Klarna’s aankoopbescherming voor consumenten.

info

Om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen voor de ontwikkelende COVID-19 uitbraak, annuleren sommige webwinkels bepaalde diensten die je mogelijk hebt gekocht.

Neem rechtstreeks contact op met de webwinkel om te informeren naar de status van het evenement of om, in het geval van een geboekte reis, te informeren naar de status van de boeking.

Als je al voor het ticket hebt betaald, zal Klarna alleen bestellingen terugbetalen voor zover deze door de webwinkel worden terugbetaald.

Als je het ticket nog niet hebt betaald, zullen we de factuur 30 dagen pauzeren. Je hebt dan voldoende tijd om contact op te nemen met de webwinkel.

Kopersbescherming is van toepassing tussen jou, als inwoner van België, en Klarna. In deze context is de kopersbescherming van Klarna is een dienst die door Klarna wordt aangeboden om je te helpen na de bestelling van fysieke goederen, zoals in het geval van het ontvangen van defecte goederen. Dit is dus niet van toepassing op diensten zoals evenementen, vouchers en reizen.

We vragen je rechtstreeks contact op te nemen met de webwinkel om eventuele problemen met je bestelling op te lossen. Als de webwinkel de status van je bestelling heeft bijgewerkt, wordt dit automatisch aangepast in onze systemen en in je Klarna App.

Als je spullen niet worden geleverd.

Als je je gekochte spullen niet hebt ontvangen, dan betaal je gewoon nog niet.

Heb je Achteraf Betalen gekozen? Dan hoef je niet te betalen tot je je spullen ontvangt. Als je spullen niet worden bezorgd binnen de door de webwinkel aangegeven bezorgtijd, kun je het volgende doen:

 1. Dubbelcheck of je geen berichten van de bezorgdienst of webwinkel hebt gemist.
 2. Gebruik de optie “Meld een probleem” nadat je hebt ingelogd op klarna.nl of in de Klarna app of neem contact op met de klantenservice zodat we je betaling kunnen pauzeren.
 3. We helpen je uit te zoeken waar je spullen zijn. Je hoeft niet te betalen terwijl wij uitzoeken wat er gebeurd is. Als duidelijk wordt dat je bestelling niet bij jou is bezorgd hoef je Klarna niet te betalen.
Heb je al betaald?

Als je al betaald hebt, bijvoorbeeld omdat je gekozen hebt om te betalen met creditcard, automatische incasso of iDEAL of omdat je de factuur al hebt betaald, kun je het volgende doen:

 1. Dubbelcheck of je geen berichten van de bezorgdienst of webwinkel hebt gemist.
 2. Neem contact op met onze klantenservice, we zullen je helpen uit te zoeken wat er met je bestelling gebeurd is. Als duidelijk is dat je bestelling niet bij jou is bezorgd zullen we je terugbetalen.

 

Je hebt je bestelling ontvangen – maar er is iets mis met de spullen.

Je hoeft niet te betalen als er iets mis is met je spullen

Heb je Achteraf Betalen gekozen? Dan hoef je niet te betalen tot je de spullen ontvangt. Je hebt dus tijd om te kijken of ze in goede staat zijn afgeleverd. Als er iets mis is met de geleverde spullen, kun je het volgende doen:

 1. Neem contact op met onze klantenservice of meld een probleem nadat je hebt ingelogd op klarna.nl of in de Klarna app zodat je betaling kan worden gepauzeerd.
 2. Neem contact op met de webwinkel waar je de spullen hebt gekocht en probeer het met ze op te lossen.
 3. Neem contact op met Klarna, voordat de betaling weer automatisch geactiveerd wordt en je er met de webwinkel niet uit bent gekomen. Stuur ons bewijzen (bijvoorbeeld de bevestiging van je bestelling en foto’s) waaruit blijkt dat er wat mis is met de spullen. We zullen je alleen om betaling vragen, wanneer we na zorgvuldig onderzoek constateren dat wat je claimt onjuist is.
  Je hebt natuurlijk altijd een wettelijk herroepings- of garantierecht, wil je geen herinneringen van ons ontvangen, stuur ons dan even een berichtje.
Heb je al betaald?

Het kan zijn dat je al betaald hebt voor je bestelling voordat je ontdekt dat er wat mis is met de spullen, doe dan het volgende:

 1. Neem contact op met de webwinkel en probeer er met ze uit te komen.
 2. Als jullie er samen niet uitkomen, neem dan contact op met onze klantenservice zodat we er naar kunnen kijken. Als we ook vinden dat er wat mis is met de spullen zullen we je terugbetalen.

 

Ben je van gedachten verandert over een bestelling?

Als je gebruik maakt van je wettelijke herroepingsrecht betalen we je uiteraard zo snel mogelijk terug. We kunnen het bedrag verminderen met eventuele kosten die je nog moet betalen (bijvoorbeeld als de webwinkel de retourkosten heeft voorgeschoten, of als je de producten tijdens de herroepingstermijn hebt beschadigd). Het herroepingsrecht is niet geldig voor alle producten en diensten, zoals personenvervoer (vliegtickets) en spullen die speciaal voor jou op maat worden gemaakt. De webwinkel moet je informeren over je herroepingsrecht en hoe je je spullen terugstuurt. Het herroepingsrecht is wettelijk vastgelegd en de webwinkel kan hier niet in je nadeel van afwijken.

Bescherming van persoonsgegevens.

Bij Klarna doen we alles mogelijk om je persoonsgegevens te beschermen. Als je met Klarna koopt worden uw persoonsgegevens beschermd, onder meer door interne regels, functies in de organisatie en technische systemen.

We hebben een geregistreerde functionaris voor de gegevensbescherming en gecertificeerde specialisten gegevensbescherming die ervoor zorgen dat je persoonsgegevens veilig worden verwerkt in alle situaties en tijdens het hele koopproces. Onze specialisten gegevensbescherming zijn speciaal opgeleid om te zorgen dat gegevens altijd op een correcte en veilige wijze worden verwerkt.

We hebben een technisch systeem dat ontdekt en voorkomt dat personen zonder toestemming proberen om via ons misbruik te maken van jouw persoonsgegevens. Vermoed je dat je persoonsgegevens worden misbruikt of worden gebruikt zonder toestemming? Neem dan contact op met de klantenservice zodat je vraag op de beste manier behandeld kan worden.

Aankoopbescherming en de webwinkel waar je hebt geshopt.

Deze uitleg beschrijft alleen hoe Klarna de in de aankoopbescherming genoemde gevallen behandelt. Meestal volgen webwinkels onze aanbevelingen en respecteren ze onze besluiten, maar we kunnen niet garanderen dat de webwinkel zelf geen aanspraak wil maken op een betaling zonder Klarna’s inmenging. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat Klarna ervoor kiest om een vordering terug te sturen naar de webwinkel vanwege een geschil, en dat de webwinkel het geschil voorlegt aan een rechter.

Als jij en de webwinkel alsnog tot een gezamenlijke oplossing komen of als het geschil voor de rechter komt en deze in het voordeel van de webwinkel oordeelt, dan heeft de webwinkel de mogelijkheid om de betalingsvordering weer via Klarna te sturen.

Aankoopbescherming en andere rechten die je hebt.

Dit document beïnvloedt op geen enkele manier de consumentenrechten die je hebt volgens de wet, of rechten die je hebt als je gebruik maakt van andere betaalmethoden (zoals creditcardbetalingen) die aan worden geboden door Klarna in de kassa van de webwinkel.