• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Så stoppas dyra springnotor under Stockholmsveckan

July 19, 2023

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

image1

Stockholmsveckan i Visby är igång. En vecka som för de flesta förknippas med sol, fest och härliga restaurangbesök. Men för många krögare är veckan också förknippad med problematik​​ kring dyra springnotor och uteblivna betalningar på uteserveringar. Det är nu ett minne blott. 

Klarna och restaurangappen Maîtres inledde i våras ett samarbete med målsättningen att förhöja restaurangupplevelsen för både hungriga restaurangbesökare och krogarna genom att erbjuda smidigare betalningar när måltiden intagits. Genom att logga in på Maîtres med Klarna och sköta allt i mobilen kan gästen i slutet av måltiden enkelt resa sig upp och gå, utan att behöva tillkalla servitör, dra kortet och vänta på kvitto efter sin goda gyoza eller smarriga sommarsallad. 

I och med detta elimineras också risken för springnotor, då gästens uppgifter finns förhandsregistrerade via appen. Ett välkommet inslag för många krögare, särskilt nu under uteserveringssäsongen. 

  • Stockholmsveckan är en av årets höjdpunkter, särskilt för restaurangerna. Visby fylls av glada människor och härliga restaurangbesök, men så uppstår tyvärr alltid springnotor från uteserveringen som står oss krögare dyrt. Nu är den oron vara som bortlåst, vilket ger en trevligare upplevelse för såväl vår personal som våra gäster, säger Josef Eklund från den populära Visbykrogen Vinäger.
  • Vi är glada att i år ha introducerat Maitres x Klarna för våra anslutna restauranger för en riktigt smidig serviceupplevelse - samtidigt som vi slipper problemet med springnotor och lång väntetid på notan,  säger Malin Carlsdotter från Maîtres .
  • Det här är ett riktigt fint exempel på hur Klarna fungerar som tillväxtpartner för våra handlare samtidigt som vi förhöjer kundupplevelsen. Genom att enkelt erbjuda funktionen att logga in på Maitres med Klarna undanröjer vi det stora hindret som registreringar och felaktiga användaruppgifter innebär. Det är en win-win situation som vi kommer fortsätta att utveckla inom såväl restaurangbranschen som fler, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.  

Tidigare i år lanserade Klarna en ny inloggningstjänst som Maîtres var en av de första återförsäljarna att implementera. Funktionen innebär att användare enkelt kan logga in med sina Klarna-uppgifter och automatiskt fylla i sin personliga information för snabbare och smidigare registrering, bokning och betalning.