• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

Klarna Spotlight 2023: AI-drivet appflöde en av vårens produktnyheter

April 25, 2023

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

Spotlight PR Hero BG SE-min

Idag presenterar Klarna flera produktinnovationer, däribland den nya Klarna-appen med ett AI-drivet upptäckarflöde samt en personlig shoppingassistent. Dessutom kommer nya verktyg som hjälper återförsäljare och kreatörer att interagera med sin publik.

25 april, 2023 - I senaste upplagan av Klarnas produktlanseringsevent ‘Spotlight’ för våren 2023 presenteras en rad innovationer för Klarnas 150 miljoner globala användare och 500,000 återförsäljare. Med de nya produkterna fortsätter Klarna att forma framtidens shopping, genom att göra den mer bekväm, smidig och personlig. Nyheterna inkluderar en ny, uppdaterad Klarna-app och flera smarta shoppingfunktioner. Dessutom presenteras nya verktyg för återförsäljare och kreatörer, som ska hjälpa dessa att interagera med sina kunder och följare på ett mer effektivt sätt.

AI-drivet flöde i den nya Klarna-appen
Med Klarna-appens AI-drivna upptäckarflöde får konsumenten personliga rekommendationer på produkter och erbjudanden, anpassade efter varje enskild användare. Flödet uppdateras i realtid och blir mer skräddarsytt i takt med att den lär sig mer om ens preferenser. Upptäckarflödet kompletterar därmed Klarnas nya sök- och jämförelseverktyg, som hjälper konsumenter att hitta rätt produkt till bäst pris. 

Utöver det har Klarna nyligen samarbetat med OpenAI, som innebär att ChatGPT-användare kan få kurerade rekommendationer, råd och inspiration från Klarna via ett plugin. Klarna var därmed första europeiska fintechbolag att ingå partnerskap med ChatGPT, för att använda kraften i AI till att skapa den bästa shoppingupplevelsen för konsumenter. Nyligen lanserade Klarna även en funktion som gör det enklare att sälja vidare tidigare köp i Klarna-appen, genom att skapa förifyllda annonser på Tradera.

Dessutom får Klarna-appen ny design, som gör det smidigare än någonsin att både shoppa och hantera sin privatekonomi. Innehållet delas in under fem intuitiva flikar: Shoppa, Köp, I butik, Budget och Profil. Tillsammans med en rad smarta verktyg blir det nu enklare att upptäcka produkter, hitta det bästa priset och samtidigt ha god överblick på sina utgifter.

Creator Shops, en ny destination för shopping
Fler konsumenter använder sociala medier som huvudsaklig inspirationskälla för sin shopping, men att hitta rätt kan vara en utmaning. Innehållet är utspritt över flera kanaler vilket gör köpresan mer oförutsägbar. Under tiden drunknar kreatörer i frågor från sina följare som ”Vart kommer den ifrån?” eller ”Vart har du köpt den?”.

Nu låter Klarna kreatörer lansera sina egna unika skyltfönster med nya Creator Shops.  Via Klarnas Creator Platform kan kreatörer rekommendera produkter till sin publik från tusentals varumärken. Kreatörerna kan även dela videor, bilder och sin personliga butik på Klarna.se i sociala kanaler. Detta underlättar för konsumenter att hitta produkter från sina favoritkreatörers rekommendationer, allt på ett ställe. 

Kreatörerna kan också länka till varorna på sina sociala kanaler så att publiken smidigt kan klicka vidare och shoppa varor som de gillar. Det ger även möjlighet för kreatörer att tjäna mer pengar från varje inlägg.

”När det kommer till att skapa innehåll till mina sociala kanaler har Klarnas Creator Platform varit en game-changer. Med tillgång till insikter i realtid kan jag skapa mer av det innehåll som mina följare älskar. Och med nya Creator Shops har jag nu ett dedikerat utrymme för att dela mina rekommendationer, vilket gör det enklare för min publik att hitta och köpa mina senaste outfits, säger Lovisa Barkman, Digital Kreatör.

“De senaste 18 åren har vi gradvis förvandlats till en global shoppingdestination med smarta verktyg för konsumenter över hela världen. Vårt nya AI-drivna upptäckarflöde är nästa steg i evolutionen mot att Klarna-appen blir startpunkten för alla köp. Det bygger vidare på en rad initiativ som vi jobbar på inom AI-området, för att leverera en grad av personalisering som tidigare knappt var tänkbar. De nya verktygen vi lanserar idag kommer skapa en rikare och bekvämare shoppingresa för alla och även tillföra fantastiska möjligheter för återförsäljare att växa sin affär,  säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och VD på Klarna.

Fråga Klarna, en personal shopper i din ficka
Enligt nya enkätsiffror från Klarna önskar 70% av svenska konsumenter att det fanns en tjänst som möjliggör att prata med en expert/butiksbiträde även när de handlar online . Ett svar på detta blir nu ‘Fråga Klarna’, där du kan få kostnadsfri tillgång till shoppingexpertis on-demand, via chatt eller video, direkt i Klarna-appen eller på Klarna.com. Via Klarnas team av experter erbjuds hjälp att hitta den perfekta produkten bland tusentals varor och varumärken. Tjänsten kommer först lanseras i USA och inledningsvis inom lyxkategorin, med ambitionen att utöka till fler kategorier och marknader i takt med att efterfrågan växer. 

Ads Manager: Ett nytt kraftfullt sätt att nå konsumenten
En annan nyhet som inledningsvis lanseras i USA är Ads Manager, där Klarna förstärker utbudet av reklam- och marknadsföringslösningar med Ads Manager, en självbetjänande plattform för återförsäljare. Ads Manager utnyttjar Klarnas förstapartsdata så att återförsäljare kan nå rätt konsumenter vid rätt tidpunkt, samtidigt som mottagarna får en mer relevant upplevelse. Den nya plattformen introduceras först på den amerikanska marknaden och erbjuder varumärken ett smidigare och mer effektivt sätt hantera sin marknadsföring, från att skapa annonser, till att målgruppsanpassa, utvärdera och optimera. 

Under 2022 ökade annonsintäkterna med upp till 131% i takt med att fler återförsäljare valde att ingå partnerskap med Klarna. Med det nya verktyget förstärks Klarnas position inom retail och media-sektorn, där Klarna kan skapa värde åt båda håll med sin unika position mellan konsument och återförsäljare.

För att läsa mer om de nya funktionerna, vänligen klicka här.
 

Till redaktörer
Klarnas senaste funktioner och tjänster är tillgängliga i utvalda regioner. Som en del av en stegvis lansering kommer funktionerna och tjänsterna att expandera till fler regioner under det kommande året. I Sverige är den nya Klarna-appen, det personliga shoppingflödet och Creator Shops tillgängliga, precis som ’sälja vidare’-funktionen som lanserades i början på året.