• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Mathem ingår nytt långsiktigt samarbete med Klarna: “Klarnas erbjudande är en central del av vår tillväxtresa”

January 26, 2022

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

MathemxKlarna

Mathem kommer att nyttja Klarnas flexibla betalalternativ och användarvänliga kassalösning, men också helt nya funktioner som Klarna nu utvecklar för att optimera köpupplevelsen ytterligare för Mathems hundratusentals kunder.

Stockholm, 26 januari 2022 –  Nu står det klart att Mathem väljer att förlänga sitt samarbete ytterligare tre år med Klarna. Efter 13 år tillsammans växlar nu Mathem upp för att möta de ständigt utvecklande behov kunder har på e-handlare idag, där säkra och smidiga betalningar är en nyckelfaktor. Samarbetet är en viktig del av Mathems tillväxtstrategi framåt.

Johan Lagercrantz, vd på Mathem: “Mathem drivs av innovation och vi jobbar hela tiden med att spetsa till vårt kunderbjudande. Därför är vi jätteglada över att utveckla och växa vårt samarbete med Klarna. De har idag en unik roll på marknaden och erbjuder så mycket mer än bara betalningar, samtidigt som vi vet att våra kunder föredrar att betala med Klarna och känner sig trygga med det. Den satsning Klarna gjort det senaste året på hållbara betalningar gör också att vi är en stolt partner och ser fram emot att växa tillsammans.”

Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna: “Vi är jätteglada över att ha fått förtroendet att hjälpa Mathem med deras tillväxtresa med hjälp av våra tjänster. Varumärken idag, speciellt de som primärt fokuserar på e-handel, står inför stora möjligheter, men också utmaningar. Människor handlar mer och mer online för var dag som går, men i takt med det ökar också kraven på köpupplevelsen. Spelar man sina kort rätt har man nu ett utmärkt tillfälle att växa sin affär samtidigt som man erbjuder sina kunder en smidigare köpupplevelse som verkligen gynnar konsumenten. Det här har vi på Klarna lagt mycket fokus på under 2021, och vi är otroligt stolta över att Sveriges ledande matbutik på nätet valt att ställa sig bakom oss för att driva på en förändring i branschen som är bra för konsumenterna.”

Mathem kommer använda sig av Klarna Checkout, Sveriges mest använda kassalösning. Klarna Checkout innehåller samtliga Klarnas betalningsalternativ, prenumerationstjänst, sömlös kundidentifikation och anpassningsbar designlösning skräddarsydd för Mathem. 

Klarna satsar stort på utveckling – smidigare försäljning av apoteksvaror 
Klarna har under det senaste året lagt mycket kraft på sitt erbjudande till handlarna, där bolagsförvärv som Toplooks, Piggy, Hero, Apprl och Pricerunner är bra exempel. För att ta nästa steg genomförs nu ett stort arbete för att effektivisera kassan: en förbättrad lösning för återkommande kunder att spara sitt föredragna betalsätt, och funktioner för att lättare hantera köp från två olika handlare i samma kassa – till exempel vid försäljning av läkemedel.

Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna: “Vi försöker ständigt anpassa oss efter våra handlares behov. Våra förändringar i kassan för enklare försäljning av apoteksvaror är ett bra exempel. Sedan juni är Kronans Apotek helt integrerade på Mathems plattform. Det innebär att kunden aldrig behöver lämna Mathem för att handla sina apoteksvaror. De behöver heller inte gå till kassan två gånger, vilket är fallet hos andra digitala lösningar. Allt sker sömlöst för både konsumenten, Kronans Apotek och Mathem och bidrar således till en smidigare köpupplevelse.”

Om Mathem
Mathem är Sveriges ledande renodlade e-handelsaktör för dagligvaror med hemleverans. Bolaget är en tech-driven supermarket som erbjuder en smidig e-handelstjänst för bland annat dagligvaror, köksprodukter, heminredning, apoteksvaror och receptbelagd medicin. Mathem äger hela värdekedjan. Med en smart och välutvecklad e-handelsplattform på webbsida och i app, ett brett sortiment av hög kvalitet, fyra logistikanläggningar, och med en egen distributionsorganisation, tar Mathem kundernas beställningar hela vägen till deras hem. Mathem finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och når omkring 55 procent av Sveriges hushåll. Omsättningen 2020 var 2,3 miljarder kronor.


Om Klarna
Vi gör shopping enklare, säkrare och smidigare. Klarna är en av världens ledande betalningsleverantörer och en fullt licensierad bank, som vill revolutionera betalningar och banktjänster, och skapa smidigast möjliga shoppingupplevelse för både konsumenter och handlare. Bland Klarnas över 250 000 anslutna handlare finns företag som H&M, IKEA, Expedia Group, Samsung, ASOS, Peloton, Abercrombie & Fitch, Nike och AliExpress som genom Klarnas innovativa shoppingupplevelse erbjuder tjänster som sträcker sig bortom betalningar, och ger konsumenterna möjlighet att ta kontroll över sin personliga ekonomi. Klarna är ett av de högst värderade privata fintechbolagen i världen med en värdering på 45,6 miljarder USD. Klarna grundades 2005, har över 5 000 medarbetare och är verksamma i 20 länder. För mer information, besök klarna.com. 

För mer information, kontakta:
Klarna Press
press@klarna.com