• Logga in som privatperson

    Webbversion
  • Logga in som handlare

    Logga in för att hantera dina beställningar, utbetalningsunderlag, statistik och allmänna inställningar.

6 okt. 20231 min lästid

Bakom kulisserna med Årets ledare på Klarna

Klarna

av Klarna

Det här blogginlägget har översatts från engelska för våra svenska läsare. Om du vill läsa originalet kan du göra det här.

Lär känna några av dom fantastiska personer och talanger som är en viktig del av Klarnas framgångar. Först ut är Årets ledare – en utmärkelse som delades ut på vår årliga Smoooth Week-konferens i Stockholm. Häng med på Arvinds resa inom Klarna och ta del av insikter och lärdomar här nedan.

 

Hej Arvind! Kan du berätta lite om ditt team på Klarna?
Självklart kan jag det. Vår grupp heter Global Consumer Credit Risk och dom olika teamen inom gruppen är spridda över hela världen, inklusive Stockholm, London, Milano, Berlin och New York. Vi ansvarar för alla beslut som handlar om utlåning på Klarna. Vår grupp består av en härlig mix av fantastiska människor, som kreditanalytiker, data scientists, produktchefer och ingenjörer.

 

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?
Problemlösning, skriva dokument, stand-ups och veckovisa taktiska möten. Jag lägger mycket tid på att granska kundcase eftersom jag är övertygad om att dom bästa processerna byggs genom att lösa varje problem som uppstår för våra kunder, när dom uppstår, och göra det med att lösa ett problem i taget.

 

Vad fick dig att välja Klarna som arbetsplats?
När jag arbetade på American Express inspirerades jag av Klarnas innovativa sätt att lösa kundernas behov, oavsett om det handlade om att hitta bra erbjudanden genom sitt omfattande nätverk av handlare eller att tillhandahålla räntefria kortfristiga krediter. Det var fascinerande att se hur konsumenterna tog till sig Klarnas produkter över hela världen, särskilt i USA, där det fanns mycket begränsade kostnadseffektiva lånealternativ inom ett bredare segment av marknaden. Jag ville vara en del av denna revolution inom konsumentfinansiering snarare än att bara titta på från sidan. När möjligheten dök upp tog jag den direkt.

 

Beskriv arbetet på Klarna med 3 ord.
Passionerat, kreativt och kundorienterat.

 

Vad ville du bli när du var liten?
Jag ville bli pilot och flyga flygplan. Jag brukade sitta på balkongen i min lägenhet i Mumbai och titta på planen som flög förbi och hoppades att jag en dag skulle få flyga dom. Istället blev jag ingenjör, arbetade med att bygga dammar till en början och bytte sedan till konsumentfinansiering.

 

Vad älskar du mest med ditt jobb?
Det som driver mig är att vi återuppfinner hur konsumentfinansiering ska fungera i konsumentens och handlarens intresse. Som jag ser det ska konsumenter göra sina vardagsinköp med pengarna dom har på kontot och ibland, för större inköp, använda kortfristiga kreditbetalningsalternativ. Filosofin ligger till grund för hur vi har utformat vår kreditprövningsprocess, och det är inte förvånande att vi har kunnat styra den risken både snabbt och effektivt på ett sätt som dom flesta andra långivarna inte skulle kunna åstadkomma (mer än 40 % minskning av kreditförlusterna på mindre än ett år). Jag fascineras av det snabba beslutsfattandet på Klarna, smidigheten i att kunna implementera nya koncept och kundfokuset när det kommer till utvecklingen av produkter och tjänster.

 

Vad arbetar du med just nu?
Vårt mål inom kreditrisk är att se till att vi ska leverera den bästa kundupplevelsen när kunderna använder Klarnas olika betalmetoder. Upplevelsen ska vara smidig och konsekvent samtidigt som resultaten inte ska komma som en överraskning för kunden. Vi bygger vidare på styrkorna i vår realtidsunderwriting samtidigt som vi omvandlar vår kreditinfrastruktur för att bygga in kundcentrering i varje steg av vårt utlåningsbeslut. Och det här ska vi uppnå samtidigt på alla marknader där vi finns idag.

 

Vad är din största bedrift hittills?
Att vara en del av den grupp som hjälpte till att styra företaget mot lönsamhet genom att minska förlusterna med mer än 40 procent samtidigt som företaget fortfarande växte med mer än 15 procent under första halvåret 2023.

 

Grattis till din utmärkelse, vad gjorde du för att vinna priset som Årets ledare?
Jag är ödmjuk över att ens ha blivit nominerad till en så eftertraktad utmärkelse så tidigt under min tid på Klarna. Jag är stolt över att Klarnauts har omfamnat mig som en kollega och en ledare inom kreditriskområdet samtidigt som dom har hjälpt mig att definiera omfattningen och framtiden för kredit inom Klarna. En annan anledning till utmärkelsen är att vi är tydliga med vilken riktning vi vill ta under dom kommande åren och jag är glad över att ha fått ett erkännande för att ha bidragit till att forma vår framtida vision.

 

 

Vad är det bästa med att leda ett team på Klarna?
Det är att få umgås och jobba med otroligt begåvade och motiverade kollegor som gör allt för att leverera toppkvalitet.

 

Om du fick bjuda 3 gäster på middag, vilka skulle du välja och varför?

  1. Roger Federer
  2. Sachin Tendulkar
  3. Nassim Taleb

Federer och Sachin har alltid tillhört mina hjältar inom idrottens värld, och Talebs bok “Fooled by Randomness” lärde mig hur man tänker kring data, mönster och kausalitet.

 

Vilket är ditt favoritköp som du har gjort med Klarna?
Jag köpte ett armband till min fru på vår årsdag med Pay in 3. Min fru och mina barn är också stora fans av Klarna!

 

Vem är din förebild?
Min mentor från min tidigare arbetsgivare, där jag arbetade i över 15 år, som lärde mig massor om olika aspekter av konsumentfinansiering.

 

Vilket är ditt bästa Klarna-minne?
Smoooth Week, jag har aldrig någonsin upplevt något så fantastiskt tidigare.

 

 

Och med det rundar vi av vårt första blogginlägg i den här serien, som ger ett möte med flera medarbetare som driver Klarnas framgång. Håll utkik efter fler inspirerande berättelser och insikter bakom kulisserna under dom kommande veckorna. Se till att komma tillbaka nästa vecka för mer!

Copyright © 2005-2023 Klarna Bank AB (publ). Headquarters: Stockholm, Sweden. All rights reserved. Klarna Bank AB (publ). Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. Organization number: 556737-0431