• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna Growth Awards: Fyra svenska vinnare – här är bolagen som som tilldelas skräddarsydda tillväxtpaket

November 18, 2022

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Klarna Summit-7370

Tillväxtpaket till ett samlat värde av 18 miljoner kronor stod på spel när Klarna Growth Awards delades ut under ett stort nordiskt event under torsdagskvällen. Totalt sexton framstående e-handlare från Sverige, Norge, Finland och Danmark prisades för sina insatser inom kategorierna Innovation, Sustainability, Rising Star samt Small Business. Bland de svenska bidragen kammade Asket, Caia, All Blues och Houdini hem vinstpaketen.

Klarna har under de senaste åren genomgått en omfattande förändringsresa - från att vara en renodlad betalningsleverantör till att även vara en tillväxtpartner för anslutna handlare. Som en del i detta skifte instiftade Klarna i våras för första gången ett initiativ syftande till att främja och uppmärksamma framstående handlare inom innovation, tillväxt och hållbarhet - Klarna Growth Awards. Genom initiativet gavs handlare från Sverige, Norge, Finland och Danmark den unika möjligheten att ansöka om att vinna årsprenumerationer av skräddarsydda tillväxtpaket, bestående av Klarnas konkurrenskraftiga marketing-lösningar såsom influencer marketing-plattformen APPRL, jämförelsetjänsten Klarna Comparison Service (CSS), annonsering i Klarnas app samt en unik möjlighet att använda Klarnas Virtual Shopping-verktyg. 

Totalt tog cirka 1860 handlare chansen att ansöka till Klarna Growth Awards, varav ungefär hälften av bidragen var svenska. Juryn, bestående av Klarnas CMO, David Sandström, Sverigechef Jesper Eriksson samt Fashion Director Emilia de Poret, utsåg gemensamt de fyra svenska vinnarna som alltså presenterades under ett stort event igår kväll.

– Det finns en enorm tillväxtkraft bland svenska e-handlare och konkurrensen har därför varit stenhård. Som lika delar tillväxtpartner som betalningsleverantör för våra handlare känns det fantastiskt att boosta dessa bolag ytterligare genom att låta dem få möjligheten att prova på och se effekterna av våra  tillväxtpaket, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna och jurymedlem för Klarna Growth Awards.

Motiveringen bakom vinnarna av Klarna Growth Awards
ASKET, vinnare i kategorin Innovation, lanserades 2015 och har ersatt säsongskollektioner, som främjar snabba konsumtionsvanor, med en enda permanent kollektion av plagg kännetecknad av transparens och ansvarstagande. Med deras lanserade "Revival Program" visar ASKET starka bevis på innovation.

- Som en väldigt liten aktör i en enormt stor och problemtyngd klädindustri investerar vi oproportionerligt mycket tid och pengar i att ta ansvar för de naturresurser vi förbrukar, och de plagg vi utvecklar och säljer. Att vårt arbete uppmärksammas betyder mycket och bidrar förhoppningsvis till att inspirera fler att höja ribban och arbeta i symbios med, istället för emot, människa och miljö, säger August Bard Bringéus, medgrundare av ASKET. 

CAIA, vinnare i kategorin Rising Star, är ett bra exempel på hur en influencer kan bygga sitt eget starka varumärke baserat på engagemang och lojalitet inom sitt community. Ett av Europas snabbast växande skönhetsföretag med hög vinstmarginal. CAIA är en tydlig Rising Star.

– Ett av kriterierna för att vinna Klarnas “Rising star” var att bolaget skulle tagit sin egen väg mot tillväxt, vilket gör det extra kul att vinna. Vi är stolta på CAIA att vi fortsätter växa både snabbt och hållbart genom att fokusera på att göra produkter av bästa kvalité till tillgängligt pris, samt att sälja och kommunicera direkt till kund utan mellanhänder. Vi marknadsför oss via vårt eget community och utvalda kreatörers sociala medier genom inspiration istället för rabatter. Vi ser fram emot att ytterligare gasa vår internationella expansion 2023, säger Johanna Hamrén, tf VD för CAIA Cosmetics. 

Houdini, vinnare i kategorin Sustainability, accelererar tillväxten av hållbara alternativ och driver på förändringen i branschen. Att gå från en linjär produktionscykel till en cirkulär, där deras varor kan återvinnas i ett slutet system. Med sitt nya Re-projekt där de erbjuder reparationer, second hand, hyra av kläder, samt återvinning, inspirerar Houdini andra att gå samma väg - som leder vägen för branschen.

All Blues, vinnare i kategorin Small Business, har sedan 2010 gått från ett litet kök i Stockholm till stora modepresentationer i Paris inom loppet av bara några år. All Blues arbetar med kunniga hantverkare på ett tredje generationens gjuteri för att skapa unika unisex-smycken. Varje smycke är handgjort och visionen har alltid varit tydlig för Jacob och Fredrik från dag ett - skapa ett varumärke som sticker ut från mängden.

Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna och jurymedlem:
-  Det är superroligt att vi äntligen kan berätta att dessa fyra framstående handlare vunnit Klarna Growth Awards i Sverige. Nu ser vi såklart fram emot att påbörja den nya tillväxtresan tillsammans med vinnarna, där våra marketing-lösningar och tillväxtpaket kommer att vara en viktig motor. Klarna är en partner att växa tillsammans med!