Shoppaile

  • Kirjaudu sisään henkilöasiakkaana

    Jatka selaimessa

    Kirjaudu sisään nähdäksesi tehdyt ostokset. Voit myös tarkastella tulevia maksuja ja maksaa ne helposti yhdellä klikkauksella

  • Kirjaudu sisään yrityksenä

    Kirjauduttua sisään voit hallinnoida yrityksesi tilauksia, maksuraportteja, tilastoja ja yleisiä asetuksia.

Så arbetar Klarna för att motverka bedrägerier.

13. heinäkuuta 2021 - 3 min. lukuaika

jacobsegercrantz-jpg.jpg

Jacob Segercrantz

Klarnan Suomen maajohtaja

Efter att Yle publicerade en artikel i dag har det pågått en väldigt viktig diskussion om onlinebedrägerier, säkerhet och trygg nätshopping, och vår roll i detta. Vi vill tacka er för den värdefulla diskussionen och förtydliga hur Klarna jobbar för att skapa en så säker nätshopping som möjligt. Vi tar den här frågan på största allvar och utvecklar alltid nya sätt att göra shopping ännu säkrare med vår tjänst. Vårt arbete har också gett resultat. Som du kan se i diagrammet nedan har bedrägerierna genom Klarnas tjänster minskat med mer än 97% de senaste två åren. Tyvärr kan vi inte avslöja exakt vilken typ av åtgärder vi har vidtagit under denna tid, då vi inte vill riskera utbilda några bedragare.

Group-511-3-300x189.jpg

Diagrammet visar andelen bedrägerier i förhållande till antalet transaktioner med Klarnas betalningsmetoder. Ökningen i bedrägerier under 2019 orsakades av en internationell bedrägeriliga som specifikt riktade sig mot en av våra handlare. Sedan dess har Klarna framgångsrikt implementerat ytterligare säkerhetslager för att mildra bedrägerier och se till att finländska konsumenter förblir skyddade.

Vad händer när jag gör ett köp?

Klarna är en licensierad bank som verkar i 20 länder och övervakas av de finansiella myndigheterna och svenska Integritetsskyddsmyndigheten. Våra 90 miljoner kunder gör mer än två miljoner köp med Klarna varje dag. När företaget grundades 2005 var vårt mål att göra nätshopping både säkrare och bekvämare.

Ett köp via Klarna bedöms och granskas upprepade gånger i en process som startar redan när kunden öppnar vår kassa. Vi gör allt detta i realtid och använder tusentals datapunkter för att identifiera riskfyllda transaktioner och förhindra bedrägerier redan innan de hunnit fullbordas. I det fall något skulle slinka igenom ändå så nöjer vi oss inte där, utan fortsätter att övervaka samtliga köp under hela transaktionens livstid. Vid minsta indikation på att något inte stämmer så sätter andra processer igång där vi själva och i samarbete med andra aktörer gör allt vi kan för att förhindra ett eventuellt brotts fullbordan.

En av de bästa anledningarna till att använda Klarna är vår försäkran till kunden att de aldrig kommer att behöva betala en Klarna-faktura om de utsätts för bedrägerier. De behöver inte heller ta någon kreditrisk om de utsätts för bedrägerier. Klarna tar alltid denna risk.

Vi vill också betona att inga pengar dras från konsumenten utan att det görs en autentisering. Vi kräver alltid stark autentisering när pengar överförs – antingen direkt i kassan eller senare när hen betalar en faktura i Klarna-appen.

Som en av Europas största banker förstår vi vårt ansvar – och det säger sig självt att vi kommer att fortsätta arbeta för säker nätshopping. Vårt bedrägeriteam undersöker nya åtgärder för att öka Klarnas trygghet och säkerhet, vilket vi kommer att berätta mer om vid ett senare tillfälle. Vi har även inlett diskussioner med den finska dataskyddsmyndigheten. Vi tror fortfarande att onlineshopping kan vara både säker och smidig – inte bara den ena eller den andra.

Seuraavaksi

Copyright © 2005-2024 Klarna Bank AB (publ). Headquarters: Stockholm, Sweden. All rights reserved. Klarna Bank AB (publ). Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. Organization number: 556737-0431