• Private login

  Continue in browser

  Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

 • Business login

  Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

NL - Klarna voegt nieuwe functie toe aan app voor een beter financieel overzicht

May 2, 2022

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Banking SkyHighControl Emotional 3x2

 Uit internationaal onderzoek van Klarna blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders hun financiën niet voldoende organiseert

Amsterdam, 2 mei - Nu de kosten stijgen en de inflatie in jaren niet zo hoog is geweest, is het voor mensen belangrijker dan ooit om goed grip te houden op hun persoonlijke financiën. Uit de laatste editie van Klarna's Money Management Pulse* blijkt echter dat hoewel bijna zeven op de tien Nederlanders een grote interesse toont in persoonlijke financiën, slechts iets meer dan de helft hun financiën goed georganiseerd heeft. Daarom heeft Klarna de nieuwe financieel overzicht functie aan de Klarna-app toegevoegd. Dankzij dit dynamische dashboard met diverse geldbeheertools, krijgen Nederlandse consumenten volledig inzicht in hun bestedingen en kunnen ze door opties als het instellen van een maandelijkse limiet op de uitgaven hun financiën actief in eigen hand nemen.

Uit het internationale onderzoek van Klarna, de wereldwijd toonaangevende dienstverlener op het gebied van bankieren, betalingen en shoppingdiensten, blijkt verder dat meer dan een kwart van de Nederlandse consumenten geen gedetailleerd inzicht hebben in waar ze hun geld aan uitgeven: 28% van de consumenten heeft de afgelopen maand helemaal geen bestedingen gecategoriseerd.

Het financiële overzicht in één oogopslag
De nieuwe financieel overzicht functie staat op het tabblad "Financiën" van de Klarna-app. Hier zijn diverse hulpmiddelen te vinden die Nederlandse consumenten helpen meer controle te krijgen over hun persoonlijke financiën. Het gaat om de volgende features:

 • Budgetering - In het tabblad Financiën, kunnen consumenten een limiet instellen en zo bepalen hoeveel ze uitgeven met Klarna. De balkindicator laat duidelijk zien hoeveel van de ingestelde limiet is uitgegeven, waardoor consumenten goed zicht houden op hun uitgaven. Dit geldt voor alle aankopen die met Klarna zijn gedaan, of dat nu voor directe betalingen met Klarna is of voor eenmalige kaarten in de Klarna-app.
   
 • Categorieën - Alle aankopen die met Klarna worden gedaan, worden automatisch geordend in categorieën zoals kleding, huis, boodschappen, enz. Hierdoor krijgen mensen een goed beeld waar hun geld naartoe gaat, waardoor ze bewustere bestedingsbeslissingen kunnen nemen. 
   
 • Uitsplitsing van maandelijkse uitgaven - In een intuïtief en interactief staafdiagram, kunnen consumenten hun uitgavenniveau maand na maand zien en vergelijken met hun gemiddelde uitgaven. De maandelijkse balken hebben een kleurcodering om aan te geven welk deel aan elke categorie wordt uitgegeven, waardoor het gemakkelijk is om te zien hoe bestedingspatronen in de loop van de tijd veranderen.

Wilko Klaassen, Algemeen Directeur van Klarna in Nederland en België, zegt: “Met het huidige economische klimaat, blijkt uit ons onderzoek dat het voor de Nederlandse consument belangrijker dan ooit is om slim  je geld te beheren en financiële beslissingen op basis van de juiste cijfers te nemen. De data uit het onderzoek laten echter zien dat Nederlanders lang niet altijd over de juiste digitale tools beschikken om dit op een goede manier te doen. Wij willen dit veranderen en hen helpen door het toevoegen van een intuïtief, interactief dashboard, met de financieel overzicht functie in de Klarna-app. Hiermee krijgen mensen moeiteloos inzicht in hun bestedingspatroon, kunnen ze limieten instellen en zo meer grip krijgen op hun financiële toekomst.”

Verdere bevindingen onderzoek:
Klarna’s internationale Money Management Pulse onderzoek kijkt ook naar zaken als sparen en betalingsgewoontes. Een aantal opvallende uitkomsten uit het onderzoek zijn:

 • Na cash verdwijnen ook plastic kaarten steeds meer uit portemonnees. Sterker nog, de portemonnee is bij veel jongeren uit Generatie Z helemaal niet meer nodig, want maar liefst 50% van de jongste generatie betaalt met hun mobiele telefoon, gevolgd door plastic kaarten (23%), cash (16%) en smart watches (7%). Ook Millennials betalen het liefste via hun mobiele telefoon (38%). Bij de oudere generaties staat de plastic kaart nog op de eerste plek, maar ook daar is het aandeel Nederlanders dat betaalt met zijn of haar mobiel aan het stijgen.
 • Nederlandse consumenten zijn relatief risicomijdend met hun spaargeld. Het aandeel consumenten dat een spaarrekening gebruikt voor hun spaargeld is bij ons wereldwijd het hoogste (82%), maar het aandeel consumenten dat hun spaargeld investeert is slechts 29%. Dit percentage ligt onder het wereldgemiddelde en ver achter wereldleider Zweden (58%). 
 • Hoewel oudere generaties (babyboomers 62%, Gen X 68%) aangeven zichzelf veel meer georganiseerd te vinden met hun geld dan jongere generaties (Gen Z 36%, Millennials 47%), suggereert hun gedrag precies het tegenovergestelde: leden van Gen Z sparen meer, investeren meer en ze categoriseren hun uitgaven vaker dan babyboomers.

Lees de volledige Money Management Pulse hier