Shop

  • Klant login

    Ga verder in browser

    Log in en krijg een overzicht van je bestellingen, de aankomende betalingsdatum en betaal ze met één klik op de knop.

  • Zakelijke login

    Log in om je bestellingen, uitbetalingen, statistieken en algemene instellingen te beheren.

Dit zijn de antwoorden op Klarna’s 5 meest gestelde vragen.

28 oktober 2022 - 3 Min. leestijd

klarna-K.jpg

Klarna

Klarna

FAQ-image-to-blog-article.jpg

Hier vind je de antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over Klarna.

1. Hoe kan Klarna geld verdienen door je 30 dagen de tijd te geven om je factuur zonder rente te betalen?

We krijgen een vergoeding van alle winkels waar je met Klarna kunt betalen. Dat wil dus eigenlijk zeggen dat de winkel ons betaalt om jou een renteloze betaling van 30 dagen aan te kunnen bieden.

2. Wat kan ik doen als het me niet lukt om een factuur op tijd te betalen?

De eerste stap is om de betaling uit te stellen in de Klarna app. Dan krijg je 10 extra dagen de tijd om je factuur te betalen, en daar betaal je niets voor. Dat betekent dat je in totaal 40 dagen de tijd hebt om te betalen, zonder rente of extra kosten (als je op tijd betaalt). Als je nog langer de tijd nodig hebt om te betalen, kun je contact opnemen met de klantenservice. We proberen altijd samen met jou een oplossing te vinden.

3. Wat moet ik doen als het product niet aan mijn verwachtingen voldoet?

Heel simpel! Als je gekozen hebt voor Betaal later, hoef je dus niet voor het product te betalen. Retourneer het product naar de webshop waar je het gekocht hebt en meld je retour in de app. Als je al betaald hebt, retourneer je het product en breng je ons op de hoogte. Wij zorgen dat je geld wordt teruggestort op je rekening. Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar via de app. Dankzij de kopersbescherming van Klarna weet je zeker dat je alleen betaalt voor wat je houdt, ongeacht de reden. Als er iets mis gaat, pauzeren wij de betaling.

4. Hoe werkt Klarna’s Betaal later in 30 dagen?

Met de Betaal later-factuur van Klarna, heb je een rentevrije termijn van 30 dagen om het product te betalen, nadat het naar je is verzonden. We voeren een kredietcheck uit voor het aankoopbedrag. We geven je geen heel hoog kredietbedrag. Bij elke nieuwe aankoop doen we opnieuw een kredietcheck. Tijdens deze termijn sturen we je een aantal betalingsherinneringen. Zo willen we ervoor zorgen dat je op tijd betaalt. Er komt geen rente boven op het aankoopbedrag. We rekenen alleen kosten als je niet op tijd betaalt. Als je een aankoop betaalt met Klarna heb je ook recht op kopersbescherming. Een retour melden of aangeven dat er iets mis is met je product, is zo geregeld via de Klarna app. Dat is bij andere betaaloplossingen een stuk lastiger. In de app vind je ook diverse andere functies en tools om je aankopen, retouren en leveringen te volgen, maar we sturen je bijvoorbeeld ook notificaties als een van je favoriete items in de sale is.

5. Hoe lang duurt het voordat ik een incassovordering ontvang voor een product dat ik met Klarna heb betaald?

Na het verstrijken van de betalingstermijn van 30 dagen, sturen we je betalingsherinneringen via e-mail en sms. Pas zo’n 2 maanden na de aankoopdatum (75 dagen) sturen we je een incassovordering als je dan nog steeds niet hebt betaald.

Volgende