudande kommer att börja rullas ut under slutet av juni för att sedan successivt omfatta alla Klarna-anslutna handlare i Sverige.