• Private login

    Continue in browser

    Log in to get an overview of your purchases, upcoming payments and settle them easily with one click.

  • Business login

    Log in to manage your orders, payout reports, store statistics, and general settings.

13. kesäk. 2022

Klarnan tutkimus: 74 % suomalaisista kokee verkko-ostamisen turvalliseksi – mutta reilu neljännes ei saa apua ongelmatilanteissa

Klarnan tekemän kansainvälisen tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista tuntee olonsa turvalliseksi ostaessaan verkosta. Eniten turvallisuuden tunnetta lisäävät verkkokauppojen ja maksuratkaisujen tunnettavuus, sekä mahdollisuus maksaa tuote vasta toimituksen jälkeen. Silti reilu neljännes suomalaisista sanoo ettei ole saanut apua kohdatessaan ongelmatilanteen verkkokaupan tilauksen yhteydessä.

Suomalaiset ostavat verkosta luottavaisin mielin, selviää Klarnan tekemästä kansainvälisestä kyselytutkimuksesta. YouGov:n toteuttaman tutkimuksen mukaan yli puolet (74 %) suomalaisista, jotka ovat ostaneet tuotteita tai palveluita verkosta viimeisen kahden vuoden aikana, kokevat verkko-ostamisen turvalliseksi ja lähes joka viides (19 %) kokee sen erittäin turvalliseksi. 

Eniten suomalaisten turvallisuuden tunnetta lisäävät tunnetut verkkokaupat (68%) sekä tunnetut maksuratkaisut (59%). Lähes puolet (46 %) arvostaa myös mahdollisuutta maksaa tuote tai palvelu vasta toimituksen jälkeen. Kenties siksi kolmasosa (33 %) suomalaisista suosiikin laskua maksutapana verkkokaupan kassalla. Turvallisen verkkokaupan sertifioinnit taas lisäävät turvallisuuden tunnetta vain harvalla (16 %). 

“Tutkimuksesta selviää, että luottamusta lisää tunnettujen verkkokauppojen lisäksi myös tunnetut maksuratkaisut. Vastuulliset verkkokaupat tarjoavatkin monipuolisia maksuvaihtoehtoja, joista asiakas voi valita itselleen mieluisimman ja turvallisimman tavan maksaa”, kertoo Klarna Suomen maajohtaja Jacob Segercrantz

Vaikka verkkokaupan suosio nousee, reilu neljännes kokee ettei ongelmatilanteissa ole tukea saatavilla

Suomalaisten suurimpia verkkokauppaan liittyviä huolenaiheita ovat riski menettää rahansa, mikäli haluaa palauttaa tuotteen (41 %), sekä petoksen tai identiteettivarkauden kohteeksi joutuminen (41 %). Lähes puolet (44 %) niistä suomalaisista, joilla oli jokin huolenaihe verkko-ostamiseen liittyen, oli jättänyt joskus verkko-ostoksen tekemättä tämän takia.

Noin viidenneksellä (22 %) oli ollut ongelmia verkko-ostoksen yhteydessä viimeisen vuoden aikana. Heistä puolet (50 %) sai apua ongelmaansa verkkokauppiaalta, 15 prosenttia maksunvälittäjältä ja reilu neljännes (27 %) kertoi ettei saanut keneltäkään apua ongelmatilanteeseen.

“Verkkokaupan kehityksen kannalta on tärkeää, että asiakas tietää kenen puoleen kääntyä ongelmatilanteissa. Esimerkiksi Klarna Ostajan turva auttaa tilanteessa, jossa tuotteet saapuvat viallisena tai katoavat postissa. Autamme myös aina, jos ostos on tehty vilpillisesti eikä kuluttajan tarvitse koskaan maksaa tuotteista tai palveluista, joita hän ei ole itse tilannut”, Segercrantz summaa.

Klarnan Ostajan turva on kuluttajan tukena ongelmatilanteissa verkkokaupoilla

  • Klarnan Ostajan turva varmistaa, että voit tehdä ostoksia turvallisesti Klarnalla. Jos sinulla on ongelma Klarnalla tehdyn ostoksen kanssa, on Klarnan Ostajan turva tukenasi. 
  • Kun olet ilmoittanut ongelmasta, Klarna asettaa laskusi taukotilaan, kunnes ongelma on ratkaistu. Jos olet maksanut ostoksesi kokonaan tai osittain, Klarna palauttaa maksusi, jos tilanne ratkaistaan ​​sinun eduksesi. Jos sinun todetaan olevan oikeutettu hyvitykseen, palauttaa Klarna rahat sinulle samalle tilille jota käytit maksun suorittamiseen. 
  • Klarnan Ostajan turva ei vaikuta kuluttajansuojalainsäädännön alaisiin ​​oikeuksiin.

Lue lisää Klarnan Ostajan turvasta täältä.

Tietoa tutkimuksesta

Klarnan ja YouGovin toteuttama kyselytutkimus aikavälillä 16.-18.5.2022. Kyselyyn vastasi 1005 suomalaista.