Shop

Zo bereik je de top – Kimberley de Klerk

9 maart 2021 - 4 Min. leestijd

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

International-Womens-Week_Kimberley-de-Klerk_840x474.jpg

Vandaag in de spotlights: Kimberley de Klerk, Head of E-commerce bij Vanilia

‘Kijk wat bij jou past. Niet andersom’

Ze werkt in de mode maar is geen fashionista, sleutelt in het weekend graag aan oude auto’s en zodra het zonnetje schijnt springt ze met hond Freek in haar oldtimer. Ze begon als office-manager, stak haar hand op toen de baas vroeg wie de webshop wilde bouwen en staat nu bekend als E-commerce Powerwoman. Laat je inspireren door Kimberley de Klerk.

CV Kimberley

Kimberley studeerde Facility management, liep stage bij het prestigieuze modewarenhuis Maison de Bonneterie en greep in haar eerste baan als officemanager de kans om een webshop te bouwen. Dat was in 2009 en sindsdien bleef ze pionieren. Bij het luxe herenmerk Profuomo lanceerde ze vier websites en zette ze de e-commerce afdeling op. Nu is ze op missie om de online shopbeleving van Vanilia naar hetzelfde niveau te tillen als in de winkels.

Carrièrekeuzes maken

‘Ik had ooit de keuze tussen een groot bekend merk en een klein familiebedrijf. Rationeel leek het grote bedrijf een goede keuze. Ik kon opleidingen volgen en de kansen lagen voor het oprapen. Maar bij het familiebedrijf had ik zo’n goed gevoel, dat was doorslaggevend.’

Vreemdgaan

‘Bij mijn vorige werkgever werkte ik vijf jaar toen ik via via op gesprek werd gevraagd bij

. Daar had ik geen zin in, ik zat op m’n plek en ben loyaal aan mijn werkgever. Op gesprek gaan voelde als vreemdgaan. Dat is erg herkenbaar voor meer vrouwen geloof ik. Een vriendin wees me erop dat ik er niet zo zwaar aan moest tillen. Op gesprek gaan en nieuwe mensen leren kennen verbreed je horizon.’

Durf fouten te maken

‘Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt. Natuurlijk had ik dingen anders kunnen doen, slimmer of beter, maar het heeft me gebracht waar ik nu ben. In die zin bestaan fouten niet. Accepteer dat je fouten mag maken en zie het als leermomenten. Neem het mee, leer ervan en verbeter jezelf.’

Klarna_2021_Blog_Image_IWW_Vanilia_840x474_v1.jpg

Top 5 carrièretips van Kimberley

  1. Blijf dichtbij jezelf, volg je gevoel en ontdek je eigen pad.

  2. Iets wat voor een ander werkt, hoeft niet voor jou te werken.

  3. Focus op zaken die ertoe doen en het verschil maken.

  4. Accepteer dat dingen niet gaan zoals je wilt.

  5. Zoek mensen op die anders denken, samen kom je tot de beste ideeën.

Kijk wat bij jou past. Niet andersom

‘Werken bij een bekend merk is niet per definitie de juiste keuze voor jou. Kijk naar de mensen die er werken, het verhaal van het bedrijf en de werkwijze. Dat bepaalt of jij ergens op je plek zit. Een veilige en vertrouwende werkomgeving is essentieel om je te ontwikkelen.’

Zorg voor plezier in je werk

‘In de eerste plaats wil ik vooral plezier hebben in mijn werk. Aan het einde van de dag wil ik denken: YES, het was weer een leuke dag. Als je blij bent, ga je beter werken. Dan volgt succes vanzelf. Bij Vanilia werd ik verliefd op hun werkwijze en de aandacht waarmee ze kleding ontwerpen, stoffen uitzoeken, produceren en aanbieden. Je moet je fijn voelen in de kleding van Vanilia, dan sta je in je kracht.’

Route naar succes

‘Ik heb een stip op de horizon, maar ik geloof niet in een uitgestippelde route daarnaartoe. Op je pad komen onvoorziene ontwikkelingen, je ontmoet mensen die anders denken en kritiek geven. De vraag is hoe je daarmee omgaat. Mensen die anders denken zijn superleuk, daarmee ontstaan de beste ideeën. Accepteer dat dingen niet gaan zoals je wilt, dat is de beste route naar succes.’

‘Je hebt iedere dag, iedere seconde de kans om iets anders te doen’

‘Succes is voor mij in je kracht staan. Als je thuis ongelukkig bent, kom je zakelijk gezien niet uit de verf. Doe dingen waar je oprecht blij van wordt, in je werk en in je leven. Je hebt iedere dag, iedere seconde de kans om iets anders te doen.’

Doe het!

‘Roep je al weken dat je wilt leren schaken? Begin er vandaag nog mee, doe het gewoon. Het mooie is, je kunt ermee stoppen als je het niet leuk vindt. Je hoeft niet overal goed in te zijn. Het ontdekken is de ontwikkeling.’

Meld je aan

Blijf op de hoogte met de Klarna nieuwsbrief en ontvang exclusieve deals, speciale winacties en nieuwe features rechtstreeks in je inbox.

Volgende

Copyright © 2005-2024 Klarna Bank AB (publ). Headquarters: Stockholm, Sweden. All rights reserved. Klarna Bank AB (publ). Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. Organization number: 556737-0431