Shop

 • Klant login

  Ga verder in browser

  Log in en krijg een overzicht van je bestellingen, de aankomende betalingsdatum en betaal ze met één klik op de knop.

 • Zakelijke login

  Log in om je bestellingen, uitbetalingen, statistieken en algemene instellingen te beheren.

Retourneringsinstructies van Klarna

Bij het retourneren van je bestelling of een deel ervan is het belangrijk om het retourbeleid van de winkel te volgen en een bewijs van je retourzending te kunnen leveren. Dit zijn de stappen die je moet nemen om voor een soepel en succesvol retourproces te zorgen:

 1. Volg het retourbeleid van de winkel. Veel winkels vereisen dat klanten de door de winkel verstrekte trackinginformatie voor retourzendingen gebruiken en de retourzending op de website van de winkel registreren voordat ze de goederen retourneren. Zorg ervoor dat je de trackinginformatie voor retourzendingen bewaart als bewijs.

  1. Wanneer je per post retourneert, zorg er dan voor dat je het trackingnummer van de retourzending als bewijs bewaart en je de winkel voldoende tijd geeft om de goederen te ontvangen en de terugbetaling voor je retourzending te verwerken.

  2. Als je in de winkel retourneert, bewaar dan het retourbewijs als bewijs. Houd er rekening mee dat het meestal een paar extra dagen duurt om de terugbetaling voor je retourzending in de winkel te verwerken.

 2. Als je de winkel voldoende tijd hebt gegeven om je retourzending te ontvangen, maar de terugbetaling nog niet hebt ontvangen, kun je een claim indienen bij Klarna. Meld je aan op de Klarna-app of het webportaal en zoek de aankoop die je wilt betwisten. Selecteer ‘Een retourzending melden’ uit de beschikbare opties.

 3. Wanneer je een retourzending aan Klarna meldt, zorg er dan voor dat je je trackinginformatie voor de retourzending als bewijs verstrekt (trackingnummer voor retourzending of ontvangstbewijsnummer voor retourzending). Als je je goederen per post hebt geretourneerd, zal Klarna je retourtraceringsgegevens gebruiken om een statusupdate te krijgen over je retourzending en wanneer deze in de winkel aankomt. Als je je goederen in de winkel hebt geretourneerd, geeft Klarna de partner extra dagen om je retourzending te verwerken.

 4. Als de winkel je terugbetaling niet binnen de gegeven termijn verwerkt, zal Klarna contact opnemen met de winkel en hen om een update vragen. De partner zal actie ondernemen om de geretourneerde goederen terug te betalen of aan Klarna informatie verstrekken over waarom deze de geretourneerde goederen niet heeft terugbetaald (bijv. het retourneringsbeleid is niet gevolgd).

 5. Als de winkel zich tegen de terugbetaling verzet, zal Klarna volledig naar eigen goeddunken een beslissing nemen over de claim, op basis van het bewijs dat door jou en de partner is verstrekt.

Zodra je een retourzending volgens de bovenstaande handleiding hebt gemeld, zal Klarna je betaling pauzeren totdat het probleem is opgelost. Als je een aankoop volledig of gedeeltelijk vooraf hebt betaald, zal Klarna je betaling terugbetalen als de retourclaim in je voordeel wordt afgehandeld. In het geval van terugbetalingen stuurt Klarna het geld naar dezelfde bron die je hebt gebruikt om je betaling uit te voeren.

Door deze stappen te volgen en bewijs van je retourzending te leveren, kun je ervoor zorgen dat je retourproces efficiënt en eerlijk wordt afgehandeld. Klarna is er om eventuele claims op te lossen en ervoor te zorgen dat je de terugbetaling ontvangt waarop je recht hebt.

Opmerking: Als Klarna ziet dat je de optie ‘Een retourzending melden’ op ongepaste of frauduleuze wijze gebruikt, wat volledig naar eigen goeddunken van Klarna wordt bepaald, behouden wij ons het recht voor om je factuur niet te pauzeren bij het indienen van een retourclaim.