Meddelande om spårningsteknologier för Klarna.com/se.

Detta dokument beskriver hur vi använder teknik som cookies, web beacons, lokal lagring i webbläsare och digitalt fingeravtryck (sammantaget ”spårningsteknologier”) på webbplatsen och dina valmöjligheter avseende denna användning.

Vilken typ av spårningsteknologier använder vi?

De spårningsteknologier vi använder förbättrar vanligtvis de tjänster vi erbjuder dig. Vissa av de funktioner vi erbjuder på vår webbplats behöver spårningsteknologier för att kunna fungera, medan andraspårningsteknologier helt enkelt gör att våra tjänster fungerar smidigare för dig. Vi kategoriserar de spårningsteknologier vi använder enligt följande:

  • Nödvändig spårningsteknologi – Denna typ av spårningsteknologi är nödvändig för att webbplatsen ska kunna fungera och kan inte stängas av i våra system. Du kan ställa in din webbläsare så att den blockerar eller varnar dig för den här typen av spårningsteknologi, men det kan leda till att delar av webbplatsen inte fungerar som den ska.
    • Exempel på insamlade uppgifter: Dina inställningar avseende användning av spårningsteknologier på Klarna.com, försäkra att du alltid ser det korrekta användargränssnittet och när du senast ändrade dessa inställningar.
    • Lagringstid: Upp till 1 år efter ditt senaste besök.
    • All nödvändig spårningsteknologi sätts av Klarna och inte av någon tredje part förutom AB Tasty som sätts av en tredje part. AB Tastys integritetspolicy är tillgänglig här.
    • Delar Klarna de insamlade uppgifterna med ett företag som kan använda dem för sina egna ändamål? Nej.
  • Prestandarelaterad spårningsteknologi – Denna typ av spårningsteknologi ger oss möjlighet att räkna besök och trafikkällor så att vi kan mäta och förbättra webbplatsens prestanda. De informerar oss om vilka sidor som är mest och minst populära och vi kan se hur besökare förflyttar sig på webbplatsen. De hjälper oss också att förstå var våra användare kommer från. Om denna typ av spårningsteknologi nekas kommer inga användarspecifika uppgifter relaterade till webbplatsens prestanda att lagras.
    • Du kan välja att inte ge ditt samtycke till spårningsteknologier i denna kategori.
    • Exempel på insamlade uppgifter: Vilka sidor du besöker eller hur lång tid du tillbringade på sidan, vilken typ av enhet du använder, hur lång tid det tog att ladda en sida och vilket land du surfar från.
    • Lagringstid: Upp till 3 år efter ditt senaste besök.
    • All analyserande spårningsteknologi sätts av Klarna, dock med undantag för Hotjar som sätts av en tredje part. Hotjars integritetspolicy är tillgänglig här. Vi använder även Google Analytics och du kan se deras villkor här.
    • Delar Klarna de insamlade uppgifterna med ett företag som kan använda dem för sina egna ändamål? Nej.
  • Spårningsteknologi för marknadsföring – Denna typ av spårningsteknologi sätts och används av våra reklampartners för att skapa en profil av dina intressen och visa relevanta annonser på andra webbplatser. De lagrar inga personuppgifter, men de är baserade på unik identifiering av din webbläsare och browser. Om du inte tillåter denna typ av spårningsteknologi kommer du att se mindre målinriktad reklam.
    • Du kan välja att inte ge ditt samtycke till spårningsteknologier i denna kategori.
    • Exempel på insamlade uppgifter: Uppgifter om beteende, t.ex. Vad du gjorde på webbplatsen. Demografiska uppgifter, t.ex. vilket land eller vilken stad du surfade från.
    • Lagringstid: Upp till 180 dagar efter ditt senaste besök.
    • All spårningsteknologi för målinriktning sättsav Klarna, dock med undantag för Google Doubleclick. Googles integritetspolicy är tillgänglig här.
    • Delar Klarna de insamlade uppgifterna med ett företag som kan använda dem för sina egna ändamål? Ja, deras integritetspolicyer är tillgängliga här: Google Marketing Platform, LinkedIn, Facebook, Bing, Semasio, Snapchat.

Hur kan du kontrollera användningen av spårningsteknologier på webbplatsen?

Din webbläsare eller enhet kommer vanligtvis att erbjuda inställningar för användning av spårningsteknologier. Du kan exempelvis ha möjlighet att blockera alla spårningsteknologier, endast acceptera spårningsteknologier från första part eller radera alla spårningsteknologier i din webbläsare. Se din webbläsares eller enhets referensinformation för att ta reda på hur du kan justera inställningarna (ytterligare information finns på aboutcookies.org eller cookiepedia.co.uk).

Mer information

Vi rekommenderar att du läser igenom vår Dataskyddsinformation för att få mer information om behandlingen av dina personuppgifter.

Kontakta oss

Klarna har ett dataskyddsombud och ett team med specialister på dataskydd som endast arbetar med dataskydd och integritet. Vi har också ett särskilt team med kundservicespecialister för dataskyddsärenden. Du kan alltid nå oss på dataskydd@klarna.se.

Klarna Bank AB (publ) är den ansvariga enheten (personuppgiftsansvarig) för behandling av dina personuppgifter enligt beskrivningen ovan. Klarna Bank AB (publ) är ansvarig för att säkerställa att vi använder dina personuppgifter i enlighet med svensk dataskyddslagstiftning. Gå till www.klarna.com för att få ytterligare information om Klarna.

Detta meddelande om spårningsteknologier för Klarna.com.se uppdaterades senast 25 juni 2020.