• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Nu ska Klarna och Foodora leverera snabbt och smidigt till Europa

November 30, 2023

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Medium Presentation 72DPI-DeviceImagery ChessCafe DeviceBack 1

Stockholm, 30 November 2023 – Idag presenterar Klarna, den AI-drivna globala betalningsleverantören och shoppingassistenten, ett utökat samarbete med mat- och leveranstjänsten Foodora. Sedan 2019 har Foodoras kunder i Sverige kunnat betala med Klarna, ett framgångsrikt samarbete som resulterat i en årlig tillväxttakt på 30 % i volym samt en 10 % årlig ökning av antalet unika kunder. 

Från och med nu erbjuds Klarnas flexibla och smidiga betallösningar även till Foodoras kunder i Finland, Norge och Österrike. Tjänsten kommer även att bli tillgänglig i Danmark och Tjeckien inom en snar framtid.

Vid betalning av Foodoratjänster via Klarna kan kunder välja att betala direkt eller senare. Det sistnämnda betalningsalternativet låter konsumenter betala räntefritt inom 30 dagar. Konsumenter kan även välja att betala via Klarnas månadsfaktura vilket innebär att samtliga Klarnaköp samlas ihop till en enda, räntefri betalning som sker i slutet av månaden. Detta gör det enklare för konsumenter att hantera sina betalningar samtidigt som de sparar pengar på räntor och onödiga avgifter. 

“Under de senaste åren har Klarna och Foodora arbetat tätt tillsammans för att förbättra integrationen och kundupplevelsen för en ännu smidigare köpupplevelse. Vi är glada över att utöka vårt framgångsrika samarbete utanför Sveriges gränser. Samarbetet tillför ökad flexibilitet och gör det lättare för konsumenter i Europa att hålla koll på sina utgifter när de handlar genom Foodoras otroliga leveranstjänst.”, säger Dominic Hoffmann, chef för Norden & Centraleuropa på Klarna. 

“Foodora vill möjliggöra köp på olika sätt, och att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt att lägga beställningar. Klarnas lansering med Foodora i Sverige har varit väldigt framgångsrik med en markant ökning av antalet unika kunder. När kunder i fler europeiska länder bett oss erbjuda Klarna som betalningsalternativ, vill vi svara på denna begäran.”, säger Hans Skruvfors, VD för Foodora Sverige.

Med sina flexibla betallösningar möjliggör Klarna för konsumenter att spara tid, pengar och få en bättre översikt över sina utgifter. Särskilt i kombination med budgetverktyget och utgiftsöversikten i Klarna-appen.