• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Välgörenhetsorganisationer utvecklar den digitala insamlingen med Klarna

December 22, 2020

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Barncancerfonden

I takt med att majoriteten av alla betalningar blivit digitala har välgörenhetsorganisationer tvingats ställa om och inte bara utveckla sin närvaro online, utan också sättet på vilket de samlar in pengar. Precis som inom e-handeln är det viktigt med så lite friktion som möjligt för att en tänkt donation inte ska avslutas oavsiktligt.

Utöver betalning med kort eller direkt från bankkonto har Klarna utvecklat en tjänst som gör det enkelt att bli månadsgivare till välgörenhetsorganisationer utan att ägna onödig tid åt att fylla i en rad olika formulär.

- Vi söker alltid nya vägar för att underlätta för givare att stötta oss i kampen mot barncancer. Möjligheten som Klarna erbjuder har effektivt ökat konverteringen av enskilda gåvor och månadsgivare i vår digitala marknadsföring, säger Michel Brygiewicz, marknadschef Barncancerfonden.

Under 2020 har Barncancerfonden, Cancerfonden, Hjärnfonden, Milkywire och Läkare utan Gränser valt att börja använda Klarna.

- Att se hur våra produkter ökar konverteringen för våra kunder gör mig alltid glad, men i de här fallen känns det förstås extra bra och jag är stolt över att vi kan vara en liten del i att utveckla de här organisationernas fantastiska arbete. Smidigheten vi är kända för inom e-handeln är numer minst lika viktig för välgörenhetsorganisationer när en växande del av donationerna görs online och jag hoppas att vi kan ansluta än fler organisationer under nästa år, säger Joakim Lundberg, Sverigechef Klarna.

För mer information:
Niklas Gillström
Press- och publicaffairs chef Klarna
niklas.gillstrom@klarna.com 
0730-81 73 91

Om Klarna:
Klarna är en av världens ledande betalningsleverantörer och en fullt licensierad bank, som vill revolutionera betalningar och banktjänster, och skapa smidigast möjliga shoppingupplevelse för både konsumenter och handlare. Företaget grundades i Stockholm 2005, och är med en nuvarande värdering på drygt 90 miljarder kronor Europas högst värderade privata fintechbolag, och ett av de högst värderade privata fintechbolagen i världen. Klarna erbjuder konsumenter möjligheten att betala nu, betala senare eller dela upp betalningen över tid, vilket ger en enkel, säker och smidig köpupplevelse överallt. Klarna har idag 200 000 anslutna handlare, 3 500 anställda och är verksamt i 17 länder. Bland Klarnas handlare finns varumärken som H&M, IKEA, Expedia Group, ASOS, Michael Kors, Nike, Superdry, Sephora, Samsung, Zara, Boozt, Sonos och Daniel Wellington, som genom Klarnas innovativa shoppingupplevelse erbjuder tjänster som sträcker sig bortom betalningar, och ger konsumenterna möjlighet att ta kontroll över sina personliga ekonomi. För mer information, besök klarna.com.