• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Visma och Klarna förstärker samarbetet kring betalningslösningar

March 8, 2024

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Bjo rn Bryngelson Press-1

Vismas e-handelsplattformar Mystore och Wikinggruppen förnyar avtalet om att använda Klarna som föredragen betalningslösning de kommande tre åren.

Samtidigt ingår Visma och Klarna ett bindande ramavtal för att tillsammans utforska möjligheter att även stärka samarbetet inom andra affärsområden i Visma-koncernen.

Visma består av över 180 företag i 27 länder som erbjuder digitala lösningar för allt från bokföring, löner, tekniska betaltjänster (PSP) och e-handelsplattformar till logistiklösningar och fastighetsförvaltning. Koncernen betjänar totalt 1,7 miljoner kunder inom både privat och offentlig sektor i Norden, Benelux, Centraleuropa, Östeuropa och Latinamerika.

“Detta är en unik möjlighet för oss att tillsammans söka nya affärsområden och möjligheter som gör både Visma och Klarna bättre. Genom avtalet ska vi effektivisera och bygga vidare på det goda samarbetsklimatet vi har haft med Visma inom e-handel under lång tid, och tillsammans utforska nya möjligheter”, säger Björn Bryngelson, tf Sverigechef Klarna Sverige.

Klarna som föredragen lösning i Nordens största e-handelsplattform

Under våren lanserar Wikinggruppen och Mystore en gemensam plattform under ett nytt varumärke, i tillägg till befintliga erbjudanden. I samband med undertecknandet av intentionsavtalet säkrar Klarna även positionen som föredragen betalnings- och shoppinglösning för de fler än 2600 webbutiker som är anslutna till Visma-ägda Mystore i Norge och Wikinggruppen i Sverige.

Tillsammans har Mystore och Wikinggruppen en omsättning på över nio miljarder kronor och är därmed den största e-handelsplattformen i Norden. Majoriteten av kunderna är små och medelstora webbutiker i Norge och Sverige.

“Till skillnad från de globala plattformarna erbjuder vi en skräddarsydd tjänst för butiker i Norden. Vi fortsätter tillsammans med Klarna – som vår föredragna leverantör av betaltjänster – att hjälpa våra kunder att lyckas, även i det mer utmanande klimatet för detaljhandeln som vi ser nu. Med Klarna är även webbutikerna bättre rustade för att växa utanför Norden”, säger Albin Jansson, vd på Wikinggruppen.

Vill utforska samarbete kring PSP och andra affärsområden

Det nya ramavtalet innebär att Klarna och Visma har ett gemensamt mål att utvidga samarbetet till att omfatta fler områden än bara e-handel.

“Som ett av Europas ledande mjukvaruföretag är vi mycket nöjda med att ingå detta ramavtal med Klarna. Vi ser fram emot att utforska nya möjligheter för samarbete inom Visma-koncernen med andra tekniska betaltjänster (PSP) och plattformar, men också att anpassa och utvidga omfattningen av vårt avtal till att inkludera andra affärsområden och möjligheter”, säger Roy Torheim, chef för inköp och drift i Visma.

För mer information, vänligen kontakta

Klarna: press@klarna.com

Om Visma

Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara i molnet, med en omsättning på 2,06 miljarder euro under 2022, 15 000 anställda och 1,7 miljoner kunder i Europa och Latinamerika. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer av alla storlekar, möjliggör vi ett mer effektivt och välmående samhälle. Besök oss på visma.se

Om Wikinggruppen

WGR har sedan 2005 varit en av Sveriges största e-handelsplattformar med affärsidéen att tillhandahålla prisvärda och skräddarsydda lösningar för nätbutiker. 2022 hanterade de över 5 miljoner ordrar och den totala omsättningen genom WGR:s plattform var 5 miljarder svenska kronor.

Om Klarna

Sedan 2005 har Klarna verkat för att accelerera handel med konsumenternas behov i centrum. Med fler än 150 miljoner aktiva användare globalt och 2,5 miljoner transaktioner per dygn, revolutionerar Klarnas schyssta, hållbara och AI-drivna betalnings- och shoppinglösningar hur människor shoppar och betalar online, och hjälper konsumenter att shoppa smartare, tryggare och smidigare. Fler än 550 000 globala detaljhandelpartners, inklusive H&M, Saks, Sephora, Macy's, IKEA, Expedia Group och Nike, har integrerat Klarnas innovativa teknologier och marknadsföringslösningar för att driva tillväxt och lojalitet. För mer information, besök Klarna.com.