• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna app breidt uit met digitale portemonnee voor eenvoudige toegang tot klantenkaarten

June 22, 2022

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

PR Hero 1 BE-NL 1
  • Klarna lanceert een nieuwe functie voor klantenkaarten in de Klarna app, waarmee gebruikers al hun fysieke loyaliteitskaarten als digitale versies kunnen opslaan en gebruiken. Fysieke kaarten zijn daardoor niet meer nodig tijdens het winkelen.  
  • Dankzij de succesvolle overname in 2021 van de aanbieder van mobiele portemonnees Stocard, dat inmiddels meer dan 48 miljoen gebruikers telt, integreert Klarna een klantenkaart-functie in de Klarna app. Zo wordt de alles-in-één-winkelervaring versterkt en biedt Klarna consumenten nog meer gemak en waarde tijdens het shoppen - zowel in de winkel als online. 

Amsterdam, 22 juni - Klarna, een toonaangevende wereldwijde retailbank, betaal- en shoppingdienst, kondigt vandaag de lancering aan van een nieuwe klantenkaarten-functie in de Klarna app. Hiermee kunnen app-gebruikers fysieke loyaliteitskaarten als digitale versies opslaan en gebruiken. Gebruikers ervaren dezelfde voordelen en sparen hetzelfde aantal punten zonder daarbij de plastic kaart bij zich te hoeven hebben. Dankzij de overname van Stocard, de aanbieder van mobiele portemonnees, biedt de Klarna app een nog betere alles-in-één-winkelervaring en meer gemak en waarde. De functie ondersteunt meer dan 8.000 loyaliteitsprogramma's wereldwijd, variërend van kleding en beauty tot technologie en kruidenierswaren. Consumenten hoeven nu nooit meer waardevolle punten te missen - waar ze ook winkelen. 

Loyaliteitsprogramma's zijn erg populair onder consumenten. Volgens eerdere studies* hebben meer dan 90% van bedrijven een loyaliteitsprogramma met een klantenkaart. Het blijkt dat bestaande klanten die deelneemt met een klantenkaart, 67% meer spendeert dan nieuwe klanten. Echter, tegenwoordig vereisen veel loyaliteitsprogramma's dat consumenten een fysieke kaart bij zich dragen, wat consumenten onhandig vinden. Een recent onderzoek van Klarna** bevestigt hetzelfde sentiment: meer dan een derde (34%) van de ondervraagde consumenten heeft zich in het verleden niet ingeschreven voor een loyaliteitsprogramma, omdat ze geen aanvullende kaart bij zich wilden dragen. Bovendien heeft meer dan de helft (52%) van de Nederlandse consumenten niet al hun loyaliteitskaarten bij zich als ze gaan winkelen, wat betekent dat ze regelmatig beloningen mislopen als ze zonder hun kaart gaan shoppen. Voor Belgische consumenten is dat respectievelijk 23% dat zich niet heeft ingeschrevenen 53% die de kaart niet bij zich heeft tijdens het winkelen.

De nieuwe klantenkaart-functie in de Klarna app lost dit nu op door gebruikers in staat te stellen hun fysieke loyaliteitskaarten als digitale versies op één plaats op te slaan. Nu kunnen gebruikers, terwijl ze aan het winkelen zijn, al hun kaarten direct in de Klarna app bekijken en nooit meer loyaliteitspunten of voordelen mislopen. 

Björn Goss, Product Director bij Klarna en oprichter van Stocard: "Fysieke klantenkaarten zijn onhandig in de huidige digitale wereld en worden daarom vaak thuisgelaten. Hierdoor lopen consumenten aanbiedingen mis en missen retailers een uitgelezen kans om merkloyaliteit te versterken. We kennen allemaal de situatie: je krijgt het aanbod om mee te doen aan een aantrekkelijk loyaliteitsprogramma, maar je wilt niet nog een plastic kaart bij je hebben. Door gebruikers van de Klarna app toegang te geven tot een digitale plek waar ze hun klantenkaarten kunnen verzamelen, stellen we hen in staat om op een veel handigere manier de vruchten te plukken van hun aankopen in de winkel en ervoor te zorgen dat elke cent die ze uitgeven ook echt iets oplevert."

David Fock, Chief Product Officer bij Klarna: "Bij Klarna willen we consumenten de beste winkelervaring ter wereld bieden, of dat nu online is of in de winkelstraat. Na de lancering van onze revolutionaire nieuwe tool Virtual Shopping, duikt Klarna nu dieper in de fysieke retail en helpt consumenten overal waar ze winkelen tijd en geld te besparen. Door gebruikers uit te rusten met een digitale ruimte waar ze gemakkelijk hun klantenkaarten kunnen ophalen, tillen we de fysieke winkelervaring naar een nieuw niveau van gemak en flexibiliteit."

Hoe werkt de Klarna klantenkaarten-functie? 

Stap 1: Klik op de startpagina van de Klarna app op het Klantenkaarten icoon en selecteer "Kaart toevoegen"  om een volledige lijst van deelnemende retailers en loyaliteitsprogramma’s te zien. Hier kunnen gebruikers doorbladeren of iets specifieks zoeken. Als het loyaliteitsprogramma nog niet wordt ondersteund, kan de gebruiker ervoor kiezen om een "Andere kaart" toe te voegen en de naam van de retailer handmatig in te voeren. 

Stap 2: Nadat het loyaliteitsprogramma is gevonden, kunnen gebruikers de streepjescode op hun fysieke kaart scannen met de camera op hun mobiele apparaat. De app maakt dan een digitale kopie en slaat deze op in de beloningssectie in de Klarna app. Voor kaarten die geen streepjescode hebben, kunnen gebruikers handmatig hun lidmaatschapsnummer invoeren om de kaart toe te voegen. 

Stap 3: Gebruik de kaart om punten te verzamelen in de winkel. Tijdens het winkelen in een fysieke winkel kunnen gebruikers hun loyaliteitskaarten via de Klarna app laten zien en scannen. Open de kaart vanuit de app, scan de kaart bij de kassa en verzamel de punten of claim je korting, net zoals je met een fysieke kaart zou doen.

Klarna's digitale klantenkaarten-functie is vanaf vandaag live in de Klarna app in 18 markten: België, de VS, Canada, het VK, Ierland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Frankrijk, Polen, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal en Italië. Het aanbod wordt in de loop van 2022 uitgebreid naar andere markten. 

*Bron: Dunck Loyalty Marketing

**Onderzoek uitgevoerd in mei 2022 in samenwerking met Dynata in 19 landen (VS, Canada, VK, Ierland, Australië, Nieuw Zeeland, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Nederland, België, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Italië, Spanje en Portugal). De enquête betreft minimaal 1.000 respondenten in ieder land. In total hebben 20.413 consumenten van 18 t/m 75 jaar deelgenomen.